א

אמג'ד עליאן: גיבור הסדרה. עיתונאי, נשוי ואב לשניים, שחלום חייו הוא להשתלב בחברה הישראלית-יהודית. איך? קווים אדומים זה פאסה, גם לא פדיחות קולוסאליות.

אבו אמג'ד: האב הנבוך (סלים דאו). איש עצבני וחובב קומבינות שלא מבין למה דווקא הוא נתקע עם בן כל כך יהודי.

אמאל: פמיניסטית ערבייה וקרייריסטית בגילומה של מירה עוואד, שמכל האנשים בעולם מתאהבת דווקא במאיר, חברו הטוב והיהודי של אמג'ד ואפילו מביאה איתו ילד לתוך המציאות הלא פשוטה הזו.

ב

בושרה: הקול השפוי במשפחת עליאן. מעבירה ביקורת סרקסטית ובוטחת על אמג'ד וניסיונותיו הפתטיים להתייהד. עובדת סוציאלית שמנסה להפריד בין חייה המקצועיים לחייו המתוקשרים לעיתים של בעלה. לא תמיד בהצלחה.

פרק 4 (תמונת AVI: mako)
מאמץ את ליל הסדר|תמונת AVI: mako
ג

גזענות: בנקודות ביקורת, בבניין, בחדר המדרגות, ברחוב. אמג'ד נתקל בגזענות כלפיו וכלפי המגזר בכל מקום ויוצא מגדרו כדי להוכיח שלא כל הערבים אותו הדבר. למרות זאת, בעונה השלישית, הוא נאלץ לספק את הסחורה לצוות צילום בריטי ולחפש קצת גזענות. את המענה הוא מקבל בחנות לדברי מאפה.

ד

דב נבון: מגלם את נתן, השכן, נשוי לתמנע (רונה ליפז מיכאל). הצטרף בעונה השנייה. נבון היה חלק מצוות "החמישייה הקאמרית" המיתולוגית והשתייך לצוות המקורי של "ארץ נהדרת".

ה

האח הגדול: בעונה השלישית מחליט אמג'ד להוכיח שבניגוד למה שחושב יוסק'ה השכן, ערבים אינם מורידים את ערך הדירות. כדי להסביר את זה, הוא נכנס לבית האח הגדול, אבל שם מתבקש להסתיר את זהותו, כחלק ממשימה גדולה. לבסוף, בעזרת אביו, הוא נמלט מהבית עולה על מסוק והופך לגיבור תרבות (עד שהוא נתפס משתין על אנדרטה). 

ו

ועד הבית: אבא של אמג'ד מחליט להפוך לגנן של הבניין בו גר אמג'ד עם משפחתו. אמג'ד נבוך מהסיטואציה, ואחרי בירור קצר מבין שהדרך היחידה שלו להיפטר מאביו היא לעמוד בראש ועד הבית של הבניין.

עבודה ערבית (צילום: ערן כהן,  יחסי ציבור )
מחאת האוהלים של אמג'ד|צילום: ערן כהן, יחסי ציבור
ז

זיכרון. מאיה, בתם של אמג'ד ובושרה, צריכה להחליט האם היא משתלבת עד הסוף במערכת החינוך היהודית ומגיעה ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל בחולצה לבנה. החלטה קטנה, אבל עם משמעות גדולה.

ח

חרדים. לא מספיק שבבניין יש ערבים אז גם צריך חרדים? לא יקום ולא יהיה. אמג'ד מחליט לנצל את ההזדמנות להתחבב על שכניו החילונים, ויוצא נגד משפחה חרדית שמעוניינת לעבור לבניין.

ט

טירה. עיר הולדתו של סייד קשוע, יוצר הסדרה, העיר שימשה נקודת המוצא לספר "ערבים רוקדים", שבימים אלה מצטלמת גרסתו הקולנועית, בבימוי ערן ריקליס.

י

יום העצמאות: אמג'ד מוזמן להדליק משואה ביום העצמאות, ומשוכנע שמדובר בטקס האלטרנטיבי המתקיים מזה שנים בסמוך למשרד ראש הממשלה. כשהוא מגלה שלמעשה מדובר בטקס המרכזי בהר הרצל, הוא מתקשה לוותר על החדירה האפשרית אל טקס אייקוני של מדינת ישראל.

כ

כלבים: אמג'ד מגלה לדאבונו שלכלבים יש חוש שישי והם "מריחים" ערבים ונובחים עליהם בלי הפסקה. הוא מחליט לברר את העניין ומגלה שמה שהכלבים מריחים הוא ריח של פחד. כדי להתגבר עליו, הוא מחליט לקנות כלב. הבעיה היא שמתברר שקנה את הכלב שנגנב משכניו. 

