מי שיצליח לפענח מהו המועד שבו הכי משתלם לרכוש כרטיס טיסה כנראה יצליח לחסוך לעצמו לא מעט כסף, אבל לאור מחקרים וסקרים קודמים שנערכו בעניין, לא נראה שהתשובה תתגלה בקרוב. כך למשל, מחקר אחד קובע שמחיר הטיסה הנמוך ביותר מוצע 58 ימים לפני מועד הטיסה, ואילו מחקר אחר קבע שהזמן הנכון ביותר להזמין הוא 42 ימים לפני המועד. מכאן כל שנותר הוא להסיק שמועד הקנייה האופטימלי של כרטיס הטיסה רחוק מלהיות מדע מדויק.

באופן כללי, מחיר החדר בבית המלון ומחיר כרטיס הטיסה נקבעים על פי היצע וביקוש, וככל שהתפוסה גבוהה יותר - המחיר עולה, ולהיפך, ואת זו אי־אפשר לנחש או לנבא. ועדיין, הרצון למצוא את המחיר הנמוך ביותר עבור החופשה שלנו בחו"ל לא נעלם, במיוחד כשעולם התיירות האינטרנטי ממשיך להתפתח כל יום ולהציע חיפושים חדשים למוצרי תיירות, שאמורים להקל עלינו במציאת החופשה הזולה.

הנה כמה הצעות שכדאי לבדוק לפני שאתם מזמינים את החופשה הבאה שלכם.

1. חפשו חדר בית מלון באתרים עם סגנון מכירה מיוחד

הכוונה לאתרים בינלאומיים שבדרכים שונות מצליחים להציע מחיר נמוך יותר לחדר בבית מלון מזה שקיים בשוק. כך למשל, באתרים כמו Lastminute.com ו–Hotwire.com תוכלו לקבל הצעות ללינה בבתי מלון במחירים נמוכים בעשרות אחוזים מהמחירים הרגילים, בזכות חיסרון אחד: אתם מגלים את שם המלון ומיקומו המדויק רק אחרי שאישרתם את ההזמנה. אתם יכולים לראות מה דירוג הכוכבים או מה הדירוג של המלון באתר טריפאדווייזר, מה השירותים שהוא מציע (אינטרנט, בריכה וכו'), את דירוג הגולשים וכמובן מה החיסכון הכספי, כדי לדעת אם הסיכון שווה את זה.

המשחקים ממשיכים גם באתרים כמו Priceline.com, שמאפשר לכם להציע מחיר לטיסה או לבית מלון ולראות אם יש קונים. במקרה של טיסה אתם בוחרים את היעד, התאריכים ואת נמל התעופה, אבל לא את חברת התעופה או את שעות הטיסה. את אלה אתם תגלו אם אחת מחברות התעופה תענה בחיוב להצעה שלכם. אם הצעתם מחיר ללינה לבית מלון, תוכלו לבחור את דירוג הכוכבים שלו - את האזור ואת השאר תגלו לאחר אישור ההזמנה. ואולם שימו לב: אין ביטולים אחרי ששלחתם את ההצעה עם המחיר.

באתר Roomertravel.com תוכלו להזמין חדר מלון שמישהו אחר הזמין אבל לא יוכל לשהות בו - והוא אינו יכול לבטל אותו בגלל מדיניות קשוחה של דמי ביטול. כדי להיפטר מהחדרים האלה מציעים אותם במחירים נמוכים מאלה שבהם הוזמנו - ולכן הרווח הוא שלכם.

חופשה בזול, ברגע האחרון (צילום: צילום מסך, lastminute.com)
הצעות לינה זולות. Lastminute.com|צילום: צילום מסך, lastminute.com

עוד ב-mako חופש:

פחד מוות: חופשת הסקי הראשונה שלי 
אוכל, שתייה, בילויים: 5 סודות פריזאיים
הצצה: יאכטה מטורפת לנשים בללבד

2. הירשמו לקבלת התראות כשמחיר הטיסה יורד

אתר Yapta.com מאפשר לכם לקבל התראות לגבי טיסה ספציפית שאתם רוצים להזמין כאשר המחיר שלה יורד, ואפשר גם לקבל התראה אם המחיר ירד ממועד ההזמנה ועד הרגע שעליתם על המטוס. גם באתרים Kayak.com ו–skyscanner ניתן לקבל התראות אם מחיר יורד בתאריכים שבהם אתם מעוניינים.

