בפרק האחרון של "הצילו!" כל התלמידים נתנו את הנשמה והגישו מנות מעולות וטעימות. לא פלא שאפילו השף ניצן רז החליט בצעד תקדימי שבאתגר הזה אין כזה דבר "מנה גרועה". רוצים לבדוק בעצמכם? אין בעיה! קבלו את מתכוני המשפחות, כפי שנכתבו על ידם: 

המתכון של סבתא של שני: חציל ממולא – פלצז'ן מעמר

פרק 2 (תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל, שידורי קשת)
קודם כל לא לפחד|תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל, שידורי קשת

"קודם כל לא לפחד! ושיהיה לך נוח בעבודה. לוקחת את החציל, מורידה לו את הראש, מקלפת ככה כמו שמקלפים את המלפפון לסלט. את צעירה – את תצליחי!! אח"כ מוציאה את החציל מבפנים עם סכין ולא לקרוע אותו, כי אחרי שאת ממלא ישאר לך שלם ויפה. לחורר את זה חלול בפנים, אח"כ תשימי עליו מלח כדי להוציא את המרירות, כמה דקות, תשטפי אותו עם מים ולימון כדי שישאר הצבע הטבעי שלו.

בערך 300 גר בשר, מטגנת בצל טוב עד שנהיה זהוב, תעשי בפנים קצת מלח לפי הטעם שלך, קצת פלפל שחור וקצת פפריקה חריפה שיהיה טבעי ולא יותר מידי חומרים. הבצל מוכן, נהיה זהוב מוסיפה עליו את הבשר, לתת לו את הטיגון, להוסיף על הבצל את הבשר הטחון, לפרק אותו בכף שיהיה כמו פירורים, יפה יוצא לך!

אחר כך לוקחת את החציל, ממלאה אותו עד הגובה של למעלה ומשאירה אותו בצד. את הרוטב שיהיה לממולאים לוקחת 2 עגבניות, מקלפת מהקליפה וחותכת אותם לקוביות. חותכת 3 שיני שום, שמה את העגבניות על המחבת, עם קצת שמן (רגיל), קצת מלח, קצת פלפל, קצת כורכום, פפריקה אבל לא הרבה שלא ייצא כהה.

מעמידה את הממולאים ככה בסיר על הרוטב, מוסיפה מים עד חצי כוס הגובה, לבשל אותם על אש קטנה. אחרי שהוא רתח שימי על האש קטנה, וכל פעם לקחת את הכף ולהשקות את החציל עם הרוטב. בערך 20 דקות, אם נוגעת בו ביד מרגישה אותו נעים כזה שלא יהיה הרבה מים בסיר". 

המתכון של סבתא של מאור: חצילים ממולאים

הדיירים מנסים להבין אתה המתכונים שקיבלו מהבית (תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל, שידורי קשת)
אבל איך מוציאים את הליבה של החציל?|תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל, שידורי קשת

מצרכים:

- חצילים קטנים למילוי
- בצל ירוק
- אורז
- כרפס
- מלח לימון
- רסק עגבניות

אופן ההכנה:

"להוציא את הליבה של החציל, ולאחר מכן לקצוץ את הבצל עם הכרפס ולהוסיף לתוך האורז. לתבל את התערובת עם פלפל שחור, שמן, מלח, מלח לימון ואז למלא את החצילים. מסדרים יפה בתוך הסיר ואז מוסיפים כף רסק גדושה, פלפל שחור, שמן, ומים. לכסות את הסיר עד לרתיחה ולאחר מכן אפשר להמשיך את הבישול בתנור".

המתכון של סבתא של נאור: מוסקה

נאור ורנא לא מצליחים להבין את ההוראות (תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל, שידורי קשת)
לחתוך כמו סנדוויץ'|תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל, שידורי קשת


מצרכים:

- חצי קילו בשר בקר טחון
- 2-3 חצילים חשוב שיהיו ארוכים, קלים ודקים
- 2 בצלים בינוניים
- חצי חבילת פטרוזיליה
- חצי חבילת כוסברה
- סלרי
- מלח, פלפל
- מרק עוף

אופן ההכנה:

"בקערה גדולה או סיר גדול להניח את הבשר טחון, לגרד או לחתוך דק דק את שני הבצלים, לקחת את חצי חבילת הפטרוזיליה ואת חצי חבילת הכוסברה לקצוץ דק דק ולהוסיף לתערובת הבשר. להוסיף מלח, פלפל ומרק עוף לפי הטעם. (אפשר גם להוסיף חצי כפית רסק עגבניות) לערבב היטב את התערובת ולהניח בצד.

