לאחר שהסתבכו עם ההזמנות, גלגלו רולים, חתכו סשימי, ובעיקר צעקו אחד על השני, הצליחו התלמידים להגיש לסועדי מסעדת "סושי פוטי" את כל המנות ואפילו לעמוד בסטנדרטים הגבוהים. הקבוצה של רנא עבדה בלחץ היסטרי, ואפילו היתה צריכה לפצות את אחד השולחנות שלא הוגשו לו כל המנות במלואן, ואילו הקבוצה של מיכל עבדה בשקט מופתי שגרם לנו לחשוב לרגע שאולי אנחנו באמת ביפן.
לאחר שהסועדים מיינו את הצלחות לפי "טעים" ו"לא טעים", התברר לכולם שהקבוצה הרגועה, הלא היא הקבוצה של מיכל, הגישה את הסושי הכי טעים ולכן גם מנצחת באתגר הסושי. מיכל, שזכתה בכוכב על הובלת הקבוצה לניצחון המוחץ, לקחה את חברותיה הטובות שני אטיאס ויעל בר זוהר, ליהנות מכוס יין כדי לחגוג את הניצחון. רוצים גם להכין סושי בעצמכם? הנה מתכון שלא יסבך אתכם יותר מדי:
סושי ביתי
המצרכים (ל-4 סועדים, 10 רולים):
500 גרם אורז לסושי (האורז מכפיל את עצמו בבישול)
לתיבול האורז: 50 מ"ל מירין (3 כפות ועוד כפית), 50 גרם סוכר (רבע כוס), 1/4 כפית מלח, 35 מ"ל חומץ אורז (2 כפות ועוד כפית)
5 אצות נורי (חצי אצה לכל רול), או 10 לרולים גדולים
600 גרם דגים טריים - סלמון, טונה, בס ואינטיאס
חצי קילו ירקות, טריים ומבושלים
להגשה: ג'ינג'ר כבוש, ווסאבי, רוטב סויה
כלים:
סיר לבישול האורז
קערה לאורז
קערה למים קרים
מחצלת לגלגול סושי
סכין חדה
קעריות לרוטב הסויה
אופן ההכנה:
1. מבשלים את האורז במים 20 דקות ביחס של 1:1.1 (על כל קילו אורז קילו ו-100 גרם מים). משאירים בסיר מכוסה 10 דקות אחרי גמר הבישול.
2. מכינים את הרוטב: מחממים את המירין, מוסיפים סוכר ומלח ומכבים את האש. מוסיפים חומץ אורז. מערבבים מיד עם האורז החם.
3. חוצים את האצות לשניים בעזרת סכין חדה וארוכה (כשהפסים שעליהן מקבילים אלינו). מרטיבים את הידיים, לוקחים חופן קטן של אורז ומשטחים באופן אחיד על הצד המפוספס של האצה.
4. מסדרים לאורך האצה, על האורז, 60 גרם של דגים ו-40 גרם ירקות. מגלגלים בעדינות וחותכים ל-6-8 יחידות.
5. מגישים מיד עם ג'ינג'ר כבוש, ווסאבי ורוטב סויה איכותי.
* המתכון באדיבות דניאל שליט, שף מסעדת קיוטו הרצליה ורשת קיוטו אקספרס
"הצילו! אני לא יודע לבשל", פרק הסיום בשלישי הבא ב-21:00
>> חולמים גם אתם לבשל כמו גדולים? בואו להירשם לעונה החדשה של "מאסטר שף"