כבר שנים שהודו היא אחד היעדים החמים ביותר עבור ישראלים, בשנתיים האחרונות ההגעה להודו הפכה לנגישה יותר וזולה יותר, הרבה בזכות הוספת טיסות ישירות של אייר אינדיה וארקיע.

מחפשים לאן לטוס? הכנסו למדריך היעדים של mako חופש

דבר נוסף שמקל על ישראלים לטייל בהודו הוא נושא הויזה שעובר תהליך מאוד חיובי שמקל על תיירים להיכנס למדינה, כאשר היום ניתן להוציא ויזה בזול ועם תוקף של עד 5 שנים. כך, לפני כחצי שנה, משרד ההגירה ההודי פרסם עדכון במדיניות הנפקת ויזה אלקטרונית להודו והחל להנפיק ויזות לשנה ישירות דרך האינטרנט. כעת, פורסמה בשורה חדשה ומשמחת מאוד, רפורמה חדשה בויזות להודו שמוזילה את המחירים ומאפשרת הנפקת ויזה עם תוקף שונה, בהתאם לאופי הטיול.


אז מה השתנה בעצם?

כאמור, משרד ההגירה ההודי פרסם רפורמה חדשה ונוחה, המאפשרת לישראלים (כמו גם לבעלי דרכונים רבים אחרים) להוציא מספר סוגים של ויזות אלקטרוניות במחירים נוחים:

ויזה ל-30 יום - מרגע אישור הויזה יש 30 יום לממש אותה ולהיכנס להודו. מרגע הכניסה להודו, הויזה תקפה ל-30 יום. הויזה מתאימה לאלו שמתכננים לבקר בהודו לתקופה קצרה מאוד. עלות הויזה היא 10 דולר למטיילים בין אפריל ליוני -25 דולר למטיילים בין יולי למרץ.

ויזה לשנה - ויזה זו תקפה ל-365 יום מרגע אישורה, מאפשרת כניסות מרובות להודו ללא הגבלה במהלך השנה ומאפשרת שהייה רצופה של עד 90 יום בהודו. עלות הויזה היא 40 דולר (במקום 80 דולר לפני הרפורמה).

ויזה ל-5 שנים - החידוש המשמעותי ביותר הוא שעכשיו אפשר להוציא ויזה שתקפה ל-5 שנים מרגע אישורה, מאפשרת כניסות מרובות ללא הגבלה במהלך התקופה ושהייה רצופה של עד 90 יום בהודו. ויזה זו מתאימה לברי המזל שטסים להודו פעמים רבות.

מה היה עד השינוי?

עד פרסום הרפורמה החדשה, תיירים שרצו להיכנס להודו יכלו להוציא ויזה אלקטרונית רק לשנה ובמחיר של 82 דולר. הויזה כללה כניסות מרובות ללא הגבלה להודו במהלך השנה ושהייה רצופה של עד 90 יום בהודו.

הצד האפל של המדינה האהובה על הישראלים (צילום: Smarta, Shutterstock)
המיין בזאר בניו דלהי|צילום: Smarta, Shutterstock

מה זה ויזה אלקטרונית להודו ואיך מקבלים אותה?

ויזה אלקטרונית ניתן להנפיק בצורה מקוונת ואין צורך להגיע לשגרירות או למשרד פיזי על מנת לקבל אותה.
כיום, יותר ויותר מדינות בוחרות לאפשר לתיירים להוציא ויזה אלקטרונית ובכך חוסכות המון זמן, אנרגיה וכסף לתיירים אלו.

תהליך קבלת ויזה אלקטרונית להודו כולל מילוי טפסים באינטרנט, תשלום אגרה וכעברו כ-48-72 שעות מקבלים את הויזה למייל ורק צריך להדפיס אותה. בהודו צריך להציג לפקיד ההגירה את הויזה המודפסת ושם יחתימו לכם את האישור בדרכון.

ממה מורכב הטופס?
1. שאלון באנגלית, פרטים אישיים, פרטים אודות עיסוקכם ועוד.
2. עליכם להעלות צילום דרכון בקובץ
PDF בגודל של עד 300KB.
3. עליכם להעלות תמונת פספורט (תמונת פנים) בקובץ
JPG, ובגודל של עד 1MB.
4. עליכם לשלם את אגרה הויזה.

אפשרות נוספת היא לפנות לחברה חיצונית אשר עוזרת לכם לבצע את התהליך בקלות, בעברית, בלי צורך בקבצים בפורמט מסויים ועם אפשרות למילוי טלפוני ללא טפסים.

מידע נוסף אודות הויזות החדשות והשינויים

תוקף הדרכון חייב להיות לפחות ל-6 חודשים מרגע הכניסה להודו.

חשוב להקפיד שיש לכם 2 דפים ריקים לפחות בדרכון.

ויזה אלקטרונית מתאימה רק לכניסה אווירית או ימית להודו (לא מתאימה לכניסה קרקעית).

ויזה ל-30 יום תקפה ל-30 יום מרגע אישור הויזה ולא מרגע הכניסה להודו.

ויזה לשנה או ל-5 שנים מאפשרת שהייה רצופה של עד 90 יום בהודו, לא יותר.

במידה ואתם רוצים לשהות בהודו מעל 90 יום רצוף, או שאתם מתכננים להיכנס להודו קרקעית, אתם יכולים להוציא ויזת תייר רגילה (לא אלקטרונית) דרך חברה שנקראת ש.מ. אשרות. הויזה היא לשנה מרגע אישורה ומאפשרת כניסות מרובות ושהייה רצופה של עד 180 יום בהודו.

את הויזה מוציאים על ידי הגעה פיזית למשרדי החברה, מילוי טופס ותשלום אגרה על סך 450 שקלים. את הדרכון יש להשאיר במשרדי החברה ולחזור לאסוף אותו עם הויזה תוך 7-10 ימי עסקים.

 הכתבה הוכנה בסיוע visa2 אשר מתמחים בהנפקת ויזות למזרח