בקתות החוף הפראי
שתי סיבות להמשיך לקרוא: כי אתם בדרך לקייפ המזרחי או כי תמיד רציתם לדעת את יסודות של כוח נשות החוף הפראי.
בין הצוקים לרצועת החוף בת השישה ק״מ של החוף הפראי (Wild Coast) בדרום אפריקה, נמצאות בקתות הבולונגולה (Bulungula), ואת המקום מנהלים ומתפעלים תושבי הכפר נקילני (Nqileni) הסמוך, שגם מזמינים אתכם להכיר את הקהילה התוססת. הלינה במקום אפשרית באחת מ-10 הבקתות, חלקן עם נוף לחוף ואחרות ליער. מי שמעדיף לישון באוהל יוכל למצוא מחסה באחד מהאוהלים שנקבעו תחת העצים או להביא אחד מהבית. הלינה האקולוגית כוללת שירותי קומפוסט ״חסרי ריח והצבעוניים ביותר באפריקה״ ובהבטחות המארחים כלולים גם דולפינים המבקרים באזור בשעות הזריחה והשקיעה, לוייתנים שמגיעים בין יולי לאוקטובר, פרות על החוף, שמיים צלולים וכוכבים נופלים, ומגוון זני ציפורים. המבקרים מוזמנים להכיר לעומק את חברי הקהילה, המפעילים עסקים שונים ובהם סיורי לקטות ביער עם המומחה המקומי לעשבי תיבול, רכיבה על סוסים, סיורים מודרכים, שיעורי דיג וגם זה: "אתגר את עצמך על ידי למידת היסודות של כוח נשות החוף הפראי״, איסוף עצים לבערה ביער ונשיאתם על הראש בחזרה כלולה. באזור פועלת עמותת ״חממת בולונגולה״, העובדת בשיתוף פעולה עם חברי הקהילה בתחומי חינוך, בריאות, תזונה ופרנסה ברת-קיימא.
>>לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש
ארץ האגמים המופלאה
שתי סיבות להמשיך לקרוא: כי אתם צריכים משהו לאזן את התחושה הקשה לנוכח השריפות באמזונס או כי אתם מחפשים מקום לטיול אופניים.
במרחק נסיעה קצר מברלין נמצא פרויקט התחדשות מרשים במיוחד. תהפוכות רבות עבר אזור לאוזיצר (Lausitzer), שבין ברנדנבורג לסקסוניה והגלגול האחרון הוא כנראה היפה מכולם כשרשת שבילי אופניים מחברת בין למעלה מעשרים אגמים והרוכבים בהם יכולים גם ליהנות ממיליוני העצים, בתי הקפה והמסעדות שלאורכם. הדברים לא תמיד נראו כך: בעבר היה זה מכרה פחם גדול. מגוריהם של מאות אלפי תושבים הועתקו מהאזור על מנת לאפשר לאלפי הפועלים שגויסו לעבודה לכרות ליגניט (פחם חום) לתחנות הכוח של גרמניה. לאחר איחוד מזרח ומערב נסגרו וננטשו המכרות.
כחלק מפרויקט ההתחדשות הוזרמו מיליוני גלונים של מים לכ-120 בורות הכרייה המיותמים והתוצאה: אזור האגמים המלאכותיים הגדול ביותר באירופה עם 220 מ״ר של מים. חיות הבר תופסות מחדש את מקומן הטבעי ובתחנת הכוח לשעבר מוצגות תערוכות אמנות ומתקיימים ערבים מוזיקליים. בין חלק מהאגמים מחברות תעלות שיט, ומסביב נוף כרמים וכפרים צנועים. העבודות, שעלותן מוערכת בכ-10 מיליארד יורו, יימשכו לעשור הבא והן דוגמא מצויינת למדיניות אפקטיבית שיוזמת שיתופי פעולה במגזר הציבורי והפרטי, לטובת יצירת מערכת אנרגיה ברת-קיימא.
ארה״ב: הכניסה אסורה. הסיבה: ציוץ של חברך.
שתי סיבות להמשיך לקרוא: כי חשבתם שהדרישה לכלול פרטי רשתות חברתיות בבקשת הוויזה הייתה חריגה או כי אתם מודאגים מהפרת זכויות אדם.
כניסתם של יותר ויותר אזרחים זרים לתחומי ארה״ב נדחית על הסף על ידי פקידי ההגירה כשהאשמה נעוצה בתכנים שנמצאו באפליקציות ואתרי מדיה חברתית - גם אם אלו מיוחסים למישהו אחר. תקציר האירועים עד כה: ב-2017 חתם טראמפ על צו נשיאותי בשם "הגנה על האומה מפני כניסה של טרוריסטים זרים לארה"ב" הכולל חדירה עמוקה עוד יתר לחייהם הפרטיים של מגישי הבקשות - כלומר, אם אינם שייכים לסוריה, סודן, סומליה, לוב, עיראק, איראן ותימן שאזרחיהן מנועים מלהגיש בקשה. בחודש יוני השנה התעדכנו טופסי הבקשה לוויזה לארה״ב, כשהמבקשים נדרשו לספק גם פרטים על כלל הפרופילים ברשתות החברתיות, כתובת הדוא״ל ומספרי הטלפון שהיו בבעלותם בחמש השנים האחרונות.
מדי יום קובעים קציני ההגירה במעברי הגבול את גורלם של כ-1.3 מיליון בני אדם, וכניסתם של -760 איש נדחית. לפעמים הסיבה ברורה כמו הרשעה פלילית, ופעמים רבות ללא סיבה ספציפית ומכאן ללא עילה לערעור. מדיווח שפורסם ב-Tech Crunch עולה, בשנה שעברה ביצעו פקידי ההגירה חיפוש בכ-30,000 מכשירי טלפון של תיירים ואזרחים, כשלעיתים הוויזות שאושרו כבר במדינת המוצא נשללות על סמך פעילות דיגיטלית של חברים או מכרים. סאמר לופז (Summer Lopez), מנהל בכירה בעמותת PEN America לזכויות אדם אמרה, כי מדיניות ההגירה בנוגע למדיה החברתית ״מדגימה היטב את הנזק שהמדיניות הבלתי מתקבלת על הדעת הזו יכולה לגרום״. לדבריה, זה לא צריך להיות מחיר הכניסה לארה״ב ״קל וחומר כשחבריו של אחד צריכים גם הם לצנזר את עצמם״.