אחד מסמליה העצובים של מגפת הקורונה היא כיכר טיימס שהיתה חשטכה וריקה מאדם בשיאו של הנגיף. כעת, הדברים בארה"ב בכלל ובניו יורק בפרט השתנו ומתחילים לחזור לשיגרה, זאת למרות שבשבוע האחרון ברחבי ארה"ב יש כ-60 אלף חולים חדשים ביום. בניו-יורק למשל, העיר נכנסה לשלב 4 בתוכנית השיקום "ניו-יורק קדימה". כך, המלונות, המסעדות ואתרי התיירות בתפוח הגדול כבר פתוחים ומחכים לתיירים שיחזרו למלא את השדרות המפורסמות של העיר. בכל שאר המדינות הגדולות התקווה היא שעד ה-1 ביוני הכל ייפתח ללא הגבלות. יצאנו לסיבוב וגילינו את אחד המקומות שהכי משתלם לצאת אליהם לחופשה, אם יש לכם ויזה בתוקף.
>>לאן אפשר לטוס עכשיו? בדקו מה ההגבלות והדרישות ביעד שאתם רוצים להגיע אליו
האם אפשר לטוס עכשיו לארה"ב ומה ההנחיות?
נוסעים המגיעים מישראל (המוגדרת כמדינה ירוקה) ובעלי אשרת שהייה בארה"ב (ויזה בתוקף), יכולים לטוס ולהיכנס למדינה. על כל נוסע להציג לפני העלייה למטוס אישור באנגלית לבדיקת קורונה שלילית שבוצעה בתוך 3 ימים מתאריך הטיסה (נוסעים מחוסנים ולא מחוסנים כאחד) ולמלא מראש טופס הצהרת בריאות (לחצו כאן).
נכון להיום, אין חובת בידוד או מגבלות בהגעה ליעד, אך 'המרכז לבקרת מחלות ומניעתן' (CDC) ממליץ לנוסעים שטרם התחסנו להימנע מביקור בארה"ב או להיכנס לבידוד עצמי בן 7-10 ימים, ובנוסף ממליץ לכלל הנוסעים, למעט אלו שהחלימו מקורונה במהלך 3 החודשים האחרונים, לבצע בדיקת קורונה בימים 3 עד 5 מהכניסה לארה"ב (לא חובה).
נכון להיום יש תשע טיסות יומיות ישירות מישראל לארה"ב (6 לניו-יורק, 3 לקליפורניה). עד ה- 1 ליוני המספר צפוי לעלות ל- 17 טיסות יומיות ואף יותר, בהתאם למצב הקורונה ארה"ב. שימו לב: כל נוסע שמבקר בארה"ב ומפתח סימפטומים במהלך הביקור נדרש להיכנס מיידית לבידוד ביתי ולדווח לרשויות הבריאות הרלוונטיות במקום בו הוא נמצא.
בשורה התחתונה: מחוסנים ומחלימים יכולים להיכנס לארה"ב ללא צורך בבידוד, תחת הצגת בדיקת קורונה שלילית שנעשתה 72 שעות לפני הטיסה. לא מחוסנים גם יכולים להיכנס, אך ההמלצה היא שלא לעשות זאת. כרגע ישנן לא מעט טיסות לניו יורק וקליפורניה.
האם אפשר להוציא עכשיו ויזה לארה"ב?
נכון להיום, ישראלים שאין ברשותם אשרת שהייה (ויזה) תקפה לארה"ב, אינם יכולים לגשת לראיון בשגרירות ארה"ב ולהנפיק ויזה עד 31 בדצמבר 2021 לכל הפחות. ישראלים שצריכים לחדש את אשרת השהייה שלהם יכולים להגיש בקשה מקוונת לוויתור על ראיון בשגרירות ולהארכת ויזה מרחוק כאן.
בשורה התחתונה: כרגע אי אפשר להוציא ויזה חדשה בשגרירות, אך ניתן לחדש ויזה שפג תוקפה באתר האינטרנט.
מה פתוח בניו יורק ומה אפשר לעשות שם?
נכון להיום, ניו יורק נמצאת כאמור בשלב 4 בתוכנית 'ניו-יורק קדימה' (New York Forward) שמטרתה להחזיר את העיר לשגרת היום-יום. במסגרת התוכנית, מסעדות העיר פתוחות לאכילה בפנים בתפוסה של עד 50%, בעוד אכילה בחוץ, משלוחים וטייק-אווי פועלים כרגיל. פעילויות ואטרקציות באוויר הפתוח, דוגמת הגנים הבוטניים וגני החיות פתוחים עם מגבלות כניסה ליום וצורך בהזמנה מראש, בעוד אטרקציות מקורות כמו מוזיאונים ומוסדות תרבות פועלות בהיקף תפוסה של 20% בלבד. בשל מגבלות התפוסה, מומלץ לוודא שהאתר שאתם מעוניינים לבקר בו פתוח ולהזמין כרטיסים ומקום מראש.