במחבת גדולה ועמוקה, להוסיף בנדיבות שמן ולהניח על הגז. לקחת את החצילים לחתוך אותם עם הקליפה לשתי פרוסות שהן מחוברות בסוף (כמו סנדוויץ') כך לעשות גם עם שאר החצילים שבחרנו. יש לקחת כמות קטנה מתערובת הבשר ולמלא את סנדוויץ' החציל.

את הסנדוויץ' הממולא בתערובת הבשר יש לטגן משני הצדדים בשמן החם. לאחר שסיימנו את כל סנדוויץ' החצילים, להניח בצד. בתבנית גדולה יש לקצץ סלרי ולרדד על כל התבנית. להניח את כל סנדוויץ' החצילים הממולאים על כל התבנית.

לקחת 2 עגבניות, לפרוס אותן לפרוסות ולהניח על כל סנדוויץ' חציל- פרוסת עגבנייה.

בקערת נוספת יש לקחת 3 כפות גדושות של רסק עגבניות, 3 כוסות מים, מלח, פלפל ומרק עוף לפי הטעם. יש לערבב טוב טוב את כל התערובת וליצוק על כל התבנית של החצילים. להכניס לתנור על 180 מעלות, לאחר שהרוטב מבעבע יש להוריד את מעלות התנור ל-120 ולבשל למשך שעה. בתאבון". 

המתכון של גיסתו של עמוס: מוסקה

ברודי מכין סחוג ורולידר חדור מוטיבציה לנצח (תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל, שידורי קשת)
בואו ללמוד מהדוקטור איך מסדרים שכבות|תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל, שידורי קשת

המצרכים:

- 4 תפו"א
- 5 עגבניות אדומות ובשלות
- 4 חצילים
- 2 בצלים גדולים
- 3/4 ק"ג בשר טחון טרי ואיכותי
- צרור פטרוזיליה
- רסק עגבניות
- 2 ביצים
- תבלינים: מלח גס, פלפל שחור.

 אופן ההכנה:

"מבשלים ארבעה תפו"א עם הקליפה, מקררים, מקלפים ופורסים לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ. מניחים בצד. פורסים חמש עגבניות לעיגולים. מפזרים מעט שמן זית ומלח גס. מניחים בצד. פורסים ארבעה חצילים לפרוסות של 1 ס"מ, מורחים בשמן זית מש/ני הצדדים, מניחים בתבנית על נייר אפיה, צולים בגריל פתוח משני הצדדים.

במחבת מחממים שמן, מטגנים שני בצלים קצוצים לקוביות עד להשחמה, מוסיפים את הבשר הטחון, מפוררים במזלג עד שמחליף צבע, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, מלח, פלפל שחור, 3 כפות רסק עגבניות מרוכז. ממשיכים לטגן עוד כ-5 דקות.

מסדרים שכבות: שכבת תפו"א, שכבת עגבניות, שכבת חצילים, תערובת בשר ושוב שכבת חצילים. מערבבים 2 ביצים, מעט מלח ומעט מים, ושופכים מעל החצילים. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל- 30 דקות, ומנמיכים לחום של 150 מעלות לרבע שעה".

המתכון של אח של רן: צ'יבורס טורקי

השיחה המפתיעה של רן וסבתא של שני (תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל, שידורי קשת)
בחייאת, בחרו טחינה טובה|תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל, שידורי קשת

"זו מסוג המנות שנולדות אינטואיטיבית: באים חברים, אתה פותח מקרר – מביט במדפים, סוקר את הפרודוקטים, ונולד רעיון. בצק של מלאווח, בשר מתובל טוב, חציל ותוך 45 דקות יוצאת מהתנור מנה שמקפלת לתוכה צורה וריח קווקזי. טעם שריגי – טורקי ואהבה לאוכל רחוב, כזה שאוכלים עם הידיים, מתלכלכים, כל ביס תענוג, טחינה נוזלת מהצדדים... נגיסה מבורקס חציל, בשר טבול בטחינה, ביס מלפפון חמוץ, ביס פלפל חריף ושוב – ביס מהבורקס.

