המחשבה על אכילת ארוחת ערב בבית השימוש לא ממש מעוררת תיאבון, אבל מחקר חדש מוכיח שמדובר באזור ההיגייני ביותר בחדרים של בתי מלון.
כ-80 אחוז מהאנשים שמתארחים בבתי מלון ומזמינים שירות חדרים, בוחרים לאכול במיטה, כך עולה בסקר שנערך בנושא. אך המחקר החדש מראה כי מדובר באזור המזוהם ביותר בחדר.
עוד עולה במחקר, שנעשה ע"י checksafetyfirst.com, חברה שמרכזת מלונות לפי רמת ההיגיינה שלהם, כי מזרנים ושמיכות פוך מוחלפים רק לעתים נדירות, והם יכולים להכיל מגוון רב של חיידקים מזיקים מכל הסוגים. בנוסף, החברה מציינת כי גם משטחים רבים בחדרי בתי מלון נזנחים באופן קבוע ע"י צוות הניקיון.
האסלה הכי נקייה, הכיור הכי מזוהם
במחקר השתמשו ביחידות אור יחסיות (Relative Light Units) כדי למדוד לכלוך וחיידקים בחדרים במלונות שונים. ככל שתוצאת ה - RLU הייתה גבוהה יותר, כך בהתאם זה הצביע על כמות חיידקים גבוהה.
לדוגמא, במדידת רמת ההיגיינה בכיורים בחדרי האמבטיה, נרשם ממוצע של 535 RLU. מושבי האסלה, לעומת זאת, רשמו רק 34 RLU בממוצע, והמקלחות 44 RLU בממוצע. עם זאת, כשמדובר בצלחות, סכו"ם וקומקומים, נרשם ממוצע של 277 RLU. בצ'ק סייפטי פירסט טוענים כי מנקים מתעלמים לעיתים קרובות מהקומקום המוצב בחדר לרווחת האורחים, וממליצים לנקוט באמצעי זהירות אחרי שבאים במגע איתם - כמו שטיפת ידיים, או אפילו להימנע משימוש בהם.
גם לראות טלוויזיה עולה בבריאות
אמנם הסקר מראה כי קרוב ל-98 אחוז מהאורחים בבתי מלון צופים בטלוויזיה, אבל המחקר מגלה שהרגל זה יכול לגרום לסכנה בריאותית של ממש; במדידת רמת החיידקים בשלט הטלוויזיה נרשמה רמת היגיינה של 128 RLU.
גם כמות החיידקים בטלפונים בחדרים גבוהה, עם תוצאה של 207 RLU בממוצע, מתגי האור מגיעים ל-127 RLU בממוצע, וידיות הדלתות ל-63 RLU.
"זה חשוב שהאורחים יבינו עד כמה רמת ההיגיינה במלונות יכולה להוות סכנה של ממש", אומר סטיב טייט, יו"ר צ'ק סייפטי פירסט.
"אנשים מקשרים לעיתים קרובות בין מחלה שהגיעה אחרי שהייה במלון לאוכל שהוגש בו, אבל הבדיקות שלנו מראות שהחדר יכול להיות גורם עיקרי לבעיות בריאותיות", מוסיף טייט ומציין כי 75 אחוז מבתי המלון שנבדקו במחקר, כלל לא עמדו בתקני ההיגיינה המקובלים.
(מקור)