אם כבר עשיתם סיבוב בגלריית טייט, חרשתם את הלובר ואפילו הצטלמתם עם שוורצנגר במדאם טוסו, אתם בוודאי מחפשים מוזיאון יותר חדשני, כזה שיכניס קצת תרבות אמיתית לחופשה הבאה שלכם, ומה שבטוח - ביקור בו לא ישאיר אתכם משועממים.
למזלכם, מסתבר שמחכים לכם ברחבי העולם לא מעט מוזיאונים מדליקים, כאלה שבכלל לא העלתם בראשכם שמישהו חשב להקים. אז אם אתם רוצים לתבל את הטיול הבא שלכם בפיקנטריה בעלת עומק והיסטוריה של ממש – כאן תמצאו את חמשת המוזיאונים המיוחדים בעולם.
מוזיאון הנקניקייה בקארי, ברלין (Currywurst Museum)
בכל פינת רחוב בבירת גרמניה תמצאו דוכן "קאריוורסט". הגרמניים אכן ידועים בכל הקשור לנקניקיות, והם גם לא מפספסים את ההזדמנות לעשות למאכל הלאומי כבוד: הם פשוט החליטו לשים אותו במוזיאון.
בתשלום של 7 עד 11 יורו, תוכלו לגלות על המטעם, להתעמק בקולינריה המקומית, ולדעת כל מה שאפשר לדעת על הנקניקיה הזו, חתוכה לרוב, לא בתוך לחמניה, עם רוטב עגבניות ואבקת קארי. כמה פשוט – ככה מרתק. האטרקציה העיקרית? להצטלם מאחורי דוכן לדוגמה, לגלות את כל הסודות מאחורי התבלינים, ללמוד על ההיסטוריה של המאכל ואפילו על הנקניקייה בראי הקולנוע. כשנמאס, אפשר להמשיך לצ'ק פוינט צ'ארלי שבקרבת מקום.
איך להגיע: http://www.currywurstmuseum.de/besucherservice/standort-anfahrt/
כמה עולה: 7-11 יורו.
המוזיאון לאמנות רעה, בוסטון (The Museum of Bad Art)
אם לניו יורק יש את ה-MoMa, אז לבוסטון יש את ה-MoBa. לפי הגדרתו, המוזיאון לאמנות רעה הוא המוזיאון היחיד בעולם המוקדש לאיסוף, שימור והצגת אמנות רעה, בכל צורותיה. התערוכות משתנות, תמיד – הרי לעולם אין מחסור באמנות גרועה. בין אם תקפצו לתערוכת "האנשים הכחולים", ל"Poor Traits" או ל"טבע דומם ולא סביר", אתם צפויים לקבל טעימה מרנינה של חוסר טעם.
התנגשות צבעים, יציאה מפרופורציות וחוסר בולט בכישרון באופן כללי, יעלו חיוך גם על פניו של התייר העייף ביותר, זה שכבר כיתת רגליו על פני מוזיאונים אינסופיים, ועוד נדרש למלמל "זה מאוד אקספרסיוניסטי, אתה לא חושב?".
איך להגיע: http://www.museumofbadart.org/about/maps.php
כמה עולה: כניסה חינם עם רכישת כרטיס לסרט בתיאטרון בו ממוקם המוזיאון.
מוזיאון הפאלוס, איסלנד (Phallus Museum)
המוזיאון האיסלנדי הזה מתגאה בהיותו "כנראה המוזיאון היחיד בעולם שמציג אוסף של דגימות איברי מין זכריים השייכים לכל סוגי היונקים שנמצאו בארץ אחת".
ובכן, הם לגמרי רציניים: ברגע שתיכנסו למוזיאון הזה (מתחת לשלט כניסה המעוצב כ, נו, אתם יודעים מה), תיכנסו לעולם חקר הפאלוס; מדעי הפין ייחשפו בפניכם, כולל תערוכות העוסקות במקומו של איבר המין הזכרי בהיסטוריה, באמנות ובחברה.
בין השאר, כוללות התצוגות, כמובטח, אוסף של יותר ממאה אברי מין או חלקים מהם, השייכים ליונקי יבשה ומים המצויים באיסלנד. ההבדל בין לווייתן כחול לעכברים ודאי ירתק גם את מי שראה לא מעט דברים בחייו. אגב, כשהם אומרים "כל היונקים", הם מתכוונים לכל היונקים. זאת, הודות לתרומתו המכובדת של מתנדב אנושי בן 92.
איך להגיע: http://www.geckogo.com/Attraction/Iceland/Husavik-2/The-Icelandic-Phallological-Museum/
כמה עולה: 800 קורונות איסלנדיות, שהן כ-26 שקלים.
מוזיאון הביוב, פריז (Paris Sewes Museum, Musée des Egouts)
בצרפתית זה נשמע יותר טוב: המוזיאון יוצא הדופן הזה מוקדש לעיר התחתית האמיתית של פריז – תעלות הביוב. עד ימי הביניים, מי השתייה מהם נהנו הפריזאים נלקחו ישירות מנהר הסיין, בעוד המים המשומשים נשפכו לשדות או לרחובות לא סלולים; רק שאלה מצאו את דרכם חזרה לנהר, מה שהוביל ללא מעט בעיות תברואתיות.
סירחון או לא, המוזיאון הפריזאי הזה הופך את הסיפור המלבב לשיקי, כיאה לצרפתים. החל מתעלות ניקוז השפכים בצדי הרחובות ועד לביוב הסגור שהפציע בתקופת נפוליאון, כל מה שאי פעם תרצו לדעת על ביוב – תמצאו כאן.
בעבר, אגב, היו התעלות אטרציה תיירותית, כשאנשים שטו דרכן בסירות-קרונות, נלחמים בוודאי בריח טורדני במיוחד. כיום? לא מומלץ במיוחד.
איך להגיע: http://atlasobscura.com/place/paris-sewer-museum
כמה עולה: 4.20 יורו.
מוזיאון התאחדות רפואת השיניים, לונדון (The British Dental Museum)
אם דילגתם על כמה ביקורים חצי-שנתיים לרופא השיניים, זה הרגע לייסורי מצפון. ותרו על צפייה מיותרת במחזמר, והשקיעו את זמנכם לביקור במוזיאון התאחדות רפואת השיניים הלונדוני, בו תמצאו הרבה שיניים, פוסטרים הקוראים לשמירה על בריאות הפה, וכמובן, אם כל זה לא הספיק כדי להפחיד אתכם – כיסאות רופא שיניים ישנים.
כמו כן, מציע המוזיאון גם תערוכה מרתקת העוסקת בהיסטוריה של המקצוע המפוקפק. אנחנו מנחשים שזה לא כולל את הסטטיסטיקות המפורסמות, המצביעות על אחוזי התאבדות גבוהים בקרב רופאי שיניים. כך או כך, התאחדות רופאי השיניים הבריטית פועלת מאז 1880 למען עולם טוב יותר וילדים מבועתים, אז למה באמת שלא יהיה לה מוזיאון משל עצמה?
איפה: רחוב ווימפול 64, לונדון
כמה עולה: ללא תשלום.