אחרי שטיילתי בכל יוון מצפון לדרום, ביבשת והפנינסולות, באיים הגדולים ובכל הטוב שיש לארץ הציזיקי להציע - הגעתי גם למיקונוס: האי עם הכי הרבה יחסי ציבור, המכה של העשירים והמפורסמים, הלב הפועם של האינסטגרם, הקרדשיאן של האיים.
שבוע מאוחר יותר, כשאני שזופה ומלאה בסופלקי, הבנתי שאני קצת מאוכזבת. מה אני אגיד לכם, אי חמוד, באמת חמוד, רק טיפ טיפה אובר רייטד עם יח"צנות מוגזמת שהקפיצה את המחירים. ובתכל'ס, אם לחשיבות עצמית היה משקל - האי הזה היה שוקע מזמן.
אבל ברשותכם, נחזור קצת אחורה. אני והבת (בת 17) תפסנו טיסה ישירה של ארקיע (233 דולר, בלי מזוודה בלי הושבה בלי תקווה בלי חלום) ונחתנו הישר בליבו של אי בצבע חום. ממש חום. וזה אפילו לא החום הכי יפה בפלטה של החומים. אתם ידעתם את זה? עוד מהשמיים קלטנו שמדובר בחום דיכאון קליני, מהסוג שמתכתב עם המילה "צחיח".
בהמשך, ניקוס, המקומי החביב, יגלה לנו שהאי יבש לחלוטין והם סובלים מחוסר חמור במים עד למצב בו כדי למלא את הבריכות - בעלי המלונות קונים מים מותפלים. אסור להם אחרת. אם חשבנו שמצב המים בארץ מאתגר, אז שתדעו שרננה מ'ישראל מתייבשת' יכולה לעבוד גם פה כפרזנטורית.
מפה לשם חיפשנו מונית שתיקח אותנו מהשדה למקום הלינה הראשון שלנו, בחוף אורנוס, שזה 4 ק"מ מהשדה, מרחק של 6 דקות נסיעה. באופניים. "25 יורו", אומר לי הנהג. "מה 25 יורו?", אני עונה לו. "באיזה עולם זה נשמע לך הגיוני?". הוא נכנע. "בשבילך 15 יורו, כי את נחמדה". אנחנו נכנסות למונית כי זו פשרה הגיונית וכולי תקווה שכל היוונים שאפגוש באי הזה יעשו לי הנחה כדי שאנצח את האתגר הזה בכל פעם מחדש. כמה מעט ידעתי אז.
במהלך החופשה גילינו שכל נסיעה במונית באי הפצפון הזה עולה בין 25 ל-45 יורו, תלוי בשעה, ביום ובמצב הרוח של הנהג, וזה ממש לא משנה באיזה מרחק מדובר. מפה לשם אני מחליטה לשכור רכב, ניגשת לברר אצל יאניס שאמר לי שזה 35 יורו ליום כולל ביטוחים, וחשבתי לעצמי שזה מחיר סביר, ככה גם אחצה את האי מצד לצד כדי לא לפספס כלום וגם אעמוד באתגר. וכך, למחרת היום, הגעתי שמחה וטובת לב לסוכנות הרכב ואותו יאניס אומר לי 50 יורו ליום. "מה לעזאזל?!" אני שואלת באדיבות, "הרי אתמול אמרת לי 35". "כן", הוא עונה לי, "אבל היום התחילה 'העונה'"
אז לידיעת כל הטסים למיקונוס: ה-13 ביוני הוא היום הרשמי בו "מתחילה העונה", פשוט כי: "בואו נמכור הכל ב-30% יותר רק כי אפשר" - היה ארוך מדי. לא אמרתי נואש ולקחתי רכב קטן. כלומר, פצפון. ובחיי שאם לא הייתה לי מזוודה גדולה (הייתי חייבת, בשביל כל הנעליים) הייתי לוקחת סמארט, שזה הרכב שהכי סמארט להשכיר פה, אחרי טוסטוס, כי רוב הכבישים במיקונוס הם ברוחב של מסלול אופניים בתל אביב.