3. המשיכו לעקוב אחרי מחיר הטיסה גם לאחר ההזמנה

כדאי לעקוב אחר המחיר כי אם הוא ירד משמעותית, לפעמים תוכלו לבטל את ההזמנה בדמי ביטול מופחתים ואז לבצע את ההזמנה מחדש במחיר הנמוך. חוק הגנת הצרכן קובע שבעסקת מכר מרחוק אתם יכולים לבטל את הטיסה תוך 14 ימים ממועד ביצוע העסקה, אך לא פחות משבעה ימי עבודה לפני מועד תחילת הנסיעה.

במקרה כזה דמי הביטול יהיו 100 שקל לכרטיס או 5% מגובהו - הנמוך מביניהם. החוק תקף אם הזמנתם את הכרטיס דרך סוכן נסיעות או ישירות דרך חברת התעופה, אבל לא במקרה שאין לחברה נציגות בישראל, כמו במקרה של איזיג'ט למשל.

4. השתמשו בבית שנותר ריק בישראל כדי לממן לינה בחו"ל

מי שעוד לא עשה זאת יצטרך להתרגל לרעיון - בכל זאת מדובר בלהכניס מישהו זר הביתה, אבל כשמחשבים את עלות הלינה שאתם יכולים לחסוך, הרעיון מפתה. אפשרות ראשונה היא "לסבלט" את דירתכם לתיירים המגיעים לישראל דרך אתרים מוכרים כמו Airbnb.comWimdu.com ואחרים, במחיר שיספיק כדי לשלם עבור הלינה בחו"ל.

אפשרות שנייה היא להחליף בתים, כך כסף אינו מוחלף ונדרשת עבודת תיאום גבוהה יותר מזו של סאבלט - בגלל שאנשי הבית שאליו תרצו להיכנס צריכים לצאת לחופשה דווקא בישראל ובדיוק בימים שאתם מתכננים לצאת לחופשה. אתרים כמו ,Homeexchange.com Homeforexchange.com ,Lovehomeswap.com יכולים לעזור למצוא את "המחליפים" שלכם.

בשני המקרים, החלפה או סאבלט, כדאי שתחליפו ביניכם כמה שיותר מידע, כמו פרופילי פייסבוק, תנהלו שיחות בסקייפ, תעלו את כל הדרישות על הכתב לגבי מה מותר ומה אסור לעשות בבית וכל דבר אחר שיכול למנוע אי־הבנות ואי נעימויות.

דירה בארץ להחלפה (צילום: יעל גולן)
בדקו את האופציה של החלפת בתים|צילום: יעל גולן

5. חפשו טיסות לואו־קוסט, אך שימו לב לאותיות הקטנות

רפורמת השמים הפתוחים הכניסה לחיי הישראלים היצע טיסות במחירים נמוכים מאלה שהיו בעבר ליעדים באירופה. כדי להשיג את המחיר הנמוך בקטגוריית טיסות הלואו־קוסט יש להקדים להזמין עד כדי חצי שנה מראש - ככל שהזמן עובר ומועד הטיסה מתקרב, מחיר הכרטיס עולה.

כדי למצוא את כלל הטיסות המוזלות כדאי לחפש באתרים בינלאומיים כמו Kayak.com או Skyscanner.net. הסיבה היא שלא תמיד תמצאו את כל טיסות הלואו־קוסט, איזיג'ט למשל, אצל סוכני הנסיעות בישראל, וכך אתם עלולים לפספס טיסה זולה יותר בלי אפילו לדעת על קיומה.

