עצי אשוח, שלג, נורות צבעוניות ובובות סנטה קלאוס כבר מקשטים את ערי אירופה, בציפייה לקראת חג המולד והשנה האזרחית החדשה, שיחול כמה ימים אחריו. בעוד חג המולד נחשב חג משפחתי באירופה, ולכן במהלכו הישראלים נוטים פחות לטוס לחו"ל, ה-31 בדצמבר (המכונה בישראל "סילבסטר") הוא מועד פופולרי יותר לחגיגות ומסיבות, שמושך ישראלים ותיירים מכל רחבי העולם לערים המקושטות והמושלגות של אירופה.

מי שעדיין לא הזמין כרטיס טיסה, ושוקל לעשות זאת בימים הקרובים, יגלה שאין בעיה למצוא עדיין כרטיסי טיסה למועדים אלה - אך המחירים כבר אינם נמוכים כמו בימים רגילים. כך למשל, כרטיס טיסה מנתב"ג בחברת איזיג'ט (כולל מזוודה) לברלין, מ-28 בדצמבר עד 4 בינואר, יעלה 360 יורו, וכרטיס טיסה באותה החברה (כולל מזוודה) מנתב"ג ללונדון, מ-26 בדצמבר ועד 2 בינואר, יעלה 470 יורו.

ואולם מי שיבחר להדרים לשדה התעופה עובדה, יוכל למצוא כרטיסים במחירים נמוכים יותר - לאותם היעדים ובאותם התאריכים. הפערים מגיעים למאות שקלים לכרטיס. כך למשל, כרטיס טיסה לבודפשט ב-29 בדצמבר עד 2 בינואר 2019, יעלה 200 יורו בחברת ריינאייר - לממריאים ונוחתים בעובדה - לעומת 410 יורו להמראה ונחיתה בנתב"ג בחברת וויזאייר. המחיר לכרטיס טיסה לפראג ב-28 בדצמבר 2018 עד 4 בינואר 2019, באמצעות חברת ריינאייר, משדה התעופה עובדה, הוא 150 יורו - לעומת 320 יורו באותם תאריכים, לטיסה עם חברת Smartwings המפעילה קו תעופה מנתב"ג. כל המחירים כוללים העלאת מזוודה לבטן המטוס.

עד כמה משתלם יותר לטוס מהדרום?

בשלוש השנים האחרונות עלה משמעותית מספר קווי התעופה הפועלים משדה התעופה בעובדה בחורף - בזכות מענק של 60 יורו שמקבלת חברת התעופה ממשרד התיירות עבור כל נוסע שנוחת בעובדה, בין אם הוא תייר ובין אם ישראלי. בנוסף, חברות התעופה הנוחתות בעובדה פטורות מאגרות שהן מחויבות לשלם בנתב"ג. כלומר, ההכנסות של חברות התעופה הממריאות ונוחתות בעובדה עבור כל נוסע גבוהות ממחיר הכרטיס שהן גובות, ולכן בין היתר הן יכולות להציע מחירים נמוכים יותר.

בעונת החורף הנוכחית פועלות בעובדה חברות הלואוקוסט וויזאייר, טראנסוויה, ריינאייר ואחרות - ומציעות טיסות ליעדים כמו לונדון, פריז, אמסטרדם, מילאנו, ורשה ופראג. לפיכך, הן יכולות להציע מחירים נמוכים יותר.

הבעיה היא שלרבים מתושבי ישראל, במיוחד אלה שגרים במרכז ובצפון, שדה התעופה בעובדה מרוחק מאוד ומחייב נסיעה ארוכה ברכב, שעשויה להתארך אף יותר אם משתמשים לשם כךבתחבורה ציבורית. לא בטוח שמישהו שגר בחיפה, או אפילו בתל אביב, יטרח לנסוע מרחק רב כל כך, למרות החיסכון הכספי המשמעותי. במקרה של נסיעה משפחתית, ייתכן שהחיסכון המצטבר על כמה כרטיסי טיסה הופך את העניין למשתלם יותר.

הכתבה פורסמה במקור ב-TheMarker

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך:

חלום הדירה שוב מתרחק

הקרב הלוהט של אפליקציות משלוחי המזון

חשוב לזכור שרוב החברות הפועלות בשדה התעופה עובדה הן חברות לואוקוסט, והמשמעות היא שהמחיר המוצע הוא לכרטיס בסיס - לא כולל אפשרות להעלות מזוודה לבטן המטוס. מכיוון שמדובר בנסיעת חורף לאירופה, ספק אם נסיעה ללא מזוודה גדולה, המכילה בגדים חמים ועבים, אפשרית. לכן, יש להביא בחשבון שהכרטיס יתייקר ב-70-50 יורו, תלוי בחברת התעופה.

בנוסף, אם אתם נוסעים עם עוד אנשים וחשוב לכם לשבת לידם במטוס, תצטרכו לשלם על כך תוספת; ואם אתם חושבים שבמהלך הטיסה תהיו רעבים, כדאי שתביאו אוכל ושתייה מהבית - אחרת גם על זה תצטרכו לשלם. נזכיר שגם את הצ'ק־אין יש לבצע מבעוד מועד דרך אתר האינטרנט של החברה (בחינם), ולא בשדה התעופה - שם השירות יעלה לכם עוד כמה עשרות שקלים.