תיירות אחראית עם אחריות 

החיפוש אחר "תיירות-אחראית" הביא לשגשוג במספר סוכנויות הנסיעות המציעות "חבילות נופש אתיות", ובעידן שבו תוצאות מנועי חיפוש מבוססות על SEO ולא בהכרח על מהימנות התוכן, חשוב לעצור ולבדוק האם מדובר בהבטחה אמיתית. “תיירות אחראית באמת מתחילה ב׳לאן הכסף הולך׳”, אומר ג'יימי סוויטינג (Jamie Sweeting), סמנכ"ל נסיעות אחראיות ויוזמה חברתית ב- G Adventures ל-Conde Nest. “אל תפחדו לשאול את מפעילי הטיולים על השותפים שלהם כמו מלונות ומסעדות, והאם הם מנוהלים על ידי המקומיים עצמם", מציע סוויטינג וממליץ גם לשאול על מדריכי הטיולים שהמפעילים עובדים איתם, כשהמומלצים בעיניו הם אלו שעובדים עם הקהילות עצמן ועוזרים להם בפיתוח חוויות טיול לתיירים. אל ההתקשרות הראשונה עם מפעיל הטיולים כדאי להתייחס כמו לדייט ראשון, ממליצה לורי מאיה (Lourée Maya), מייסדת Kynder.net, פלטפורמה לעסקים בתחום האירוח עם מודעות סביבתית. "בארץ של "גרין -וושינג", ואפילו "kindwashing", חשוב לסמוך על האינטואיציה ביחס למידע שתקבלו". למי שלא בטוח איך בכלל צריכה להיראות תיירות בת-קיימא, ממליצה ג'סיקה בלוטר (Jessica Blotter), מנכ"לית Kind Traveler, לעיין בעקרונות המנחים של קואליציית עתיד התיירות.


סככת הגינה המושלמת לחופשה

המעצב ההולנדי קספר שולס (Caspar Schols) הפך את סככת הגינה שתכנן לאימו ל-ANNA, בקתת-עץ מרווחת עם עיצוב המאפשר למי שיבלה בה את הלילה להתעטף בטבע שסביבו. שולס תכנן מבנה מודולרי עם שתי שכבות של קירות: חיצוניים מעץ הבנויים על מסילות ומאפשרים פתיחת החלל כולל הגג, ושכבת קירות פנימיים של "קליפות" שקופות על מסגרות עץ, הניתנות למתיחה בהתאמה למזג האוויר או מצב הרוח.

במרץ השנה נפתחו ההזמנות לחמש הבקתות, בכולן מטבח קטן, קמין, אמבט חבוי ברצפה(!) וחדר שירותים מקלחת - למעט ב-ANNA Origin, דגם האב-טיפוס המקורי המגיע עם שירותים ומקלחת ביחידה חיצונית. הבקתות ממוקמות ביער אורנים באזור הקמפינג Hartje Groen (במרחק הליכה מהעיירה Schaijk בהולנד), טובלות בירוק ומספקות פרטיות לישנים בהן. בחודשים הקרובים יש עוד כמה מועדים עם לילות זמינים וההזמנות ל-2022 טרם נפתחו, אבל אם יש לכם איפה להניח את המבנה, תוכלו לרכוש דגם ANNA בהתאמה אישית ובאריזה שטוחה שיהיה כולו שלכם. 

בקתות ANNA נמצאות במרחק הליכה של כחצי שעה מהעיירה סחייק (Schaijk), אליה ניתן להגיע בכמה רכבות מתחנת S-Hertogenbosch.

ANNA (צילום: Jorrit ‘t Hoen.)
צילום: Jorrit ‘t Hoen.

ANNA (צילום: Jorrit ‘t Hoen.)
צילום: Jorrit ‘t Hoen.

טוס וסע

בסוף חודש יולי החלה חברת התעופה איזי ג׳ט למכור כרטיסים משולבים לטיסה ונסיעה ברכבת של חברת הרכבות הגרמנית דויטשה-באן. מהדיווח שפורסם ב-Skift עולה החידוש האמיתי אינו במוצר עצמו, שכבר זמין לרכישה דרך מגוון חברות תעופה. אלא בטכנולוגיה שמאחוריו: חיבור API ישיר שמאפשר למשתמשים לרכוש את הכרטיסים לכל המסע במקום אחד, בלי להיעזר או לשלם עמלות למתווך צד שלישי. העסקה היא חלק מפרויקט Worldwide by EasyJet שהחל ב-2017, המאפשר לנוסעי איזי ג׳ט להתחבר לטיסות המופעלות על ידי חברות תעופה אחרות הפועלות מנמל התעופה גטוויק, ביניהן: קתאי פסיפיק, צ'יינה איירליינס, איתיחאד, סינגפור איירליינס, ואחרות. 

הדויטשה באן גם הרחיבה בחודשים האחרונים את Rail&Fly, השותפות המסחרית עם חברת התעופה הגרמנית לופטהנזה. סינכרון בין מערכותיהן מאפשר לנוסעים בינלאומיים העוברים בפרנקפורט לרכוש כרטיס הכולל נסיעה ברכבת בינעירונית ליעד הסופי המבוקש, כולל עדכון אוטומטי לכרטיס הרכבת במקרה של עיכוב בטיסה. 
את האחריות והכרטיס החלופי במקרה של איזי ג׳ט, שאינה לוקחת אחריות על אספקת השירות של חברת הרכבות (או התעופה) האחרת, לוקחים מתווכים מסוג חדש כמו כמו חברת ההזנק האיסלנדית Dohop. דוהופ, שבין לקוחותיה גם Eurowings, transavia ו-Air France, מבטיחה לטפל ב"קונקשיין" שהתפספס בגלל איחור או ביטול.

איזי ג'ט,קניות בברלין, קרדיט פ.ר.ם תקשורת (צילום: פ.ר.ם תקשורת)
צילום: פ.ר.ם תקשורת