בשבוע שעבר, המל"ל (המטה לביטחון לאומי) פירסם את רשימת המדינות המלאה שנישארו ירוקות - ללא אזהרת מסע. הרשימה הזו כוללת 86 מדינות בסך הכל מתוך 198. ברשימה ישנן לא מעט מדינות שהביעו תמיכה בישראל כמו צ'כיה, הונגריה, יפן, ארה"ב, קפריסין ועוד. 

בסוכנויות הנסיעות כבר דיווחו שניתן לראות שהביקוש למדינות שתומכות בנו עלה. יחד עם זאת, יש מדינה אחת שגם מסווגת ככזו ללא אזהרת מסע וגם תמכה בנו לאורך כל הדרך, ולא מספיק מדברים עליה, אז הגיע הזמן לתת במה לאחת המדינות המפתיעות והיפות שיש - ליטא

> עשינו טיול בליטא וגילינו יהלום חבוי

> 8 דברים שאסור לפספס בליטא

החל ממוסדות אקדמיים ועד לפרלמנט הליטאי שהצביע בפה אחד בעד ישראל ונגד מתקפת חמאס, מדובר באחת המדינות הכי פרו ישראליות. לליטא יחסים קרובים עם מדינת ישראל והערכה רבה לעם היהודי ומורשתו, הבאה לידי ביטוי בעיקר, אך לא רק בווילנה וקובנה, שתי הערים הגדולות במדינה. השוק הישראלי הוא אחד מהשווקים התיירותיים הנכנסים והמרכזיים של ליטא והוא צפוי לגדול משמעותית לאור התמיכה והסולידריות.

דגלים ואורות בצבעי דגל ישראל מאירים את ליטא

במהלך החודש האחרון בניינים שונים ברחבי ליטא הוארו ודגלי ישראל הונפו בכל מקום, במטרה להעביר אהדה וסולידריות לישראל. בתוך כך, בווילנה, בירת ליטא, הוקרן דגל ישראל על מבנה העירייה ואנדרטת שלושת הצלבים ושלושת הגשרים המרכזיים בעיר. גם בעיר השנייה הגדולה בליטא, קובנה, מבנים רבים הוארו בצבעי הדגל היהודי, כמו גם בגלריית החצר הידועה.

ליטא: 1,400 נרות הודלקו לזכר הנרצחים בישראל
1,400 נרות לזכר קורבנות ה-7.10

באחד מימי שישי שלאחר ה-7.10 האירו 1,400 נרות זיכרון את כיכר ורחבת בית העירייה של וילנה, כזכר לקורבנות אירועי ה-7 באוקטובר בישראל. הפגנה זו נועדה להביע סולידריות עם ישראל ועם משפחות החטופים. בנוסף, מאות בלונים אדומים בצורת לב הוצמדו לכיסאות, עגלות ילדים וכיסאות גלגלים, כחלק מהפגנת תמיכה בישראל ובמשפחות החטופים. האירוע התקיים באזור הגשר הלבן בווילנה, לחלקם נוספו גם תמונות החטופים ועל גדות הנהר הקרינו סרטונים.

ג'גניאטינסקי, מארגנת האירוע, אמרה שמטרת המיצב בווילנה היא להביע הזדהות עם משפחות החטופים: "הם עוברים טרגדיה קשה מאוד", אמרה, "ואנחנו גם רוצים להפנות את תשומת לב הציבור לעובדה שהדברים האלה באמת קורים". לקמפיין הצטרפו גם הקהילה היהודית של וילנה וחברת Wix הישראלית, בעלת סניף בווילנה.

"המטרה שלנו היא לא לשכוח שהאנשים החטופים עדיין מוחזקים בחלק מהמרתפים ואנו דורשים את שחרורם המיידי", אמר מנהיג הקהילה אלכסנדרס צ'רנובס ל-BNS. "אנחנו מתפללים שכולם יחזרו הביתה בשלום". שגרירת ישראל בליטא, הדס ויטנברג סילברשטיין, השתתפה אף היא באירוע ואמרה ל-BNS כי יש לשחרר את החטופים לאלתר וכי ישראל נלחמת נגד חמאס, לא בפלסטינים.

מדרחוב בעיר העתיקה וילנה (צילום: דניאל ארזי)
רוצים שנגיע. המדרחוב בעיר העתיקה של וילנה|צילום: דניאל ארזי

 

מהתקשורת בליטא ועד ללשכת התיירות: תמיכה מלאה בישראל

לא רק יוזמות אזרחיות, גם הפרלמנט הליטאי העביר פה אחד החלטה המגנה את התקפות חמאס האחרונות בישראל. ההחלטה התקבלה ב-108 קולות בעד, ללא הצבעות נגד או נמנעים כלל. גם נשיא ליטא, גיטאנס נאוזדה, גינה את המתקפה וגם ראש הממשלה, אינגרידה סימוניטה. שר ההגנה, ארווידאס אנושוסקאס, הצהיר כי "ליטא תומכת במאמצי ישראל להדוף התקפות של ארגון הטרור הפלסטיני חמאס". בעוד אנו עדים לביקורת על ישראל בפלטפורמות במדינות שונות בעולם, אמצעי התקשורת בליטא דיווחו ומדווחים באופן שוטף, באופן חם וסולידרי כלפי ישראל, דבר אשר לא מובן מאליו בימים אלו.

לשכת התיירות של ליטא שלחה אגרת מיוחדת לענף התיירות הישראלי ובה נאמר: "ברצוננו להביע סולידריות, אחדות ולחזק את חברותינו וחברינו היקרים בישראל בימים עצובים, קשים ומאתגרים אלה. ליטא וישראל חולקות קשר קרוב, חם ועמוק לצד ערכים משותפים ורבים, אנו שולחים תנחומים למשפחות שאיבדו את יקיריהן, מחזקים את משפחות הנעדרים והחטופים ומקווים שישובו בשלום ובמהרה הביתה. אנחנו בליבנו איתכם ומייחלים לימים טובים הרבה יותר ובהקדם".

כדורים פורחים ליטא (צילום: דניאל ארזי)
אחת האטרקציות המרכזיות - לטוס בכדור פורח בלב וילנה|צילום: דניאל ארזי

 

מה יש לעשות בליטא?

יש הרבה סיבות להגיע לליטא (מלבד לעובדה שניתן להרגיש שם בטוחים). המחירים הנוחים, הקרבה לישראל, מגוון האטרקציות ואפשרויות הבילוי. סיבה נוספת שלא ניתן להתעלם ממנה היא הכבוד העצום שיש לה לטבע. בליטא מתייחסים אל הטבע כאל תכשיט יקר ערך, מה שהופך אותה ליעד חובה לחובבי טיולים. יש בה נהרות, אגמים, אתרי ספא בלב הטבע אליהם מגיעים תיירים מכל העולם, ועם זאת, היא לא עמוסה וצפופה. תוכלו לצאת לשייט באגם או לרחף בכדור פורח, ממש בלב עיר הבירה וילנה, לצד שופינג זול ובתי מלון ברמה גבוהה.