התלמידים מתקשים לזכור את המתכונים (תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל, שידורי קשת)
אתגר הגורמה של "הצילו! אני לא יודע לבשל"|תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל, שידורי קשת

הם התחילו את התכנית עם ידע אפסי במטבח, כשאפילו חביתה היתה נראית להם כמו משימה בלתי אפשרית. אבל לאחר שעברו עונה שלמה באקדמיה לבישול בניצוחו של השף ניצן רז, המתמודדים של "הצילו!" הפכו לבשלנים מן השורה. משבוע לשבוע הם הלכו והשתפרו, הגישו מנות מרגשות למשפחות שלהם, ובדרך הפכו לחברים טובים שמתקשים להיפרד. אז מי עבר את התהליך הכי משמעותי והפך לבשלן שהייתם רוצים לטעום מהמנות שלו? אספנו עבורכם את כל המנות המצטיינות של התלמידים כדי שאתם תוכלו להכריע. 

החביתה של טל ברודי

ברודי הגיע לתכנית עם אפס ניסיון בבישול ועם המון רצון ללמוד, וכך יצא שכבר בתכנית הראשונה זכה בתואר המנה המצטיינת. שחקן הכדורסל האגדי עדיין מתקשה לבטא מילים בעברית, ויצא שסיפק לנו העונה שלל בדיחות ועיוותי מילים שזכו לכינוי "בלבולי ברודי". 

השניצל של פרופסור רולידר

רולידר הוא מומחה לענייני משפחה וילדים, ולאחרונה הפך גם למומחה הלאומי בענייני שניצל. הוא הגיע עם עקשנות ונחישות גדולה ללמוד לבשל, כדי שהמשפחה שלו תוכל ליהנות מהארוחות של אבא. 

הקציצות של הדר

הדר הגיעה לתכנית בעיקר כדי להצחיק אותנו, ואין ספק שהיא עשתה זאת בהצלחה רבה כל פעם מחדש. על הדרך היא גם למה איך לבשל, וגם זכתה במנה המצטיינת של אתגר הקציצות. בתור מי שגדלה בבית עם המון בישולים, תבלינים וריחות של אוכל, היה לה חשוב לטפח את האהבה למטבח ולבישול ביתי. אנחנו חושבים שהיא בהחלט הצליחה במשימה, מה דעתכם?

'קרפ סוזט' של מאור

מאורהגיע לתכנית עם המון מטען רגשי על אוכל - בילדותו גדל על האוכל של הסבתות שלו שמעורר בו זכרונות רבים מהבית, מה גם, שהוא בא עם חולשה גדולה לבצקים, אבל לאחר שעבר גמילה ארוכה וכואבת הוא מעדיף להימנע מכל סוג של מאפה אוורירי וחם שהרגע יצא מהתנור. 

פחזניות ומוס שוקולד של שני אטיאס ומיכל ינאי

מיכל הגיעה לתכנית כשבעלה הוא הבשלן הראשי בבית, ואפילו הכלבה האהובה של המשפחה לא מוכנה לאכול מהבישולים שלה. מיכל מגדירה את עצמה כתלמידה "חרשנית" והיא אכן הוכיחה את זה לאורך כל העונה, ובנחישות גדולה הפכה לאחת הבשלניות המוערכות באקדמיה לבישול. שני אטיאס הגיעה לאקדמיה לאחר שאפילו ניסיון פשוט להכין ביצה קשה נגמר בסיר שרוף שהידית שלו נמסה. לאורך כל התכנית היא למדה והשתפרה, ואנחנו מקווים שכשהיא תצליח לפרוץ בהוליווד היא לא תשכח מי לימד אותה להכין פחזניות. 

החצילים המנצחים של רנא רסלאן ורן שריג

רן שריג הגיע לתכנית עם ההצהרה ש"אוכל זה רק אוכל, אני משתעמם ממנו מהר", אך לאורך התכנית הבין שאוכל הוא דבר מרגש שאין לזלזל בחשיבותו. ראינו את ההתרגשות העצומה של רן כאשר שיחזר את בורקס החצילים של אחיו, ואת ההתרגשות הגדולה כשבישל לאהבת חייו, דנה ספקטור, מנת פסטה משגעת. רנא לעומתו, הגיעה מראש עם ההבנה שאוכל הוא חלק נכבד מהנאות החיים, וכמי שגדלה בבית ערבי אותנטי היא מאמינה שאוכל טוב וכרס עגלגלה הם שני דברים שמגיעים יחד.

פילה סלמון של יעל בר זוהר

לקח  לא מעט זמן עד שיעל קיבלה את הכוכב הנכסף שמגיע כפרס על מנה מצטיינת, אבל בסוף זה קרה, ובגדול. יעל הפציצה עם מנה שתגרום לבעלה ולחמותה להיות מאוד גאים במסע שעברה. 

הממולאים של נאור אורמיה

_OBJ

נאור מגיע מבית שבו אוכל הוא ערך עליון, והסמכות הבלעדית היא של הסבתא, ובמקרר שלו תמיד אפשר למצוא סירים גדולים עם אוכל ביתי.  מאז ומעולם החלום  הכי גדול שלו היה להכין לחברה שלו ארוחת ערב רומנטית, ואחרי שבישל כל כך הרבה מנות מעולות באקדמיה, אנחנו בטוחים שהוא כשיר למשימה. 

אז מי הבשלן המצטיין של האקדמיה לבישול? רק אתם קובעים:

"הצילו! אני לא יודע לבשל", ארוחת הסיום החגיגית, שלישי הבא ב-21:00

>> חולמים גם אתם לבשל כמו גדולים? בואו להירשם לעונה החדשה של "מאסטר שף"