תמונות בתערוכה: המוזיאונים שפתוחים לציבור המקוון

המוזיאונים ברחבי העולם סוגרים את שעריהם עד תעבור המגפה, וזו הזדמנות מצוינת לשוב ולבקר בפרויקט האמנות של גוגל, שהוקם ב-2011 עם 17 מוזיאונים וכיום כולל יצירות אמנות מיותר מ-2,500 מוזיאונים וגלריות. הגידול בא לידי ביטוי גם בגיוון במוצגים, כשלצד אמנות ואומנות תמצאו באתר גם מוזיאונים המתמקדים בהיסטוריה (בית אנה פרנק איז אין דה האוס), בביולוגיה, תחבורה, עירוניות ועוד.

כך, למשל, בסיור הווירטואלי במוזיאון הבריטי של לונדון תוכלו לעיין מקרוב במאות מוצגים, בהם אבן רוזטה שעליה נחקק ב-196 לספירה צו של המלך תלמי החמישי בכתב חרטומים, כתב דמוטי וכתב יווני עתיק; בגלריה הלאומית לאמנות של וושינגטון מציעים לכם לבקר בשתי תערוכות: אופנה אמריקאית מהשנים 1740-1895, שמציגה את מיטב מחלצות הקולוניאליזם; ואוסף עבודות של יאן ורמיר. אם תור הזהב ההולנדי הוא העידן החביב עליכם, אל תדלגו על ההיצע של הרייקסמוזיאום באמסטרדם. מוזיאון האמנות של בוסטון (MFA) עשיר בתערוכות בנושאים שונים וגם מזמין אותנו להתבונן ב״קוקטייל״ של ארצ׳יבלד מוטלי (Archibald Motley), ציור של ערב קוקטיילים שערכה קבוצת נשים בתקופת היובש. ובמוזיאון החרקים שבצ׳נדגו הסינית תוכלו ללמוד על גילויו של החרק הארוך בעולם, ולהצטרף לשיעור מבוא על פרפרים מדרום אמריקה.

>>לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש   


כל הרחובות כבר ריקים; הכיכרות מיותמות

רחוובות איטליה התרוקנו מתיירים ותושבים כבר לפני ימים רבים, ונדמה שאפילו היונים נפקדות מכיכר סן מרקו שבוונציה בהיעדר מי שיפיל פירורי פוקאצ׳ה בשוגג. באתר Skylinewebcams תוכלו להתחבר לפיד של מגוון מצלמות רשת הפזורות ברחבי ארץ המגף (ומקומות נוספים בעולם) ולהתבונן בשכיות החמדה ההיסטוריות שבה ללא הפרעה; אם כי אי אפשר שלא להתעצב מעט מהצפייה באתרים הכמעט-ריקים מאנשים.

איטליה ריקה (צילום: צילום מסך)
לבחור מה לראות באיטליה|צילום: צילום מסך

ונציה כמו שלא ראינו מעולם

בסוף השנה האזרחית נוכל כולנו לבקר בוונציה, אולם לא בהכרח בזו של המאה ה-21, אלא בזו ההיסטורית, שנוסדה בשנת 697. הרפובליקה של ונציה, שהחזיקה מעמד עד כיבוש נפוליאון ב-1797, השתרעה על פני איטליה, סלובניה, קרואטיה, מונטנגרו, אלבניה יוון וקפריסין של ימינו. למרות היותן מדינות עצמאיות, בכולן ניתן למצוא רמזים לעבר, בדמות מסורות, מנהגים, מאכלים וניבים משותפים. בימים אלה משלים העיתונאי האיטלקי ג׳ובאני ואלה (Giovanni Vale) וצוות Extinguished Countries (מדינות שכּבוּ) את פרויקט גיוס ההמונים למדריך הטיולים הראשון בסדרה, שלוקח את הקוראים למסע בזמן ובמקום: בערי-רפאים שננטשו בעקבות מגפות עבר, בטעימות ממאכלים מסורתיים - עם שמות דומים ומרכיבים משתנים - שעדיין מוגשים במסעדות ברחבי הרפובליקה לשעבר, ובבית מלאכה של מהנדס, שבונה בזמנו הפנוי ספינת פיראטים שתפליג בקיץ הקרוב מוונציה ועד דוברובניק. בפודקאסט המלווה את הפרויקט תוכלו לקבל הצצה לכמה מהסיפורים שייכללו במדריך ועל תהליך העבודה תוכלו לקרוא בראיון עם היוצרים.