אמג'ד בורח מבית האח הגדול (תמונת AVI: mako)
מתוך עבודה ערבית|תמונת AVI: mako
ל

ליל סדר: אמג'ד מוזמן לערב ליל הסדר אצל מאיר, וכל כך מוקסם, עד שהוא מחליט לעשות אדפטציה לערב ולהחיל אותו גם על חג הקורבן.

מ

מים. לחץ המים בביתם של אמג'ד ובושרא בכפר היווה לכאורה את הטריגר (או התירוץ?) לעבור לשכונה ירושלמית יהודית, שם לחץ המים חזק ויעיל.

מאיר: חברו הטוב של אמג'ד ומי שמלמד אותו הלכות התנהגות בחברה היהודית-ישראלית.

נ

נעל: כשהוא מעוניין להבהיר נקודה, נגיד, כמה שהבן שלו אידיוט, אבו אמג'ד בוחר לעשות זאת כשהוא רודף אחרי בנו הבוגר עם נעל ביד.

ס

סייד קשוע. יוצר הסדרה. תסריטאי, סופר ופובליציסט. "עבודה ערבית" מבוססת בחלקה על חוויות אישיות של קשוע ועל הביקורת העצמית שהוא מפנה כלפי עצמו וכלפי החברה היהודית והחברה הערבית.

סובארו: המכונית שעל פי מאיר היא "אוטו של ערבים" הסיבה לכך שאמג'ד נעצר שוב ושוב בנקודות מעבר על ידי שוטרים. אמג'ד מחליט להחליף את הרכב וכצפוי מסתבך.

אמג'ד נכנס לבית האח הגדול (תמונת AVI: mako)
הצצה לפרק הראשון של עבודה ערבית|תמונת AVI: mako
ע

עיסא, נורמן: מגלם את אמג'ד עליאן. ב-2012 זכה בפרס השחקן הטוב ביותר לסדרה קומית על תפקידו ב"עבודה ערבית". שיחק בהצגת יחיד שהתבססה על ספרו הראשון של סייד קשוע, "ערבים רוקדים".

פ

פורים. מסיבת פורים אליה מאיר לוקח את אמג'ד, מאפשרת לו להגשים חלום ישן ולעלות על מדים של חייל ישראלי. לצערו, שני פלסטינים מלאי מוטיבציה מחליטים לחטוף אותו, והמומים לגלות שבכלל מדובר בערבי.

צ

צמחונות: אחרי שתמנע השכנה טענה בפני אמג'ד ש"אין ערבים צמחונים", אמג'ד מחליט להיות הערבי הצמחוני הראשון. בעיתוי מושלם, אביו מחליט לפתוח חנות בשרים בשכונה.

ק

קלרה חורי: שחקנית, מגלמת את אשתו של אמג'ד, בושרה. בתו של השחקן מכרם חורי. שיחקה בעבר בתפקיד הראשי בסרט "הכלה הסורית" של ערן ריקליס.

בוז'י הרצוג מצטלם לעבודה ערבית (צילום: רועי ברקוביץ')
בוז'י הרצוג מצטלם לעבודה ערבית|צילום: רועי ברקוביץ'
ר

רחביה: הגביע הקדוש של שכונות ירושלים ומקום משכנם של אמג'ד ומשפחתו החל מעונה 2.

ש

שי קפון: במאי הסדרה החל מעונתה השנייה, ומי שמכונה בפיו של סייד קשוע "הג'ינג'י".

שחייה. אמג'ד מחליט להסתכל לסטריאוטיפ שטוען שערבים לא יודעים לשחות בעיניים וללמוד שחייה. זה לא פשוט לו.

שכנים: "מה השכנים יגידו" הוא הקו המנחה העיקרי של אמג'ד מאז עבר לרחביה. הוא אוהב אותם ורוצה, משתוקק – מת – שאלה יחזירו לו אהבה. הם גם עושים את זה, לפחות פנים מול פנים.

ת

תרקוד: שיר של שלמה ארצי וגם צלצול הטלפון של אמג'ד, שמתמצת לכדי כמה צלילים את כל המהות של גיבור הסדרה.

עבודה ערבית, ימי שלישי אחרי האח הגדול

רוצים לראות את פרק הבכורה לפני כולם? כנסו ל-makoTV

לצפייה בכל פרקי "עבודה ערבית", עונות 1-3

רוצים ללמוד ערבית? כנסו לכאן