נסיעה לחו"ל יכולה להיות חוויה מתישה עבור ילדים קטנים – ההתרגשות, חוסר הוודאות וטלטלות המסע הם לא דברים קלים לא אף, במיוחד לא לילדים. אספנו כמה טיפים שיהפכו את הנסיעה הזאת ליותר קלה בשביל כולם ותמיד תזכרו שמעל הכל – חשוב לתכנן מראש, אבל חשוב גם לדעת לשחרר ולזרום.

"צריך לזכור שיש פער גילאים של כ-30 שנה בין המשתתפים בטיול וזה עשוי להוביל לראיה קצת שונה של הדברים" אומר לנו נועם רון, מנהל השיווק של איסתא. לדבריו לעיתים לכם ההורים נראה טריוויאלי שנקודות השיא של הטיול הן אתרי תיירות ותרבות מרכזיים, בעוד לדעתם של המשתתפים הצעירים נקודת השיא של הטיול המשפחתי עשויה להיזכר לעד דווקא כמשחק עם היונים בכיכר. אם הילדים גדולים יותר, כדאי לשמור את החלק שהכי מדבר אל הילדים, כמו ביקור בפארק שעשועים, לחלק האחרון של החופשה כדי ליצור ציפייה ולא להגיע לנקודת השיא כבר בתחילת הטיול.

>> לפייסבוק של mako חופש

תכנון

כדאי תמיד לתכנן תכנית גיבוי במידה ויידרש שינוי בתכנית המקורית, אומרים לנו מומחי "אופיר משפחתי". שווה גם להשקיע מעט יותר כסף בטיסות נוחות מבחינת השעות, ובכך לחסוך טרטור מיותר הכרוך בזמני המראה קשים, זמני המתנה וטיסות המשך.

סיפור הוא דבר חשוב אצל ילדים, גם גדולים. לפני הנסיעה, מומלץ לספר להם על המקום אליו נוסעים – המדינה, השפה, המנהגים והתרבות – כדי שהם יוכלו לבנות לעצמם בראש תמונה של היעד, כפי שהם רואים אותו.
לילדים קשה להסתגל בכל יום לסביבה חדשה והעיסוק הרב באריזה ופריקה יכול לתסכל אותם. במקרה זה מומלץ לבחור בטיולי "כוכב" – לינה במקום קבוע שממנו נוסעים בכל יום לטיול אחר.

אמא וילדה במטוס (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
ספרו להם מראש על יעד הטיול|צילום: אימג'בנק / Thinkstock

בידור לילדים

סמאטפונים, טאבלטים או אפילו מכשירי DVD נייד הם פתרון מעולה לטיסות או נסיעות ארוכות שייתנו לכם קצת הפוגות של שקט מצד הילדים. אם אתם מעדיפים לא לערב את הילדים עם מסכים – הכינו פק"ל נסיעות עם דברים שיעניינו אותם: חוברות צביעה, מחברות ריקות חלקות, מדבקות חדשות, קלמר או אריזת צבעים חדשה, ספר אהוב ומוכר או חדש ומרגש, משחקים קטנים והכי חשוב – שמונצעס בקופסה קטנה. לא תאמינו כמה זמן ילדים קטנים יכולים להתעסק בהכנסה והוצאה של שטויות קטנות מתוך קופסה.

"תנו לילדים לצלם" אומר לנו אביב בצון מ-Smartair, ומוסיף שהמצלמה יכולה להיות החבר הכי טוב של הילד שלכם. לתת לילדים לצלם את הנוף, אתכם או כל דבר אחר שעולה על רוחו יכול להעסיק אותו ולהשאיר אותו שמח וערני במהלך הטיול.

משפחה במדרגות של מטוס (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
בידור בידור ושוב בידור|צילום: אימג'בנק / Thinkstock



ולא רק מצלמה, בצון מציע גם לקחת יומן או קופסה קטנה שבהם ניתן לשמור מזכרות מהטיול - "לפעמים הדברים הכי קטנים, כמו כרטיס ביקור של המלון, כרטיס כניסה לפארק מסוים או אפילו אבן קטנה מהטבע, יכולים להראות להורים כמשהו פעוט אך עבור הילדים מדובר בזיכרון מתוק".

