זעפרן
כל מי שטייל בהודו מכיר את הרוכלים שמנסים למכור זעפרן בכל פינה. אם היינו יודעים כמה מאמצים מושקעים בכל סיב של זעפרן יכול להיות שלא היינו מנפנפים את אותו רוכל כל כך בקלות. בשביל לייצר חצי ק"ג צריך לגדל בין 50 ל-75 אלף פרחי זעפרן. כמובן שכל מלאכת הליקוט של התבלין נעשית ביד ומחירו בהתאם. אותו חצי ק"ג של התבלין האדום יעלה לכם בין 500 דולר ל-5,000 דולר, תלוי באיכותו. אז בפעם הבאה שיש לכם במנה זעפרן תדעו להעריך מאוד את השף ותתכוננו לשלם בהתאם.
אבטיח דנסוקה
זן מיוחד ונדיר במיוחד של אבטיחים אשר גדלים אך ורק באי הוקיאדו היפני. הוא שוקל 11 ק"ג בממוצע, קליפתו שחורה והוא ללא פסים או נקודות. מספר היחידות הגדלות בשנה קטן מאוד, בערך 100 אלף יחידות, מה שמקפיץ את ערכו כמובן. בשנת 2008, נמכר אבטיח בודד במעל ל-6,000 דולר ונחשב לאבטיח היקר ביותר מאז ומעולם.
פטריית מטסוטקה
הפטרייה גדלה באופן דומה מאוד לפטריות הכמהין. גידולה דורש תנאים ספציפיים מאוד לגידול כמו רמות לחות מבוקרות, סוגי עצים ספציפיים ומינרלים שונים באדמה. מחירה מרקיע שחקים גם בגלל המאמצים הרבים שמושקעים במציאתה וגם משום שחיות היער שונות אוכלות אותה לפני שמספיקים לקטוף אותה. מחיר לק"ג בודד יכול להגיע לכ-2,000 דולר.
קובה ביף
אפילו קרניבור מתחיל שמע פעם על הבשר היפני המשובח שעונה לשם קובה ביף. נחסוך לכם את תיאור גידול הבקר אבל רק נאמר שמדובר בפרות שחיות ברמת החיים הגבוהה ביותר (באופן יחסי ובהתחשב בגורלן הסופי כמובן). ק"ג של הבשר המשובח הזה יכול להגיע לכ-770 דולר.
קוויאר מאלמס
הראשונים שהתעסקו עם ביצי דגים – קוויאר, היו הפרסים שטענו שהמאכל מעניק כוח רב וחוכמה לאוכליו. עד עצם היום הזה מציאת קוויאר מכל סוג היא עבודה קשה וסיזיפית. הנחשב שבמעדן הדגים מקורו בצפון איראן בסמוך לים הכספי, שם תוכלו למצוא את הקוויאר היקר ביותר בעולם. עבור 25 אלף דולרים תוכלו לקבל ק"ג בודד של ביצי הדגים בתוך כלי מזהב טהור 24 קראט.
כמהין לבנות
בדומה לאחיותיהן השחורות גם פטריות הכמהין הלבנות זקוקות לתנאים מאוד ספציפיים בשביל לגדול. הן יודעות להתחבא מצוין, דבר המקשה את מלאכת החיפוש אחריהן. לרוב יגדלו ביערות סבוכים ולחים מאוד. ק"ג וחצי של פטריות הכמהין הלבנות נמכר לפני שנים ספורות בסכום עתק של 330 אלף דולר.
מרק קן ציפורים
מנה סינית שמוגשת מעל ל-400 שנה וכן, היא אשכרה עשויה מקן ציפורים נדירות השוכנות בתוך מערות. הציפור מייצרת את הקן רק באמצעות הרוק שלה וזה מה שהופך את המרק לאחת המנות הנדירות והקשות להשגה. מחיר מרק כזה יכול לנוע בין 910 דולר אצל חובבים ועד 4,535 דולר לקערת מרק סיני אמיתי ומסורתי. בתאבון.
עוד ב"קרב השפים הגדול":
- המלך של נאפולי - סיכום הקרב הראשון
- בחנו את עצמכם: כמה אתם מכירים אוכל איטלקי
- "אתה יכול לקחת את כל העולם, אני רוצה את איטליה"
"קרב השפים הגדול": רביעי ב-21:00