בעוד רולידר ורנא מתכסחים, ברודי ורן משתעשעים ויעל והדר נכשלות שוב ושוב, היו אלה מיכל ינאי ושני אטיאס השקטות שגנבו את ההצגה והכינו פרופיטרול שלדברי רן "אפשר היה לקנות בקונדטוריה". כך זה קרה:
עם תחילת המשימה חולקו תלמידי האקדמיה לבישול לשתי קבוצות: קבוצה א' למדה מהשף יואב שושנה איך להכין פרופיטרול (שם "יוקרתי" לפחזנית), בעוד קבוצה ב' התקבצה מסביב לשפית סבינה ולדמן שלימדה אותם איך להכין מוס שוקולד. לאחר מכן צוותו התלמידים לזוגות - תלמיד אחד מקבוצה א' ותלמיד אחד מקבוצה ב', כשהציפייה הטבעית הייתה שכל אחד מהם יכין את החלק שלו, כשלבסוף הם יאחדו כוחות לכדי מנה משותפת. ואמנם כך היה - חוץ מתפנית אחת שאף אחד לא יכל לצפות.
אותה תפנית הגיעה כאשר השף ניצן רז בישר לתלמידים כי מי שהיה בקבוצת הפחזניות יצטרך להדריך את בן זוגו - לפי מה שהצליח ללמוד - דרך אוזניה, ולהיפך. בלי זמן לעכל את הארגון החדש, נכנסים חברי קבוצה א' לחדר בו ממוקומים מסכים, דרכם הם אמורים לצפות בשותפיהם למשימה מנסים ליישם את הוראותיהם. כך עושה גם שני, שכחברה גאה בקבוצת הפחזניות מתיישבת עם המיקרופון ומתחילה להדריך את מיכל איך להכין את הבלילה, איך ליצוק אותה לכדי כדורים ולבסוף איך לאפות אותה כך שתצא בדיוק כפי שהן רוצות.
כבר מלכתחילה התבלטו מיכל ושני בשקט המקצועי שלהן. בעוד מסביבן כאוס מוחל שמתבטא בצעקות של רולידר, צחוקים של רן וקריאות נואשות של השאר, שני הדריכה את מיכל בדיוק מופתי, כשאפילו היא עצמה לא נשארה אדישה לכך: "נראה לי שמצאתי את הייעוד שלי בחיים - במאית פרופיטרולים", היא אומרת בגאווה. אותו דיוק נשמר גם כשהשתיים מתחלפות בתקפידים, ועל מיכל להדריך את שני כיצד להכין את מוס השוקולד. אפשר לומר שזו הייתה עבודת צוות מן המעלה הראשונה, שלרגעים כמעט גרמה לנו להתבלבל ולחשוב שמדובר בחיים כהן ויונתן רושפלד בתחפושת מוצלחת במיוחד.
לבסוף רגע האמת הגיע, כשהתלמידים התאספו מסביב לשולחן הטעימות כדי להחליט של מי תהיה המנה המנצחת. לאחר שכל זוג עלה להציג את המנה שלו בתורו, הגיע תורן של שני ומיכל, שהיממו את חבריהם הן באיכות ההגשה והן בטעם הנפלא של הפחזניות. משם הדרך לכוכב הייתה קצרה, כשאר השתיים מנצחות ברוב גורף, או כמו שאמר רן: "בנוקאאוט".
רוצים להכין את הפחזניות של מיכל ושני עוד הערב? הכנו לכם הוראות הכנה מפורטות, לפי המתכונים של השף יואב שושנה וסבינה וולדמן:
פחזניות - מתכון של יואב שושנה
חומרי גלם:
375 מ"ל מים
375 מ"ל חלב
330 גרם חמאה
30 גרם סוכר
קורט מלח
700-750 גרם ביצים
410 גרם קמח
אופן ההכנה של בצק רבוך:
- שופכים לסיר את כל החלב והמים על חום בינוני.
- מוסיפים את החמאה, הסוכר והמלח
- מביאים לרתיחה.
- ברגע שיש רתיחה שופכים פנימה את הקמח בפעם אחת ובעזרת כף עץ מערבבים ברצף עד שהקמח נעלם והתערובת אחידה.
- ממשיכים לערבב עוד 2 דקות מעל האש ומצמצמים נוזלים.
- מעבירים את המסה למיקסר ובעזרת וו גיטרה ממשיכים את פעולת הערבוב בתנועות איטיות לשתי דקות נוספות.
- מוסיפים לתערובת את הביצים בהדרגה איטית (כדי שיתמזגו בתערובת ולא יתבשלו).
- מומלץ להשאיר ביצה אחת בצד ולהוסיף במידת הצורך.
- הבצק מוכן כאשר נוציא את הוו גיטרה ונקבל צורה של V מהחלק התחתון שלה.
זילוף
- משתמשים בצנטר מס' 10 שק זילוף וקלף.
- על גבי נייר אפייה לזלף עיגולים שווים ולהשאיר רווחים.
- מכניסים את הפחזניות לתנור בחום של 190 מעלות כ17 עד 20 דקות.
קרמל:
60 מ"ל מים
300 גרם סוכר
מבשלים על מחבת את הסוכר והמים עד שנוצר קרמל
מוס שוקולד מריר - מתכון של סבינה וולדמן
חומרי גלם:
300 גרם שוקולד 60% מריר.
120 גרם חמאה
360 גרם חלבון
75 גרם סוכר
3 חלמונים
קורט מלח
אופן הכנה:
- מחממים את השוקולד והחמאה על בן מארי ומגיעים ל 50 מעלות
- מקציפים את החלבונים עם קורט מלח ,מוסיפים את הסוכר בהדרגה
- מקציפים עד קבלת קצף יציב ומבריק שכל הסוכר שבו נמס.
- מערבבים את החלמון בתערובת השוקולד והחמאה .
- מקפלים את הקצף חלבונים לתוך תערובת השוקולד, תחילה שליש בצורה חופשית ואח"כ את היתר בעדינות.
כל מה שנותר הוא לאחד בין הפחזנית למוס השוקולד, לזרוק את המשקל האלקטרוני לפח ולאכול. בתאבון!
>> "הצילו! אני לא יודע לבשל" שבת ב-21:00, ערוץ 2