אז ככה, כדי להוציא תבנית עם 8-10 חתיכות, נוציא מהפריזר 3 מלאווחים ונניח להפשרה. נכין 2 מחבתות, נוציא את המוצרים מהמקרר, נכין תבנית עם נייר אפייה, נחמם תנור לכ-180 מעלות ונתחיל לטפל במנה. שלושה מוקדים: מוקד הבצק, מוקד החציל ומוקד הבשר. בזמן שהבצק מפשיר, נטפל בחציל ובבשר. 

מוקד החציל – נצרוב חציל אחד גדול על מחבת. מדי 3 דקות נזיז אותו – כך שהוא יקבל צריבה מכל צדדיו. זה אמור לקחת כ – 15 דקות. כשריח ה"שרוף" מגיע לאף, והחציל משחים מבחוץ, נוריד מהאש, נבצע חיתוך לאורכו, ונוציא דרכו את ה"תוך" של החציל בעדינות לתוך הקערה. נבזוק מלח גס ופלפל גרוס, נערבב (או ליתר דיוק נקפל) את החציל וניתן לו לנוח. החציל לא אמור להיות נוזלי. גושים יתקבלו בברכה, עדיף כך מאשר חציל דייסתי.

כעת נעבור למוקד הבשר: נשים בקערה נוחה וגדולה כ-500 גרם בשר בקר טחון (לא שמן), מופשר ונוח לעבודה. נוסיף לו 2-3 כפיות מלח גס, כפית פלפל שחור גרוס, מעל קארי הודי וכורכום, צרור יפה של פטרוזיליה קצוצה דק ובחייאת בלי גבעולים, ביחרו רק עלים יפים, בצל לבן קצוץ דק, כפית של ציפורן קצוצה לכדי אבקה, גרגרים של שני פלפלים שאטה אדום יפני, כף שמן זית, עשרה עלים של בזיליקום קצוצים גס, שתי עגבניות קצוצות דק ונתחיל לערבב עם הידיים.

כשכל המרכיבים יושבים בצורה שווה, נניח את הבשר לנוח. מומלץ לטגן שתי דקות במחבת ולהחזיר לקערה, תוך שאנחנו נפטרים מהנוזלים המיותרים במחבת.

כעת נשוב לבצק: נפזר קמח על משטח ונרדד ונמתח את עיגולי המלוואח ונגדיל אותם. נחתוך אותם לארבעה רבעים. נמלא כל רבע בכף פלוס של בשר, כף חציל, נסגור את הבצק לכדי "בורקס"- נהדק עם האצבעות את הצדדים. נסגור היטב, ונניח על נייר האפייה המשומן. כעת נמשח ביצה טרופה בעזרת מברשת, נפזר שומשום, נכניס לתנור לכ-15 עד 20 דקות. בזמן האפייה נכין טחינה.

למנה הזו אני מכין טחינה שלוקחת לכיוון הנוזלית אבל שומרת על יציבות של סמיך. בחייאת, בחרו טחינה טובה... שום דבר, גם לא שום, יצילו מטחינה גרועה. הרבה לימון, שלוש-ארבע שיני שום, מלח פלפל, ובעזרת בלנדר ידני- נביא את הטחינה למרקם המבוקש. לטעום. כל הזמן לטעום. להוסיף מים במידת הצורך בין טעימה.

כעת מגישים: בצלחת לבנה גדולה נניח שני צ'יבורקסים שאמורים להראות כמו סהרונים זהובים, קערית קטנה של טחינה, קערית פלפל חריף, מלפפון חמוץ וזיתים סורים טובים וקדימה לעבודה. טובלים עם היד צ'יבורקס בטחינה ובום! מדי ביס או שניים נדחוף ביס מלפפון חמוץ או פלפל חריף ונכניס שוב ביס צ'יבורקס וטחינה. בתיאבון". 

