דלת עץ גדולה, שלוש דפיקות והפתעה: מיכל ינאי, הבשלנית הכושלת (לפחות עד לפני מספר חודשים) פותחת לנו את דלת ביתה כדי לארח אותנו לארוחת צהריים מעשי ידה. איך יצא? בואו נתחיל מההתחלה.
"זו הממלכה של בעלי", מספרת ינאי על המטבח רחב הידיים אליו נכנסו, "את רוב הבית אני עיצבתי, אבל על החלק הזה בעלי החליט. פשוט כי אף פעם לא נכנסתי לפה", היא צוחקת. "עכשיו אני בעיקר נכנסת כשהוא בעבודה, והאמת היא שאיך שנגמרו הצילומים לא יכולתי להתקרב למטבח, שנאתי אותו. למדנו כל כך הרבה חומר בבת אחת שזה פשוט היה בלתי אפשרי, לא זכרתי כלום". ומה עכשיו? בבקשה: "היום אני בעיצומו של קאמבק- בשבועיים האחרונים אני ממש נהנית, עשיתי לבת שלי עוגה מהממת ואפילו התחלתי להעלות תמונות של אוכל לאינסטגרם".
ללא דיחוי נוסף נכנסו יחד איתה למלאכת הבישול, ובזמן ששימשנו לה כסו שפים, שמענו עוד קצת על התהליך שעברה: "למדתי שלהכין דברים מראש זה הכי חשוב", היא מעדכנת, "זה כבר ממש לא מפחיד כמו פעם. בעבר הייתי מכינה מאכלי בשר שיצאו על הפנים, ברמה כזאת שהייתי מביאה את זה לכלבה שלי ואפילו היא הייתה מסרבת לאכול את זה".
אחרי סיבוב בתוך גינת הירק שהיא דואגת לטפח וממנה לקחה מעט תבלינים לטובת תבשיל העוף והאורז, המשיכה ינאי לעדכן על מצבה הקולינרי כיום: "יש משהו בזה שאתה עושה משהו שלא עשית קודם שהוא ממש מגניב – תראו את טל ברודי – בן אדם בן 70, פתאום נכנס למטבח וזה מדהים בעיני. האמת היא שגיליתי עולם שלם ואני מתכוונת להמשיך ללמוד ונרשמתי ללימודי בישול", היא מעדכנת.
את ההפתעה הגדולה ביותר גילינו בזמן שרקחה מעל הסירים, ופתאום התגלו לנו ספרי הבישול במדף מעל הכיריים: "הסיפור של הספרים האלה הוא קטע מצחיק", מספרת ינאי, "אמא שלי התקשרה אליי יום אחד וסיפרה לי שהניחו להם את זה ליד דלת הבית עם פתק עליו היה רשום 'למיכל באהבה'. אין לי מושג עד היום מי זה, ואני מנצלת את הבמה הזו כדי להודות לו".
אחרי שסיימה להכין את קדירת האורז הזריזה, התיישבנו יחד כדי לטעום איך יצא, והאמת היא שמיכל ינאי יכולה להגיד היום בביטחון מלא שהיא כבר לא צריכה לצעוק הצילו!. האם זה יעזור לה גם בארוחת הסיום החגיגית? התשובה מחר ב-21:00.
עורך וידאו: גדי פורטנוי
"הצילו! אני לא יודע לבשל", ארוחת הסיום החגיגית, שלישי, 21:00
>> חולמים גם אתם לבשל כמו גדולים? בואו להירשם לעונה החדשה של "מאסטר שף"