תרבות איטליה לא תעמוד על הפיצה והפסטה בלבד, למרות חיבתנו העזה לשני אלו, הצטרפו אלינו לסיור קצר במקורות המאכלים מלאי התשוקה וה- Bella המתחילים במחוז פוליה, שם תמצאו את העיירות מעל מפרצונים ומצוקים, אזורי עתיקות הבארוק, כרמי הזית והיקבים המפורסמים, ערי הנמל שיחזירו אתכם למאה קודמת ומגוון רצועות חוף. 

אחת המסורות בפוליה אומרת שאם נלך לאורך הרחובות המרוצפים, נוכל להבחין במשפחות האוכלות ארוחת צהריים או ערב כאשר החלונות והדלתות של הבית פתוחות, כך שהאויר נמלא בניחוחות והם בתור מארחים מכבדים, לרוב יזמינו אותנו להצטרף אליהם לטעימה. כדאי לדעת, המונח פוברה קוצ'ינה פירושו מטבח פשוט וטעים, תוצרת מקומית וטרייה כמו גרגירי חומוס, עשבי תיבול ותבלינים, זיתים ושמן זית, עגבניות ופירות ים שנמשו מהמים באותו הבוקר. מאכלי פוליה משקפים כמו מראה את אורח החיים, הרוח והמנהגים של מחוז 'עקב המגף'. אז מישהו ביקש Sott'olio עם Friselle בצד? לפניכם Bella של מונחי שולחן איטלקיים.

Orecchiette

הפסטה המסורתית של פוליה, משמעה "אוזניים קטנות" באיטלקית. הפסטה בצורת אוזן היא מתוצרת בית, ומוגשת בדרך כלל עם רוטב מעטפת ברוקולי ושום או עם עגבניות טריות וגבינת ריקוטה. מבנה הפסטה הוא אידיאלי לספיגתו הראויה של כל רוטב.

ארקיע - אוכל איטלקי
Sagne 'ncannulate

הפסטה הארוכה והמסחררת ראשים של איטליה, נוצרה בהערכה לאדריכלות המפותלת בתקופת הבארוק בעיר הבירה של מחוז לצ'ה היא לצ'ה, עם רוטב העגבניות גבינה המסורתי של המקום.

Sott'olio

שיטה מיוחדת לשימור תוצרת חקלאית. ירקות מקומיים כמו חצילים,  ארטישוק, בצל ופלפלים נאטמים בצנצנת מלאה בשמן זית כתית וחומץ מקומיים, ובכך מאפשרים להם להישמר ולספוג במשך חודשים. התוצאה? נשאיר לכם לגלות.

 
Friselle
לחם פריך ויבש אפוי בתנור אבן עם טיפה של שמן זית, הוא אחד המאכלים המעשיים של פוליה ומקורו כבר לפני מאות שנים, שכן הוא יכול להיות מאוחסן במשך חודשים ולכן היה מושלם לנסיעות ארוכות. מומלץ לטבול אותו במי מלח.

Taralli

חטיף אשר יזכיר לכם את הבייגלה הישראלי, מעין קרקרים עגולים ותפוחים אשר הולכים נהדר עם כוס יין מקומי. מגיע בטעמים של שומר, פלפל שחור או זרעי פרג, גם בטעמים מתוקים. 

Baccalà alla salentina

בקלה לא כמו שהכרתם. המנה לוקחת את הבקלה לרמה אחרת, מומלחת היטב עם פירורי לחם, גבינת פקורינו ועגבניות טריות, שלאחר מכן נאפים בתנור עם תפוחי אדמה עד למוזהבות המושלמת.


Pizzette ו- Puccia

האוכל המהיר ועדיין מעדן אמיתי. פיצות מיניאטורות ברוטב עגבניות שרי טריות, אותם תמצאו לרוב בחופים. פוצ'יה הוא כריך העשוי מבצק פיצה ממולא בבשר, גבינות או ירקות.


Pasticciotto

שמו של הקינוח מרמז לתשוקה נחבאת, במאפה שנראה פריך במבט כללי, אך כבר בנגיסה הראשונה מצפה לכם ההפתעה, מילוי קצפת משמנת נימוחה עם דובדבנים שחורים. 

Zeppole
פינוק מתוק אשר מוגש ביום האב באיטליה. בצק מצופה סוכר אותו אפשר להתאים אישית על ידי בחירה בין מטוגן או אפוי, ולאחר מכן למלא אותו עם שמנת, שוקולד או להשתולל עם שניהם ביחד.

Vinello 

היין המסורתי של פוליה נחגג בסלנטו, בפסטיבל מקומי הנערך מדי שנה ב-11 לנובמבר. החוגגים חולצים את בקבוקי היין של השנה הקודמת ומריעים לו עם מיטב המאכלים והריקודים המסורתיים של פוליה.


Padre Nocino ליקר אגוזים חזק וארומתי אותו אפשר להוסיף לכל כוס קפה. PolignanoMare היא עיר המכה של הגלידות האיטלקיות. טיפ טעים נוסף: לא לוותר על סיור טעימות באחד מיקבי היינות.

 לפרטים נוספים לחצו כאן: ארקיע