כמות הנוסעים שצפויים לעבור בנתב"ג, ובשדות התעופה בעולם בכלל בחודש אוגוסט, גדולה מהרגיל ועלולה להובילך לתורים ארוכים. לא פעם התורים הללו גורמים להמתנה ארוכה והגעה ברגע האחרון לבורדינג. למרות זאת, ברשות שדות התעופה מציינים שאין צורך להגיע יותר משלוש-שלוש וחצי שעות לפני הטיסה ולהצטייד בסבלנות.

> אלה השעות העמוסות בנתב"ג ב-24 השעות הקרובות

> כל הטיפים שיעזרו לכם לא לעמוד בתורים בנתב

> אלה הימים העמוסים בנתב"ג במהלך אוגוסט

ובכל זאת, אם אתם מחפשים שיטה שתעזור לכם לבחור את התור הקצר יותר בהמתנה לצ'ק אין אחרי התשאול הביטחוני ("ארזתם לבד") או בהמתנה לבידוק הביטחוני לפני הדיוטי, ובכך לחסוך עוד קצת זמן, תדעו שיש שני דברים שיכולים לעזור לכם:

  1. הטיפ הראשון שיעזור לכם לבחור את התור בו תעמדו פחות זמן - הוא תמיד לבחור את התור השמאלי. מסתבר שהעובדה שרוב האנשים הם ימניים גורמת לנו אוטומטית לבחור את התורים הימניים יותר ובאופן סטטיסטי התורים השמאליים יהיו יותר ריקים. בנוסף, נמצא שלרוב תור הנחש ממנו מתפצלים לעמדות שונות, יוביל את האנשים לעמדות שנמצאות מימין מה שיגרום לרובנו פשוט ללכת לעמדת הצ'ק אין או הבידוק הקרובה. אל תהיו כמו כולם, תלכו שמאלה, ותוכלו לחסוך. אגב, אם תור הנחש מוציא אתכם משמאל, בחרו בתורים הימניים המרוחקים יותר.
    דלפק צ'ק אין בשדה התעופה (צילום: Pablo Blazquez Dominguez, GettyImages IL)
    בתור לצ'ק אין|צילום: Pablo Blazquez Dominguez, GettyImages IL
    נתב
    או בהמתנה לבידוק הבטחוני|צילום: אריה לייב אברמס, פלאש 90
  2. דבר נוסף שכדאי לשים אליו לב, הוא האם בדלפק הצ'ק אין או ליד מכונות השיקוף או המגנומטר, יש יותר מאדם אחד. אם כן, סיכוי גבוה שאחד מהם הוא מתלמד והבידוק או הרישום בעמדה הזו יהיה יותר איטי ומדוקדק. אז רגע לפני שאתם נעמדים בתחילת התור, תעיפו מבט לראות מה קורה בסופו.

לכל אלה תוסיפו כמובן את הטיפים הרגילים של לעבור במעבר W המהיר, להיעזר במכונות הצ'ק אין העצמי בנתב"ג, לבקש עזרה אם אתם משפחה או אנשים מסתייעים ועוד.