עוד ב"הצילו! אני לא יודע לבשל":

המתכון של אמא של רנא: חצילים במילוי בשר

רנא מתעצבנת על שני (תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל, שידורי קשת)
שום דבר לא טעים בלי כבש|תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל, שידורי קשת

"בוחרים חצילים בינוניים (בגודל של לימון) בטנג'ין עג'מי. מקפלים וממליחים, שמים במסננת בשמש. אחרי שירדו המים, מטגנים עד שיזהיב ושמים על נייר סופג. שמים בתבנית ופותחים את החצילים באמצע.

המילוי:

הבשר: חצי בשר כבש וחצי בקר (שום דבר לא טעים בלי כבש). הבשר צריך להיות טחון עבה ולא דק. לוקחים הרבה בצל קצוץ, מטגנים טוב בלי שמן בהתחלה, אח"כ מוסיפים קצת שמן זית. שמים בסיר על האש בלי שמן עד שיתבשל, שמים מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט, קינמון טחון והל.

מערבבים ומאחדים את הבצל עם הבשר וטועמים, אם חסר משהו בטעם מוסיפים. שמים את החצילים בתבנית ושמים את המילוי, שמים כף של אבקת מרק בתוך כוס מים ושופכים. המים צריכים להגיע בגובה עד שלושת רבעי מהחציל. שמים נייר כסף ומכניסים לתנור.

כשזה מוכן, סוחטים מיץ לימון ושופכים לתוך התבנית. אפשר לפזר בסוף צנוברים קלויים או שקדים". 

המתכון של אמא של הדר: מוסקה

המתכון המנצח של הדר (תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל, שידורי קשת)
הכל לפי הטעם|תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל, שידורי קשת

"קולפים את החצילים, פורסים כמו סנדביצ'ים: שתי פרוסות מחוברות, עובי של כל פרוסה חצי ס"מ. משרים אותם במלח כדי להוציא מהם את הנוזלים. מכינים במחבת: בשר טחון, כמון, פלפל שחור, בצל, הכל לפי הטעם, מוסיפים ירק: כוסברה, פטרוזיליה, במח ושום.

מבשלים את הבשר יחד עד שהוא מתאחה ואז מתחילים למלא את הפרוסות של החצילים בתערובת הבשר. מכינים צלוחית עם ביצה טרופה, מחבת עם שמן, טובלים החצילים בביצה (אפשר לתבל את הביצה בפפריקה). מטגנים את הפרוסות חציל.

בסיר נוסף, את עושה בצל קצוץ, פרוסות עגבניות וגמבה, רסק, ונותנת לזה להתבשל עם קצת מים ואז דוחפת את החצילים מתחתם, מכסה, את זה עם הרוטב ונותנת לזה בישול של 20 דק עד שהנוזלים מתאדים וזהו".

המתכון של אשתו של ברודי: קציצות בשר עם חצילים

ברודי מכין סחוג ורולידר חדור מוטיבציה לנצח (תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל, שידורי קשת)
לא לשכוח את הצנוברים|תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל, שידורי קשת

"1-2 חצילים לשטוף ולנגב. לעטוף בנייר כסף ולאפות בתנור עד שהחציל רך. במקביל בקערה: חצי קילו בשר בקר טחון, 2-3 שיני שום כתוש, 1 ביצה שלמה, 1 כפית חרדל, 1 כף סויה (רוטב), חופן צנוברים (מעט).

את הבשר של החצילים מועכים במזלג ומוסיפים לתערובת. מוסיפים פירורי לחם 5-6 כפות בערך. מלח פלפל לערבב היטב. מכינים קציצות ומטגנים משני הצדדים.

בתאבון!".