המומחים של "אופיר משפחתי" מציעים להטיל אחריות על ילדים מעל גיל 4 וממליצים שייקחו אתם למטוס תיק גב קטן משלהם עם אוצרות שבחרו מראש לפי טעמם וצרכיהם. ואם הם כבר לוקחים תיק אתם, כדאי לצייד אותם גם בכובע, בקבוק מים ומחברת וכלי כתיבה לציורים או כתיבת חוויות.

ילד בשדה תעופה (צילום: ISchmidt, Shutterstock)
תנו להם אחריות בלסחוב תיק משלהם|צילום: ISchmidt, Shutterstock

ארגון

תשמרו על תיק מסודר ואל תסחבו יותר מדי: מעט חיתולים להחלפה (אם הילדים עדיין צריכים), מגבונים (תמיד), סט בגדים אחד להחלפה, סוכריות או מסטיקים בשביל לשחרר את הלחץ באוזניים בהמראה, מעט חטיפים או כריך, וקצת משחקים. אין צורך לסחוב את כל הבית, והכלל הזה תקף גם לאריזת המזוודות. חיתולים, תמ"ל ומגבונים אפשר לקנות בכל סופר בכל העולם.

בצון מ-Smartair מזכיר שכדאי להסתובב עם שקיות נוספות וכדאי שתהיה גם אחת שתהיה קבועה באוטו השכור. כך תוכלו להיפטר מאשפה ולשמור על הסביבה והרכב נקיים תמיד.

לינה

"באופן בסיסי, קל יותר (ולרוב גם זול יותר) לאתר מקומות לינה מחוץ לעיר ושלל האפשרויות גדול בהרבה (קמפינג, צימרים, כפרי נופש, בתים להשכרה ועוד)" אומר לנו רון מאיסתא. מומלץ מאוד ללון במקום שממנו תוכלו תצאו בכל יום לגיחות אל האזורים בהם תבחרו לבקר, תוך ניסיון להימנע ככל האפשר מנסיעות ארוכות. במידה ואתם משתכנים בעיר, חשוב לוודא עוד בעת הזמנת המלון כי החדרים שלכם סמוכים (או מחוברים אם הדבר אפשרי) וכי במידה וניתן, המלון ממוקם בסמיכות לפארק ציבורי גדול בו תוכלו לצאת ולהשתחרר קצת.

תינוק עם פסים צוחק בעגלה בצ'ק אין (צילום: dbabbage, Istock)
ואל תארזו את כל הבית!|צילום: dbabbage, Istock

אוכל

סעיף האוכל עלול להוסיף לתקציב הטיול נפח רב וזאת מכיוון שאכילה יומיומית במסעדות עם ילדים עשויה להיות יקרה מאוד. על פי רון, גם כאן, כמו בסעיף הלינה, קל יותר וזול יותר ככל שמתרחקים מהעיר כיוון שלרוב בצימרים ובבתים ניתן גם להכין ארוחות קלות וכריכים למהלך היום.

רון מציע שני פתרונות נוספים שיכולים להיות אידיאלים: האחד הוא אכילה במסעדות איטלקיות, שלרוב לא מאוד יקרות. הילדים יוכלו להזמין פיצה או פסטה בסיסת ואתם תוכלו להזמין מנה ילדותית פחות. הפתרון השני הוא אופציה נוחה וזולה יחסית - מסעדות הדרכים בציידי הכבישים (בסגנון רשת Auto Gril האירופית) המציעות לרוב בופה עשיר עם מגוון מאכלים. "חפשו מסעדת דרכים בסביבתה חונות משאיות רבות, לרוב הדבר מצביע על אוכל טרי ומחירים זולים" הוא מסכם.

בטיחות

"ילד, בכל גיל, יכול להעלם לשנייה מעינינו", מדגישים ב"אופיר משפחתי וממליצים להכין לכל אחד מהילדים כרטיס בו רשום שם המלון (באנגלית או בשפת המקום), מספר הטלפון של המלון ושלכם ולהצמיד את הכרטיס הזה אל התיק של הילד, עדיף בתוכו. אפשרות נוספת היא לקשור על אחד משרוכי הנעליים של הילדים תג עם הפרטים שלכם, ורצוי תמיד לתת לילד מגיל 6 ומעלה כסף מקומי, למקרה חירום.

בהכנת הכתבה השתתפו המומחים של Smartair, איסתא ואופיר משפחתי מבית אופיר טורס

>> חלום רטוב: הבריכה בתוך הר הגעש
>> שבעת החטאים של סיון קליין