איך שלא נהפוך את המגשית, אוכל מטוסים הוא לא טעים, לא מזין ובטח שלא אסתטי. ועכשיו בזמן המיתון, חברות תעופה רבות דורשות שנשלם עליו כסף. נושא האוכל בטיסות, מעסיק לא מעט אנשים, ולא רק את אלה שעולים על מטוס. האתר airlinrmeals, מוקדש כולו לדירוג המזון המזוויע יותר ופחות בחברות תעופה מסביב לעולם, ומי מכם שטס באל על, למשל, יגלה שמרבית הדירוגים של חברת התעופה הלאומית מרשימים – הארוחות המעופפות שלה זוכות לדירוג של שמונה ומעלה, אבל יש גם לא מעט שמעניקים ציון של ארבע-שלוש. טוב, כמה טעימה ומזינה יכולה להיות חביתה מאבקת ביצים שבושלה עד החצי וחוממה מחדש במטוס? תוסיפו לזה את העובדה שאנחנו לא תמיד טסים באל על, ונראה מה תקבלו בצ'ארטר של איזו חברה רומנית שכוחת אל. האמת, זה מספיק נורא גם בלי החביתה המעופשת.
ארבע שעות לאירופה – סנדוויץ' קטן אך איכותי
הכי פשוט יהיה לקחת טייק אוויי מארקפה. אבל אז אתם מוותרים מראש על אלמנט ההשקעה בעצמכם, והוא חשוב: גם לנפש, גם לסנדוויץ'. חגי ממליץ לרכוש קרואסון (להולכים על הקצה), או לחמנייה שאתם אוהבים (לשמרנים), ואיזו גבינה שמנה וחרפרפה – ברי, קממבר, רוקפור או גאודה ולצאת לדרך.
- חצו את הקרואסון או הלחמנייה לחצי ומרחו בפנים מעט חמאה, מעט דבש ומעט חרדל.
- פרסו את הגבינה לפרוסות, הניחו אותן על מה שמרחתם. אגב, הסיבה שנעדיף גבינות שמנות היא שהן מחזיקות מעמד יותר טוב.
- הוסיפו מעל פרוסות אגסים או תפוח חמוץ, ועלה ארוגולה או חסה מלמעלה.
- מספר אגוזים קצוצים – אם יש לכם בבית – עשויים להשתלב יפה.
אורזים: אחרי שסיימתם את מלאכת הרכבת הסנדוויץ', עטפו אותו בנייר פרגמנט ולאחר מכן בניילון נצמד – גם כדי לשמור על הכבודה בפנים, וגם כדי שלא יהיו לכם ניחוחות גבינה בתיק, והרי לכם סעודת ביניים נעימה ופלצנית לרגעים שבהם ברצלונה מחייכת אליכם מהחלון.
12 שעות לניו יורק –סלט פסטה ועוגיות גבינה
אין ספק, 12 שעות באוויר הן סיוט מספיק מרשים כדי שתפנקו את עצמכם במשהו שהוא מעבר לסנדוויץ'. חגי ממליץ על סלט פסטה, כזה שגם ייתן הרגשה של אוכל ביתי, וגם יתעכל טוב אחרי עשר שעות שבמהלכן היטלטל לכם בתיק. המתכון למנה אחת.
- בשלו 125 גרם פסטה (בערך חמישית חבילה) על פי ההוראות, אבל הוציאו אותה מהמים דקה או שתיים פחות מהכתוב על האריזה, כדי שלא תקבלו סלט קווץ'.
- העבירו את הפסטה למסננת, שטפו במים, העבירו לקערה, מזגו מעט שמן זית וערבבו היטב – זה מה מהפסטות להידבק אלה לאלה.
- קחו חופן גדול של עגבניות שרי והניחו בתבנית שמתאימה לתנור. מרחו אותן בשמן זית ופזרו מלמעלה מלח גס, ענפי טימין וכמה שיני שום (הערת שום: רק אם אתם לא בונים על מגע אינטימי עם שכניכם לטיסה).
- צלו את תערובת העגבניות בתנור או בטוסטר אובן במשך 5-6 דקות על חום גבוה של 250 מעלות, עד שהן מתפוצצות קצת. מי שאוהב, יכול להוסיף לתערובת גם פרוסות זוקיני או רצועות פלפל.
- שפכו את העגבניות על הפסטה שהתקררה בינתיים, פזרו מעט זיתים שחורים איכותיים והוסיפו מספר קוביות פטה או כל גבינה מלוחה שמנה אחרת (ושוב, זה התירוץ שלכם לקנות גבינות בעלות 50 אחוז שומן). יותר מוצלחת). כמה עלים שלמים של בזיליקום, נענע או פטרוזיליה ישלימו את הלוק הרענן ואת הטעם האיטליאני. ושיהיה בתיאבון.
אורזים: מכירים את קופסאות הפלסטיק העגולות שקופות שקונים בהן סלט בטייק אוויי? אלה מושלמות למארז סלט הפסטה. אפשר לרכוש אותן לחוד, אבל עדיף למחזר ולשטוף אחת מהקופסאות שממילא כבר קניתם.
ואם אתם זקוקים גם למשהו קטן ליד, הנה מתכון לעוגיות גבינה מצוינת לטיסה – לא מתפוררות, לא מתייבשות ובעיקר טעימות.).
מצרכים (15-20 יחידות):
לבצק:
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
500 גרם קמח תופח
מיכל שמנת חמוצה
1 ביצה
קמצוץ מלח
למלית:
250 גרם גבינת כנען או טוברוג 5%
250 גרם גבינה כחושה
3 חלמונים
2/3 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
קליפה מגוררת מחצי לימון
אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח עם החמאה והמלח עד שנוצרים פירורי בצק, מוסיפים את הביצה והשמנת ולשים עד שנוצר בצק אחיד. מחלקים את הבצק לשני כדורים, עוטפים בניילון נצמד ומניחים לשעתיים (לפחות) במקרר. מחממים תנור ל-160 מעלות (חום בינוני נמוך).
מערבבים שניים מהחלמונים עם הסוכר וסוכר הווניל עד שנוצרת עיסה בהירה והגרעיניות של הסוכר מתעדנת. מוסיפים לעיסה את הגבינה הכחושה ומערבבים היטב. מוסיפים את גבינת הטוברוג וגרירת קליפת הלימון ומערבבים.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח (עד לעובי של אצבע). בעזרת כוס גדולה קורצים עיגולי בצק. במרכז כל עיגול מניחים כפית גדושה מהגבינה, מרימים את קצוות העיגול וסוגרים, אחרי הסגיר נוצרים מעין כדורי בצק אותם מעגלים מעט בין כפות הידיים. מניחים את העיגולים בתבנית משומנת ומושחים אותם בחלמון. אופים עד כחצי שעה עד שהעוגיות משחימות.