חשוב לשים לב שאחרי שביצעתם את ההזמנה אי־אפשר לבטל אותה ושהמחיר המוצג אינו סופי - הוא אינו כולל את עלות העלאת מזוודה לבטן המטוס, שיכולה להגיע לכ–70 דולר הלוך ושוב, לא כולל ארוחות ושתייה ואף לא בחירת מושב. בנוסף, חשוב לשים לב להוראות חברת התעופה לגבי גודל ומשקל המזוודה שאתם מורשים לעלות אתכם למטוס.

6. ערכו השוואת מחירים באתרי אינטרנט ייעודיים

במקום לעבור בין ,booking.com agoda.com ואתרים אחרים, בחיפוש אחר המחיר הנמוך ביותר למלון בחו"ל, אתם יכולים להיכנס לאתר Hotelscombined.co.il, שמוצג גם בשפה העברית, ולקבל השוואה בין כלל האתרים.

האתר מתחייב למחיר הנמוך ביותר גם לעומת אתרים שאינם נכללים בהשוואה. האתרים הבינלאומיים שכבר הזכרנו,Kayak.com או 
Skyscanner.net, משווים מחירים בין האתרים המשווקים כרטיסי טיסה. האתר הישראלי Travelist.co.il משווה בין הצעות של כמה סוכני נסיעות ישראלים, רובם לא נחשבים לשחקנים גדולים בענף, אך הרצון של כל אחד מהם להציג מחיר נמוך מהמתחרים גורם להם להוריד מחירים.

במקרה שתרצו להזמין את כרטיס הטיסה או חבילת הנופש ישירות דרך סוכן נסיעות, תגלו שהמחיר גבוה יותר - המחירים הנמוכים נמצאים רק בטראווליסט בגלל הזירה התחרותית שמתנהלת בו, אבל אפשר להניח שאם תרימו טלפון ישירות לסוכן ותגידו לו שראיתם שהוא מציע מחיר נמוך יותר בטראווליסט - הוא ישווה את המחיר.

7. בדקו מה המחיר 
של חבילת הנופש ישירות עם הסיטונאי

אחרי שהחלטתם מהי חבילת הנופש שאתם רוצים להזמין (ובדקתם שלא יותר משתלם לכם להזמין את הטיסה ואת בית המלון בנפרד מאשר כחבילה), כדאי לעשות דבר נוסף: לבדוק מיהו הסיטונאי (למשל, השטיח המעופף, ארקיע, ישראייר ואחרים) ולראות מה המחיר שהוא מציע בהזמנה ישירה. בחלק מהמקרים הוא יהיה נמוך מזה של סוכני הנסיעות, שהם גורם מתווך שגוזר קופון.

8. בדקו את המחיר שהמלון מציע ישירות

כיום, עם booking.com 
ו–Expedia, שוכחים שגם המלון הוא ערוץ מכירה, שלפעמים יכול להציע הנחות פרטניות שלא קיימות באתרים הגדולים או אצל הסוכנים. שווה להרים טלפון למלון (ולא רק להיכנס לאתר שלו) ולראות איזו הנחה הוא יכול לתת לכם אחרי התמקחות קלה. אם המלון בתפוסה נמוכה, הסיכוי שזה יעבוד הוא גבוה יותר.

אם המלון שייך לרשת בינלאומית גדולה, כמו הילטון או הולידיי אין, ואתם נוהגים לטייל בעולם, ייתכן שכדאי לכם להצטרף למועדון הלקוחות של הרשת וללון בה גם בטיולים הבאים. על כל שהות במלונות הרשת תצברו נקודות, שיוכלו להוריד את עלויות החופשות הבאות שלכם.

מטוס נוסעים (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
טיסות מוזלות כדאי לחפש באתרים בינלאומיים|צילום: אימג'בנק / Thinkstock

הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker

>> הקפה בדיוטי פרי יוזל ב-25 אחוז
>> מייסד ווייז תוקף את האתגר הבא: הורדת מחירי הטיסות