שני זוגות בלגונה כחולה
הבלו לגון. קר, חם ורומנטי ביותר

החוויה המפנקת: ספא תחת כיפת השמיים באיסלנד
כשהטמפרטורות בחוץ צוללות אל מתחת לאפס והכול מכוסה במעטה לבן של שלג, אין ריגוש גדול יותר מאשר לעטות בגד ים ולהיכנס לשכשוך מהביל בתוך מעיינות חמים באוויר הפתוח, תחת כיפת השמיים הקודרים. אירופה מציעה הרבה מרכזי ספא כאלה – שמאפשרים לך להישאר חמים ומדושן בלב הכפור, והמפורסם שבהם הוא הלגונה הכחולה (Blue Lagoon) באיסלנד. בספא הגיאותרמלי הזה אפשר להתפנק על אמבטיית ענק בטמפרטורה של כ-38 מעלות, בזמן שהעיניים שטופות בנופים המרהיבים של הארץ הצפונית הזאת והריאות מתמלאות באוויר נקי וקריר. כן, כמעט כמו בתל אביב.
מתי: כל השנה, אבל הכי שווה בחורף.
כמה: 1800 כתר איסלנדי למבוגר, 900 לילדים מעל גיל 11, 900 לילדים מעל גיל 11 (כ-60 שקל).
פרטים נוספים: האתר הרשמי.
מומלצים נוספים: Bad Ragaz ו-Leukerbad בשוויץ, Bad Fussing בגרמניה.

החוויה התרבותית: הלילה הארוך של המוזיאונים בברלין
לראות מוזיאונים באירופה בחורף זו תמיד אופציה טובה, בהתחשב בכך שממילא קר בחוץ ובכך שסוף-סוף לא צריך להתייבש בתורים עם רבבות תיירי הקיץ. אבל "הלילה הארוך של המוזיאונים" בברלין, שבו המוזיאונים והגלריות פתוחים עמוק אל תוך הלילה, זו כבר חוויה מסוג אחר. כ-100 מוזיאונים פותחים את דלתותיהם למבקרים ומציעים סיורים מודרכים ותוכניות מיוחדות של קונצרטים והופעות שונות. השוטטות הזאת בין מרכזי התרבות הברלינאיים, בקור ובאור הלילה המיוחד היא חוויה מצוינת כשלעצמה, ואם אתם לוקחים בחשבון את שפע שוחרי התרבות מקומיים שמתרוצצים שם – אז זאת בכלל חגיגה.
מתי: 31 בינואר 2009.
כמה: כרטיס עולה 15 אירו לאדם, כולל תחבורה ציבורית.
פרטים נוספים והזמנות: מרכז תיירות ברלין
מומלצים נוספים: פריז, אמסטרדם, בודפשט ועוד ערים רבות ברחבי אירופה שאימצו את הרעיון.

ואלס (צילום: Nadezhda Kulagina, Istock)
רוקדים עם וינאים|צילום: Nadezhda Kulagina, Istock

החוויה האריסטוקרטית: הנשפים בווינה
הנשפים באוסטריה הם המקום לסינדרלות שמחפשות נסיכים, לצפרדעים שמחפשים נסיכות או סתם לגרופיז של "רוקדים עם כוכבים" שחולמים לקרוע את הרחבה בריקודים סלוניים. מדי חורף לובשים הווינאים את מיטב מחלצותיהם, ובשמלות נשף מהודרות וטוקסידו מחויטים ממלאים את האולמות בעיר שמקיימים נשפי ריקודים נוצצים. הנשף המפורסם והיוקרתי ביותר מתקיים בבית האופרה הווינאי, שאליו מתנקזים כל המי ומי של אוסטריה – מפוליטיקאים מקומיים ועד סלבריטאים מקומיים ולא מקומיים. כדאי להתחיל להתאמן על הוואלס.
מתי: עונת הנשפים חלה בין התאריכים 31 בדצמבר לסוף מארס.
כמה: 1000-18 אירו, תלוי בנשף. כניסה לנשף בית האופרה תעלה 230 אירו סולידיים.
פרטים נוספים והזמנות
: אתר התיירות הרשמי.
מומלצים נוספים: אולמות נשפים בפראג.

