בזמן שכדור הארץ הולך להשלים בקרוב עוד הקפה סביב השמש ולסגור עוד שנה אזרחית, מדריכי הטיולים השונים בעולם כבר שמים את האצבעות שלהם על גבי הגלובוס ומסמנים עליו כמה מהיעדים "החמים" לטיול בשנת 2011. עשינו לכם סיכום של הנתונים, והריהם לפניכם: היעדים השווים אליהם תטוסו בשנה האזרחית הבאה עלינו לטובה.
קופנהגן, דנמרק: הכי פופולארית
תתפלאו לשמוע שלפי התחזיות, קופנהגן עומדת להפוך פופולארית יותר מברצלונה בשנה הבאה. הארגון האירופי לצרכנות (ECA) ערך סקר בקרב כ-10,000 נשאלים, ומצא כי קופנהגן מקדימה את ברצלונה וברלין ועומדת בראש רשימת היעדים המועדפים לטיול ב-2011.
מבחר האטרקציות המגוון בבירת הממלכה הדנית הופך אותה ליעד מושלם לחתך אוכלוסייה רחב. חוויה משפחתית בגני טיבולי (Tivoli) - פארק השעשועים העתיק באירופה וגן פרחים ענק, או במוזיאון שיאי העולם של "גינס"; חוויה אנתרופולוגית ברובע כריסטיאנה - מתחם צבאי נטוש, אשר בשנות ה-70 פלשו אליו המוני "היפים" והקימו בו גטו קהילתי עם דוכנים לממכר חשיש, בעוד השלטונות המקומיים מעדיפים שלא להיכנס לשם; חוויה מרוות צמאון בסיור במפעל בירה קרלסברג המקומית וסבב טעימות במבשלה, וחווית קניות במדרחוב הארוך בעולם, "רחוב ההליכה", המאוכלס בעיקר בחנויות ובתי קפה. קופנהגן ידועה כעיר שאינה זולה - סקר אוקונומיסט מ-2009 מדרג אותה כעיר הרביעית הכי יקרה בעולם. אבל אם אתם באים מתל אביב, כנראה שזה קטן עליכם.
פפואה גינאה החדשה: הכי בתולית
הפתעה גדולה חיכתה לנו ברשימת היעדים הצפויים לצמיחה תיירותית שפרסם הלונלי פלאנט. בבנק המטרות מופיע אי מבודד באוקיינוס השקט: מדינת פפואה גינאה החדשה. היעד האקזוטי כולל כ-400 אלף קמ"ר של יערות גשם, שרשרת הרים בגובה 4 קילומטרים, 9,000 סוגי צמחים, 700 מיני ציפורים ו-800 ניבי שפה – אותם דוברות מאות קבוצות אתניות ושבטים, שאנשיהם יוצאים מהבית רק עם חצאית קש על איזור החלציים וחץ וקשת על הכתף. אולם לצד האקזוטיקה הצבעונית, המלצת המסע לארכיפלג המכונה "גן העדן האחרון" מציעה שלא להסתובב בלילות לבד באיזורים העירוניים, בשל רמת פשיעה גבוהה.
בוגוטה, קולומביה: הכי ריו דה-ז'נרו
מגזין הלייפסטייל הבריטי "סטייליסט" מציג גם הוא את רשימת היעדים החמים שלו ל-2011, ובראש הרשימה מככבת דווקא בירת קולומביה. "בוגוטה היא ריו החדשה", טוען המגזין, ומדגיש את חיי הלילה של איזור ה"זונא-רוסה" המפוצץ מועדונים הפועלים באוויר הפתוח ובארים הומי אדם, כאשר ברקע נקרעת העיר בפער שבין משכנות העוני שמדרום לעושר שבשכונות היוקרה שמצפון. כדאי לזכור שהסצינה הלילית הזו מתרחשת באוויר הדליל ממילא של העיר השלישית בגובהה בעולם, בגובה 2600 מטר.
טנג'יר, מרוקו: הכי חמה
ברשימת עשרת הערים "החמות" של 2011 שמפרסם הלונלי-פלאנט, תופסת טנג'יר את המקום השני (תל אביב, אגב, ממוקמת שלישית) ומומלצת בעיקר בשל המיקום הגיאוגרפי שלה. טנג'יר יושבת על השפיץ הכי צפון-מערבי של אפריקה, כלומר בפינה הכי דרומית של אירופה; בין היבשות מפרידים רק מיצרי גיברלטר והרבה תקוות.
מטנג'יר רואים את ספרד המודרנית, אבל מרגישים בגב את הרוח שמגיעה מהמדבר הצפון-אפריקאי הצחיח שמאחור. האטרקציה החמה של טנג'יר נמצאת בחופי הים שלה, בחודשי הקיץ, כמובן. מעבר לעובדה שהחופים הזהובים מציעים רכיבת גמלים, גלשני רוח, מסעדות וברים, חופי טנג'יר הם גם היחידים המאפשרים שחיה בנקודה בה נחתך העולם בין האוקיינוס האטלנטי לבין אגן הים התיכון.
נמיביה, אפריקה: הכי זולה למטייל
סיכום נוסף שערך הלונלי-פלאנט מציג את רשימת הערים הנותנות את הערך הכלכלי הגבוה ביותר למטיילים ב-2011, או במילים אחרות - המדינות הכי זולות שאפשר לטייל בהם בשנה הבאה. המדריך העולמי טוען כי אפשר להסתדר בנמיביה עם תקציב של פחות מ-50 דולר אמריקאי ליום.
מדובר באחת המדינות הכי פחות צפופות בעולם, רק כ-2 אנשים בממוצע על כל קמ"ר, מה שמבטיח הרבה מרחבים פראיים ודיונות חול ענקיות, ומעט שטחים מאוכלסים. השממה האפריקאנית הזו אמנם נראית למראית עין כמו מקום של רק חול וכולירה, אך הדיונות העצומות הן בעצם מגרש משחקים ענק לטיולי טרקטורונים וג'יפים בנהיגה עצמית, ואפילו לסנדבורדינג – שזה כמו בדיוק כמו סנואובורדינג, רק על זיפזיף דק.
טאיפיי, טייוואן: הכי צפופה
מדריך הטיולים האמריקאי "פורמר'ס" סימן את העיר טאיפיי ברשימת עשרת היעדים החמים ל-2011. אפשר להבין למה. כנראה שצריך ממש לראות בעיניים כדי להבין איך שלושה מיליון סינים חיים אחד על הראש של השני בשטח השווה לחצי משטחה של המושבה גדרה. הדרך היחידה לאפסן כל כך הרבה סינים היא לבנות לגובה: בניין "טאיפיי 101", למשל, המגדל השני בגובהו בעולם - 509 מטר - חותך את קו הרקיע של העיר הטיוואנית.
כאן לא מחפשים חופשה שאנטי-באנטית; המטרופולין הטיוואני המשגשג צפוף ודחוס באנשים, מכוניות ופיח. לכאן באים כדי לפגוש את המפלצת האורבנית. בנוסף להמולה הקבועה, מקפידים המקומיים לערוך פסטיבלים הנפרשים על לוח השנה הסיני, במהלכם משוגרים טונות זיקוקים המוסיפים עוד קצת צבע ורעש לטירוף שמסביב.