לאחר שבשבוע שעבר היה זה חתן פרס ישראל טל ברודי שזכה בכוכב על האומלט המצטיין שלו, הפרק הגיע תורה של הדר לוי, שמנת הקציצות שלה זכתה לרוב מוחץ בחדר הטעימות.

בשלב הראשון של הכנת הקציצות הדר גם צוותה לברודי, אך לא נראה כי הזכייה שלו משבוע שעבר הפכה אותו למשהו שקרוב לשף, והשניים נקלעים כבר בהתחלה לרצף בעיות וכשלונות (בנוסף לרצף שיבושי מילים משעשע של הכדורסלן לשעבר). בסופו של דבר השניים הצליחו לעבור בנסיון השני, לאחר שבזה הראשון האורז היה ספוג בקצת יותר מדי (הרבה מים).

הדר וברודי (תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל, שידורי קשת)
הדר וברודי מנסים לפענח מה לעשות|תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל, שידורי קשת

אז הגיע שלב ה"מנה המשדורגת", כשהמשתתפים התבקשו לבחור מצרכים לפי מראית עיניהם וטעמם האישי. אפשר לומר שהדר לא בדיוק ידעה מה לבחור, ולבסוף מצאה את עצמה עם סלסלה מאוד לא מספקת, בלשון המעטה. אך אז הגיעה התפנית עבורה: השף ניצן רז הכריז שעל המתמודדים להתחלף בסלסלות שלהם, ושכל אחד יצטרך להכין מנה מהמצרכים החדשים שיקבל. בעוד שאר המשתתפים לא קיבלו את התפנית בעין יפה, מבחינת הדר היה מדובר בנס: "זה הדבר הכי טוב שיכל לקרות".

המתכון המנצח של הדר (תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל, שידורי קשת)
הדר מבשלת|תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל, שידורי קשת

כך יצא שהדר קיבלה את סלסלת התבילנים של רן שריג, שהייתה מחושבת ומלאת כל טוב (עם דגש על קארי ירוק) ממנה תכנן רן להכין מנה אוהבת לזוגתו דנה ספקטור. ועם זאת, מצרכים לא מביאים לבדם לנצחון, ובעזרת השיטה של השף רז שמבקש מהמשתתפים להקפיד על ה"שילוש הקדוש" של נוזלים ותבלינים, הדר מפתיעה את כולם כשבחדר הטעימות המנה שלה גורפת רוב מוחץ. רן, בוחר המצרכים המקורי, היה בין הרבים שהחמיאול הדר על המנה, ומאור שוויצר אף הגדיל ואמר כי "אם זו הייתה מנה במסעדה, הייתי חוזר אליה". 

המתכון המנצח של הדר (תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל, שידורי קשת)
הדר מקבלת את כוכב ההצטיינות|תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל, שידורי קשת
המנה של הדר (תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל, שידורי קשת)
המנה המנצחת|תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל, שידורי קשת

הנה לפניכם המתכון המפורט למנת הקציצות הזוכה של הדר:

 

מצרכים לרוטב

2 כפות שמן זית
1 פטרית שיטאקי
גמבה אדומה
1 פלפל צהוב
2 כפות רוטב סויה
כפית דבש
1 פלפל חריף
1 שום
1 בצל
2 כפות קארי ירוק
חצי פחית חלב קוקוס
מים
כוסברה
קצת מיץ לימון

מצרכים לקציצות

חצי קישוא מגורד
חצי תפו"א מגורד
גזר מגורד
חצי קילו בשר טחון
חצי בצל קצוץ דק
שן שום
פטרוזיליה
כוסברה
1 ביצה
חצי כוס פירורי לחם
מלח ופלפל לפי הטעם

מצרכים לאורז

2 כפות שמן זית
כוס אורז
2 כוסות מים
כפית מלח, פלפל

אופן ההכנה

רוטב: שופכים את שמן הזית למחבת ומחכים. כשהוא חם מוסיפים בצל חתוך לטבעות, גמבות, פטריות שיטאקי, שום ופלפל חריף, ומערבבים מעט. אז מוסיפים חצי כוס מים, משחת קארי ירוק, רוטב סויה, דבש, חצי לימון סחוט וחלב קוקוס. מערבבים וטועמים - אם חריף מידי ניתן להוסיף עוד לימון או דבש.

קציצות: מערבבים את כל המצרכים יחד ויוצרים כדורים. מטגנים את הקציצות.

אורז: שופכים את שמן הזית לסיר ומחכים שיתחמם. כשזה קורה מוסיפים את האורז ואת המים, מחכים לרתיחה ומוסיפים כפית מלח וקצת פלפל.

אין תמונה
"מישהו חייב לבדוק את מה שקרה". המשפחה המורחבת בזמן החופשה
 

 

 "הצילו! אני לא יודע לבשל" שבת ב-21:00, ערוץ 2