הרבה פעמים כשמתכננים טיסה לחו״ל משקיעים זמן רב בניסיון לחסוך במחירי הטיסות, המלונות והאטרקציות, אך ברגע האחרון נזכרים שצריך לרכוש גם חבילת גלישה וטלפון לחו״ל, ומתפשרים על חבילה יקרה, לא נוחה ולא אופטימלית. מסים מקומי, דרך רכישת חבילה מחברת הסלולר ועד לכרטיסים בינלאומיים – בדקנו את שלל האופציות המוצעות כיום לטסים לחו״ל, על מנת להבין איזו חבילת אינטרנט הכי משתלמת.
חבילה דרך חברת הסלולר
נתחיל מהחבילות שוודאי מוכרות לרובכם - חבילות גלישה בחברות הסלולר הישראליות הגדולות. ישראלים רבים מרגישים נוחות מסוימת ברכישה מאותן חברות גדולות, בעיקר בגלל ההיכרות המוקדמת שלהם עמן, אך לא תמיד מדובר בפתרון הזול ביותר, כאשר בשנת 2022 ישנן דרכים אחרות וחדשניות לרכוש חבילת גלישה ואינטרנט, לפעמים גם בחצי מהמחיר.
- חברת סלקום
חבילה ל-30 ימים של 20GB הכוללת 100 דקות שיחה ו-100 הודעות במחיר של 249 שקלים.
עבור חבילה שכוללת גלישה בלבד המציעה 2GB, תתבקשו לשלם 149 שקלים ל-14 יום.
50GB ל-30 יום יעלה 269 שקלים. - 012 של פרטנר
חבילה שכוללת 4GB, במחיר של 199 שקל עבור 30 ימים.
חבילת SIM&FLY עם חבילות מוזלות של 1GB בעלות של 59 שקלים, 3GB בעלות של 99 שקלים, 6GB בעלות של 159 שקלים. היתרה נשמרת גם לנסיעות הבאות. - חברת פלאפון
חבילה הכוללת 5GB ו-100 דקות שיחה ו-100 הודעות – 199 שקלים.
חבילה הכוללת גלישה באינטרנט בלבד המציעה 4GB תעלה לכם 199 שקלים, ל-30 ימים. חברת HOT Mobile
חבילת גלישה 5GB ותעריף דקת שיחה והודעה של 0.99 אג', בעלות של 189 שקלים.
חבילת גלישה שכוללת 15GB עם 100 דקות שיחה ו-100 הודעות בעלות של 239 שקלים.
עבור חבילת גלישה של 50GB עם 200 דקות, שיחה תשלמו 299 קלים.
סים גלובלי
אופציה נוספת ומעניינת לא פחות היא הסים הגלובלי של חברת פלאפון, המוצע עבור לקוחות כלל החברות. הגלובל סים (Global Sim) הוא סים שנדרש מכם להכניס למכשיר בעת הנחיתה בחו״ל, והוא מתחיל לפעול באופן מיידי. היתרון המרכזי שלו הוא שיתרת הגלישה שרכשתם תקפה לשלוש שנים, כך שלאחר החזרה לישראל תוכלו להשתמש בו בנסיעה הבאה ללא עלות נוספת, ולהטעין אותו מחדש מכל מקום בעולם.
העלות של הסים הגלובלי משתנה בהתאם לנפח החבילה: חבילת גלישה של 1GB תעלה לכם 69 שקלים, 2GB יעלו לכם 99 שקלים ו-5 GB יעלו לכם 149 שקלים. את הסים הגולבלי ניתן לרכוש באתר ולאסוף בכל נקודת שירות של פלאפון, או בשליחות עד הבית. האתגר? לשמור את הסים הקטנטן כמו שצריך, כדי שלא תאבדו אותו עד הנסיעה הבאה שלכם.
לא רק חברת פלאפון מציעה את הפתרון הנוח הזה – מתברר שגם דואר ישראל מציע שירות כרטיס סים בינלאומי, הכולל 60 דקות של שיחה ו-6 GB בעלות של 99 שקלים בלבד (אותו המחיר לחבילת 2GB בסים הגלובלי של פלאפון). החיסרון? כמו כל פריט שרוכשים בדואר ישראל, קחו בחשבון שיכול להיות תור בסניף בזמן הרכישה.
סים מקומי ו-eSIM
ומה לגבי רכישת סים מקומי ביעד בו אתם מטיילים לאחר הנחיתה? ישראלים רבים כבר גילו את הטריק הזול הזה, אך נלוו אליו לא מעט קשיים שהפכו אותו ללא נוח במיוחד. חדשות טובות בנוגע לכך: אם בעבר הייתם צריכים לכתת את רגליכם לחנות הסלולר הקרובה לשדה התעופה עם המזוודות, לעמוד בתורים ולהתקשות עם השפה הזרה ואף הרבה פעמים לגלות שרימו אתכם, יש היום פתרון טכנולוגי שיכול לעניין אתכם – eSIM. מדובר בפתרון פשוט: כל מה שנדרש מכם הוא לשלם באינטרנט, לסרוק את הקוד שקיבלתם ולהפעיל את הסים. ולא, אין צורך להחליף את הסים באופן ידני – הכל מתבצע אוטומטית.
איך זה עובד? מדובר בשבב המוטמע במרבית המכשירים חדשים שנקנו לאחר שנת 2019, כך שניתן להפעיל אותו בכל רחבי העולם ובמחיר זול יותר מאשר חבילות הגלישה שחברות הסלולר הישראליות מציעות. חפשו בגוגל לפני הטיסה שלכם את האתרים המציעים את השירות במדינה אליה אתם מגיעים, ורכשו מהם חבילה באמצעות האינטרנט. וישנם גם אתרי חיפוש המיועדים במיוחד לכך - באתר Airalo לדוגמה, המציע מאגר הכולל שלל תוכניות מכל רחבי העולם, תוכלו לרכוש חבילת גלישה הכוללת 1GB בעלות של 5 דולר בלבד.
הפתרון החדשני הזה לא נעלם מעיניהן של החברות הישראליות, כאשר רק לאחרונה החברה הישראלית wecom השיקה שירות eSIM, סים דיגיטלי, בעלות של 49.90 שקלים לחודש. הרכישה וההתקנה נעשית באופן דיגיטלי על ידי סריקת קוד QR. לאחר מכן יהיו בטלפון שלכם שתי תוכניות – אחת רגילה והשנייה של הסים הדיגיטלי, שמיועדת לגלישה בחו"ל. אז אם ברשותכם אייפון מגרסה XS ומעלה, גלקסי החל מגלקסי 20 או אחד מהדגמים האחרונים של גוגל פיקסל – מדובר בפתרון חדשני, זול ונוח ששווה את בדיקתכם.
בשורה התחתונה
נכון שרכישת חבילה מחברת הסלולר שלכם היא האופציה שעבור רבים נחשבת הנוחה ביותר, אך למי מכם שלא רוצה להתפשר על מחיר יקר יחסית, מומלץ לבחון גם אופציות אחרות, כאשר רכישת סים גלובאלי יכולה להיות משתלמת לטווח ארוך ונוחה יחסית. רכישת סים מקומי ידועה מזה שנים כאופציה הזולה ביותר, אך לא תמיד הנוחה והבטוחה ביותר. פתרון ה-eSIM נראה מבטיח, אך רק למי מחזיק בסמארטפון חדש ובעל יכולות טכנולוגיות בסיסיות.