פאי בתבנית עגולה עם תפוחים אדומים מסביב (צילום: og-vision, Istock)
פאי תפוחים - לא לסוכרתיים בלבד!|צילום: og-vision, Istock

החגים כבר כאן, ומגיע לכם מתכון מפנק, המבוסס על מזונות בעלי ערך גליקמי נמוך (מתחת ל GI55). ג'סיקה הארינגטון, שפית סוכרתית מארצות הברית, הצליחה לחבר במתכון אחד את האהבה שלה לאוכל ואת המגבלות שלה כסוכרתית. מה יצא? פאי תפוחים משובח, לא לסוכרתיים בלבד

מצרכים ל 4 מנות:
500 מ"ל (2 כוסות) קמח
185 מ"ל מרגרינה (3/4 כוס)
1 כפית מלח
6 כפות של מי קרח
1 ביצה טרופה וכף מים או חלב לזיגוג
* ניתן גם להשתמש בבצק פילו המפחית את כמות השומן ל9%.
* חשוב לזכור להבריש את הקרום העליון עם ביצה ולחרוץ אותו על מנת לאפשר לאדים לצאת.

מילוי:
6-8 תפוחים קלופים ופרוסים ללא ליבה
1 כפית קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט
60 מ"ל (1/4 כוס) קמח
125 מ"ל (1/2 כוס) אננס לא ממותק, חתוך לחתיכות וללא הנוזל!
גוש מרגרינה

אופן ההכנה של הקרום:
1. לערבב בקערה את הקמח, המרגרינה והמלח עם מזלג עד שהבצק הופך לכדורים קטנים כאפונה.
2. להוסיף לאט את מי הקרח עד שהבצק יוצר כדור.
3. לגלגל את הבצק לשני כדורים שווים באמצעות תבנית פאי בקוטר 23ס"מ ליצור את האחד לקרום תחתי ואת האחר לקרום עליון. להניח את הקרום העליון בצד.

אופן ההכנה של המלית:
1. לערבב את התפוחים עם הקינמון, אגוז מוסקט, קמח ואננס בקערה. למזוג את המלית לתוך תבנית הפאי. לשמן במרגרינה.
2. להניח את הקרום העליון על גבי המלית ולהבריש עם זיגוג הביצה. לחרוץ את הקרום לאוורור.
3. לאפות במשך 15 דקות בטמפרטורה של 200 מעלות צלזיוס, אז יחש להנמיך את הטמפרטורה ל 180 מעלות צלזיוס ולהמשיך לאפות 45 דקות נוספות
4. להגיש חם או קר

בתיאבון!

עוד על סוכרת:
טסים לחו"ל בחג? מספר המלצות לנופש הסוכרתי לקראת הטיסה
מה הקשר בין השמנה וסוכרת?
מתכון מופלא ללא סוכר לעוגת גבינה לילדים