המתכון של בעלה של מיכל: פתיתים עם חצילים וירקות בתנור

מיכל נעזרת בפיתה (תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל, שידורי קשת)
לבדוק כל ירק מדי פעם בתנור בהתאם לאופי שלו|תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל, שידורי קשת

המצרכים:

- פתיתים בצורת אורז (האורז של בן גוריון) 500 גרם
- שמן זית
- בלסמי- כף וחצי
- 2 חצילים
- 3 פלפלים אדומים
- 1 זוקיני
- 1 עגבניות
- 2-4 נקניקיות חריפות
- פטרוזיליה, נענע ובזליקום
- חצי לימון
- בצל
- מלח פלפל
- שן שום קצוצה

אופן ההכנה:

"חותכים פלפלים וזוקיני לרצועות, את החציל והבצל לטבעות ועגבניה להשאיר שלמה. מברישים בשמן זית, שמים בתנור בחום של 180 מעלות ושמים מעט מלח ופלפל. לבדוק כל ירק מדי פעם בתנור בהתאם לאופי שלו אם רך וצרוב מספיק.

מבשלים פתיתים בצורת אורז: מרתיחים מים, קצת שמן זית ומלח שהפתיתים לא ידבקו. כשהמים רותחים מוסיפים את הפתיתים לחמש שש דקות. מוציאים, שוטפים ומסננים במים קרים. מעבירים לקערת סלט ומוסיפים את הבלסמי (חומץ) ושמן זית, מערבבים.

צורבים על מחבת נקניקיות חריפות חצויות לאורכן. כשהירקות מוכנים, מוציאים (חוץ מהעגבניה). חותכים נכל לקוביות קטנות ומוסיפים לפתיתים. חותכים גם את הנקניקיות המוכנות לחתיכות קטנות ומערבבים הכל יחד עם הפתיתים. קוצצים חופן פטרוזיליה, נענע ובזיליקום (ללא הגבעולים) - קצוץ דק. מוסיפים לקערה ומערבבים שוב. מוסיפים מיץ מחצי לימון ומגישים".

מוגש לצד טחינה:

- כוס וחצי טחינה גולמית
- מיץ 3-4 לימונים
- 2-3 שיני שום כתושות
- חופן פטרוזיליה
- כמון
- זעתר
- פפריקה חריפה
- צנוברים

"מערבבים את השום, מיץ לימון, פטרוזיליה עם הטחינה, מתחילים לערבב, מוסיפים את הכמון בהתאם למידת הסמיכות. אפשר להוסיף עוד לימון או קצת מים. אני אוהב סמיך במרקם חומוס ולא נוזלי. כשמוכן מפזרים מעל קצת פטרוזיליה, פפריקה וזעתר בצורה יפה (קישוט וטעם) ומזלפים מעט שמן זית. מפזרים צנוברים מעל ומגישים לצד לחם או פיתה". 

המתכון של חמותה של יעל: קציצות מפרום

פרק 1 (תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל, שידורי קשת)
לטעום אם זה מלוח או אם זה טעים|תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל, שידורי קשת

"בוצעת מהחציל נתח של 4 סנטימטר אחרי שקילפנו אותו ואחר כך באמצע עושה סנדביץ' אבל לא עד הסוף. זה נראה כמו פה פתוח. אחר כך מכינים תערובת בשר טחון - שתי שיני שום מגורדות, פטרוזיליה קצוצה היטב, ביצה, מעט בצל קצוץ קטן, מלח, פלפל שחור וטיפה קינמון. אפשר קצת פירורי לחם. לטעום אם זה מלוח או אם זה טעים. ממלאים את הסנדביץ' בעיסה הזאת ועוטפים את זה בקמח, טורפים ביצה עם 2 כפות מים וחצי כפית רסק עגבניות כדי שיהיה לזה גוון יפה, ומטגנים.

אחר כך מכינים רוטב: מעט רסק עגבניות, מרק עוף, קצת מלח ופלפל, מבשלים את זה בהתחלה על אש גדולה ואחר כך בינונית. אפשר להניח בקרקעית הסיר תפוח אדמה פרוס דק ושרידים מהחציל, או כל ירק שהוא. זאת קציצה טובה שעשויה מחציל ממולא ובשר".

>> בואו לעקוב אחרינו בפייסבוק

"הצילו! אני לא יודע לבשל", שבת ב-21:00, ערוץ 2