גבעת לונדון החדשה (והזמנית)

מארבל ארץ', קשת השיש שתכנן האדריכל ג׳ון נאש ב-1828 בלונדון, תזכה בקיץ הקרוב לתשומת לב מחודשת בזכות מיצב זמני וירוק למדי. מועצת העיר וסטמינסטר הזמינה מחברת האדריכלות ההולנדית MVRDV את "גבעת מארבל ארץ'", מבנה בגובה 25 מטרים המורכב מנוף דמוי פארק ציבורי עם דשא ועצים אמיתיים. לאחר העפלה לנקודת התצפית דרך שביל במדרון הדרומי של הגבעה, יוזמנו המבקרים להיכנס לחלל המבנה הפנימי, בו יתקיימו תערוכות. "פרויקט זה הוא הזדמנות נפלאה לתת דחיפה למיקום מוכר מאוד בלונדון", אמר ויני מאס (Winy Maas) מייסד-שותף בחברה. מההודעה לעיתונות שפרסמה MVRDV עולה עוד, כי המיצב יוקם במטרה להגדיל את שטח ההייד פארק ו"לחזק את הקשר בין רחוב אוקספורד לפארק דרך מארבל ארץ'". המיצב יפעל החל מחודש יולי ומועד הסגירה המדויק בחורף הקרוב טרם נקבע.

מרבל ארץ' (צילום: באדיבות MVRDV )
צילום: באדיבות MVRDV 
מרבל ארץ' (צילום: באדיבות MVRDV )
צילום: באדיבות MVRDV 


יפן: אתר נופש לחלום עליו

אף אחד לא יודע מתי תסתיים המגפה הזו, מתי יוסרו כל מגבלות הנסיעות הבינלאומיות ואיך תיראה תעשיית התיירות ביום שאחרי, אבל אפשר להניח שרבים יעדיפו לנפוש במקומות שאינם הומי-אדם. מקום חלומי שכזה נפתח בסוף חודש ינואר במרכז הר טאקצ'יהו (Takachiho) במחוז קגושימה, שמציע חוויית מרפא יפנית למול נופים עוצרי נשימה. אתר הנופש KAI Kirishima של רשת Hoshino Resorts מציע 49 חדרי אירוח המשקיפים על סאקוראג'ימה (Sakurajima) ומפרץ קינקו (Kinko), בהם שלוש סוויטות עם שלושה חלונות זכוכית למול הר טאקצ'יהו ואמבט באוויר הפתוח. בית המרחץ שוכן במרחק נסיעת רכבת חד-מסילתית קצרה, ובו מעיינות מינרלים בעלי גופרית ובריכות פנימיות וחיצוניות. בפינת אוכל פרטית למחצה, מוגשות בכלי פורצלן סצומה ארוחות קאייסקי מבוססות מרכיבים עונתיים, בהן מוגשות ארוחות הבוקר והערב. במסגרת תוכנית הגילוי התרבותית שפועלת באתרי המותג KAI של רשת הושינו, מוזמנים האורחים לצפות ב-Tenson Korin , ריקוד המבטא את המיתוס המייסד של יפן, המספר על רדתו של האל ניניגי-נו-מיקוטו (Ninigi-no-Mikoto) להרי קירישימה כדי להביא סדר לעולם.

מחיר: החל מ-20,000 ין ללילה (כ-615 שקלים), כולל ארוחת בוקר וערב.


פינגווין צהוב נדיר צולם לראשונה באיי ג׳ורג׳יה הדרומית

לפעמים כל מה שצריך צלם טבע לעשות כדי לתעד משהו נדיר באמת זה להיות במקום ובזמן הנכונים, וזה בדיוק מה שקרה לצלם הבלגי איב אדמס (Yves Adams)  בדצמבר אשתקד. במהלך סיור של המשלחת האטלנטית לאיי ג׳ורג׳יה הדרומית בהובלתו של איבס, בשעה שכולם עסקו בפירוק הציוד, הוא הבחין בינות כ-120,000 פינגווינים מלכותיים בפינגווין בודד בעל נוצות צהובות בוהקות ורגליים בצבע קרם. "היה לנו כל כך מזל שהציפור נחתה בדיוק איפה שהיינו", סיפר הצלם על הרגעים בו יצא הפינגווין הנדיר מהים ונחת בסמיכות למשלחת. "הראות לא נחסמה על ידי ים הפינגווינים. בדרך כלל זה כמעט בלתי אפשרי לנוע על החוף הזה בגלל כולם".

מקור צבעו הצהוב של הפינגווין בלאוציזם (Leucism) מחסור חלקי בפיגמנטציה. "התאים שלו כבר לא יוצרים מלנין אז הנוצות השחורות שלו הופכות לצבע צהוב וקרמי", סיפר הצלם. בשנת 2013, מצאו מדענים כי הפיגמנט הצהוב של הפינגווינים נבדל מבחינה כימית מהמולקולות האחרות הידועות המעניקות צבע לנוצות, וכי הם משתמשים בפיגמנט הצהוב כדי למשוך בני זוג. אולי בעתיד נגלה אם הפינגווין הנדיר הזה נתפס בקרב הלהקה כמושך - או הכי פחות מושך מכל הפינגווינים המלכותיים שבאי, בינתיים אתם מוזמנים להעביר את הזמן באתר ובחשבון האינסטגרם של אדמס, בו  תמצאו צילומים נהדרים נוספים מהמשלחת הזו ואחרות לאיי גלפגוס, גרינלנד ומקומות נוספים שנמשיך לחלום עליהם מרחוק.