האזורים המתויירים בעיר, דוגמת טיימס סקוור והשדרה החמישית, פתוחים לציבור הרחב. מומלץ להסתובב עם מסכת פנים בכל עת, וחובה לחבוש מסכה בכניסה לחנויות ולמבנים מקורים. החנויות ברחבי ניו יורק, למי שרוצה לצאת למסע שופינג בתפוח הגדול, פתוחות בתפוסה של 50% עם אמצעי בטיחות דוגמת חוצצי מגן בקופות, עמדות לחיטוי ידיים ועוד. מערך התחבורה הציבורית הרחב של ניו יורק פועל כרגיל ובהתאם לאמצעי הבטיחות וההיגיינה המוכרים דוגמת מסכות פנים ושמירה על ריחוק חברתי.
בשורה התחתונה: העיר פתוחה כמעט לגמרי. במקומות סגורים יש הגבלות של כמות מבקרים ויש להזמין כניסה מראש. במקומות הפתוחים יש להסתובב על מסיכה.
מה קורה במלונות בניו-יורק - האם יש ירידת מחירים בעקבות הקורונה?
תעשיית התיירות בניו-יורק ספגה מהלומה קשה בשנה האחרונה ומקווה להתאושש בהקדם. מלונות העיר שנותרו ריקים במהלך גלי הקורונה במדינה, מורידים מחירים במטרה להתאושש ואפשר למצוא דילים משתלמים במיוחד למלונות נחשבים בעיר. כך למשל, לילה במלון רדיסון המרכזי בכיכר טיימס (4 כוכבים) צפוי לעלות כ-85 דולרים בלבד במהלך חודש מאי, כמחצית מהמחיר הרגיל בתקופה זו. זוהי הזדמנות טובה לשהות במלונות יוקרתיים ומרכזיים יותר במחירים נוחים וסבירים.
מלונות ניו-יורק פתוחים בהתאם למגבלות הקורונה שנקבעו על ידי ארגון CDC. בריכות השחייה, הג'קוזי ואתר הספא סגורים או פועלים במגבלות תפוסות של 10%-20% ובמרבית המלונות בופה חדר האוכל הוחלף במארזים לאכילה בחדר, או בתפריט מנות המוגש על ידי מלצרים וריחוק בין שולחנות.
בשורה התחתונה: מחירי המלונות נמוכים מאוד בתקופה זו. חלקם מציעים מחירים בהנחה של עד 50 אחוזים.
מה קורה בשאר המדינות והערים המרכזיות בארה"ב?
אפשר לטוס ולבקר בארה"ב, ולעבור בין מדינה למדינה בחופשיות, למעט חמש מדינות שכרגע נחשבות בגדר "מדבקות": ניו ג'רזי, פנסילבניה, ורמונט, מסצ'וסטס וקונטיקט. מעבר בין אחת מהמדינות הללו למדינה אחרת, מחייבת בבידוד.
בלאס וגאס, בירת ההימורים של ארה"ב, מרבית בתי המלון, כולל בתי הקזינו, החנויות והמסעדות פתוחים עם מגבלות תפוסה של 50%. מועדוני לילה ומופעי בידור למבוגרים סגורים וצפויים להיפתח בהדרגה עד 1 ביוני 2021- תאריך היעד בו לאס וגאס צפויה לחזור לפעילות מלאה. בדומה לניו-יורק, גם המלונות המפוארים והמעוצבים של לאס וגאס ספגו מהלומה במהלך השנה האחרונה ומציעים במהלך חודש מאי מחירים נוחים ונמוכים מהרגיל.
מדינת קליפורניה, הכוללת ערים תיירותיות מרכזיות כמו לוס אנג'לס, סן דייגו וסן פרנסיסקו, פתוחה גם היא עם מגבלות תפוסה של 50% במסעדות ואטרקציות מקורות. מרכזי הקניות פתוחים ללא אזורי ישיבה ציבוריים ואזורי אוכל משותפים. פארקי השעשועים פתוחים במגבלות תפוסה של 25% או עד 500 איש, אך מיועדים לתושבים מקומיים בלבד ולא לתיירים, כך שאם אתם בונים על יום כיף בדיסנילנד קליפורניה או Six Flags, כדאי לחכות.
בפלורידה השמשית המצב אופטימי יותר. חופי הים, המסעדות, החנויות והמוזיאונים פתוחים ללא מגבלות תפוסה. למרות זאת, פארקי השעשועים בדיסניוורלד שבאורלנדו סגורים למבקרים נכון לעכשיו, למעט פארק אפקוט שפתוח עם מגבלות תפוסה, ויש צורך להזמין כרטיסים מראש.
בשיקגו, אילינוי, המסעדות פתוחות לאכילה בפנים בתפוסה של 50%, לצד טייק-אווי ומשלוחים כרגיל. מרבית המוזיאונים והתיאטראות פתוחים עם מגבלת תפוסה ספציפית המאפשרת ריחוק חברתי, וכמוהם גם המלונות, הפארקים ומרבית בתי העסק בעיר.
בשורה התחתונה: מלבד חמש מדינות "אדומות", כל המדינה פתוחה תחת מגבלות כמות באטרקציות והמסעדות וניתן להיכנס אליהן באופן חופשי.