החוויה הבזבזנית: סוף העונה בלונדון ופריז
הדרך הטובה ביותר להפיג ומהר את דיכאון החורף, היא לצאת למסע קניות מטורף בלונדון ופריז, ולמרבה המזל אפשר לעשות את זה במחירים נמוכים יותר במכירות סוף העונה, שמתחילות מתישהו אחרי חג המולד. זול זה בטח לא – שתי הבירות האירופיות האלה הן לא בדיוק שם נרדף למחירים שווים לכל כיס - אבל אין ספק שתוכלו לחזור ממסע קניות בחנויות כמו Harrods ו-Liberty בלונדון ו-Printemps ו-Galeries Lafayette בפריז עם חיוך של מי שראה את האור ועם סטייל שיוציא את העיניים לכל הקנאים. ואם אתם עכברי סיילים מנוסים – אז כן, בהחלט יש גם אפשרות לצאת משם עם הרבה במעט.
מתי: דצמבר-תחילת פברואר.
כמה: הכי בזול של הכי יקר.
מומלצים נוספים: ברצלונה ואמסטרדם.

החוויה השוקיסטית: שוק חג המולד בשטוטגרט
מדי שנה לפני חג המולד הופכים מרכזי הערים ברחבי אירופה לשווקים גדולים וססגוניים שמושכים אליהם המוני מבקרים. המסורת הזאת חזקה במיוחד בגרמניה, שם מתקיימים כ-2500 שווקים כאלה. אחד העתיקים, הגדולים והמרשימים שבהם הוא שוק חג המולד בשטוטגרט. כאן תוכלו להסתובב בין שפע של דוכנים עם גגות עץ כשברקע מוזיקת חג המולד, ולקנות קישוטים שונים שנעשו במלאכת יד לעץ הקלמנטינות שבחצר. ולמרות שכריסטמס הוא לא בדיוק שלנו, אז גם להתחמם עם Gluhwein, משקה יין חם ומתובל, או פונץ' פירות חם, וליהנות מהאווירה החגיגית ומהמראות של בנייניה העתיקים של העיר המוארים – זה אחלה כיף.
מתי: 28 בנובמבר עד 23 בדצמבר
כמה: כניסה חופשית.
מומלצים נוספים: שוק חג המולד במינכן ונירנברג.

בחורות מחזיקות זיקוקים
חגיגות הרחוב באדינבורו. גם הג'ינג'יות מדליקות

החוויה האזרחית: חגיגות הסילבסטר בסקוטלנד
מסיבות סילבסטר לכבוד השנה האזרחית החדשה מתקיימות בכל אירופה. הפקות ענק של אורות מנצנצים, מסיבות וזיקוקי דינור הם מאסט כמעט בכל עיר שמכבדת את עצמה, כך שמה שנותר לכם הוא רק לבחור באיזה שפה לספור את הספירה לאחור ועל איזה רקע להתנשק - האייפל, הביג בן, שער ברנדנבורג, כיכר קטלוניה, יש צורך שנמשיך?

הקרנבל בוונציה (צילום: william casey, Istock)
מתחפשים בוונציה. יותר שווה מפורים|צילום: william casey, Istock
הסילבסטר הסקוטי, ההוגמני (Hogmanay), כפי שהוא נחגג באדינבורו ובגלזגו, לעומת זאת, עושה את זה קצת אחרת ובהתאם למסורת עתיקה. כאן השנה החדשה נחגגת במשך ארבעה ימים החל ב-29 בדצמבר, באירועים כמו תהלוכות לפידים, מדורות וגלגול חביות. מסיבות הרחוב של הסילבסטר עצמו הן מהמוצלחות ביותר של אירופה ומושכות המוני חוגגים מכל העולם. מעבר למופע זיקוקין ענקי, תוכלו להשתאות גם לנוכח המוני השיכורים שאוחזים ידיים בחצות ושרים את ההמנון המסורתי של החג.
מתי: 29 בדצמבר 2008 עד 1 בינואר 2009.
כמה: זו אמנם חגיגת רחוב, אבל בגלל כמות החוגגים המטורפת גובים כאן תשלום של חמישה פאונד לכניסה.
פרטים נוספים: אתר אדינבורו.
מומלצים נוספים: כל רחבי היבשת.

החוויה הפסטיבלית: קרנבל ונציה
הגרסה האירופית לישבנים החשופים של הקרנבל של ברזיל היא מן הסתם הרבה פחות שזופה והרבה יותר מעודנת, אבל בהחלט שווה, בטח כשמדובר בקרנבל המסכות בוונציה. בימי הקרנבל מתמלאים רחובותיה וכיכרותיה של העיר בהמוני אנשים, רבים מהם תיירים, שבאים ליהנות ממופעי הרחוב הססגוניים ולצפות בתצוגת המסכות והתחפושות המושקעת, המבוססת בעיקר על דמויות מהקומדיה דל ארטה האיטלקית.
מתי: 13 בפברואר עד 24 בפברואר 2009.
כמה: האירועים תחת כיפת השמים ללא תשלום.
פרטים נוספים
: אתר הקרנבל.
מומלצים נוספים: פסנאכט בשוויץ, הקרנבל בברצלונה ובקדיס בספרד.