אז אחרי אינספור נסיעות, החלפת מלונות בתדירות שכלה מחליפה שמלות, מלא מסעדות וטברנות וכל מה שיש לאי הזה להציע, הנה חמש מסקנות שיעזרו לכם להחליט אם זה אכן האי בשבילכם:
1. אלמנט האלפיון עליון
מיקונוס הוא אחד האיים התיירותיים שיש, הוא אי הזימה, ביתו הטבעי של החוטיני, מעוז הקהילה הגאה וקהילת הנודיסטים. הוא המכה של מסיבות החוף המוגזמות ושל מלונות היוקרה עם תג מחיר הזוי, שהתאים את עצמו לכל העשירים והמפורסמים של העולם, שנהנים לשלם 36 יורו על רול של סושי. הם אלה שהגיעו לפה בהמוניהם ויצרו לאי מוניטין יוקרה, שלטעמי האישי קצת אובר-רייטד.
כאילו לא די בכך, אז אחרי האלפיון העליון נהרו לכאן גם כל הבלוגריות של העולם שגם הן, כמוני, מצלמות כל לוקיישן בסיסי כאילו היה סניף של גן עדן (מודה באשמה). וככה האי הזה ממשיך להיות ממותג כמוקד הלאקשרי הבלתי מעורער ומתרחק מלהיות אי יווני במובן המסורתי האהוב והמועדף עלי.
אם ביוון האותנטית אתם חפצים: זה ממש לא הלוקיישן עבורכם.
2. בוהו שיק
מסתמן שמנכ"ל מיקונוס, שזה תפקיד שהרגע המצאתי, העסיק מעצב פנים אחד ששמר על אחידות עיצובית מרשימה, כי כל פינה פה נראית בדיוק כמו הפינה הבאה. הכל בסגנון בוהו שיק והדבר היחיד שיש פה יותר מרהיטי קש זה חוטי מקרמה. זה די מגניב, רק שאחרי יומיים ומאה תמונות של כסאות בר ואהילים ששלחתי לבעלי היקר, זה התחיל לשעמם אותו ויזואלית כי כמה אפשר?!
המלצה שלי, תארזו רק בגדים בהירים כי זה מסתדר פה יופי עם הריהוט. כל תמונה, גם אם צולמה בשירותים, תתאים ישר לפיד.
3. מוקדי עניין
במיקונוס יש מוקד עניין אחד מרכזי - מיקונוס. ואז יש את הסמטאות המפורסמות ואת החופים. אה, וביום האחרון - כדי להצדיק את העובדה שארזתי סנדלי שורש - מצאתי גם מגדלור על איזו גבעה. וזהו פחות או יותר.
העיר המרכזית נושאת את שם האי כדי שהתיירים לא יתבלבלו. שם נמצאות הסמטאות הצרות הלבנות והסופר פוטוגניות שבעיקר בשבילן שווה להגיע לכאן. אפשר לבלות פה כמה שעות טובות בהנאה.
לגבי החופים, ובכן, היכונו לדעה לא פופולרית: הם רגילים מינוס. אם את לא חיית מסיבות בת עשרים ואחת שחושבת שמוחיטו ב 24 יורו זה לאקשרי, אז לא, אין פה מציאות גדולות ובחיי שיש חופים יפים נעימים מזמינים וזולים יותר בכרתים, רודוס, פיליון, לאפקדה, זקינטוס ואפילו בריביירה של אתונה (יש כזאת).
לגבי מיטות חוף - הם איבדו את זה לגמרי. ברוב המקרים, בחופים הציבוריים בקו ראשון לים, תתבקשו לרכוש סט זוגי קומפלט ב-50 יורו כדי שלא תתחילו להזיז מיטות ולהרוס להם את הויז'ואל. ואז יגש אליכם מלצר כל 10 דקות כדי לבדוק מה תרצו מהתפריט המפנק והאם תרצו בקבוק מים במחיר סמלי של 6 יורו. עכשיו אני שואלת אתכם ברצינות: 200 שקלים בשביל להשתזף זו השקעה טובה? (אני מזכירה לכם שזה מה שיש לעשות פה במיקונוס זה להשתזף ולשתות מים).
בכל מקרה, גיליתי שבכל חוף יש גם עניין של לוקיישן, אז ככל שתתרחקו מלב העניינים תוכלו למצוא מיטות גם ב-30 יורו לזוג, ואם תתפשרו על קו אחורי אז יש גם ב-20. אבל זה ליד המטבח.
המלצה שלי: קחו שתי מגבות מהמלון ותשתרעו על החול במקומות המותרים בחברתם של עוד תיירים לבנבנים שנמאס להם שגוזלים אותם. תופתעו לגלות שמדובר באותה שמש.
4. לינה ב-100 יורו או 2,000?!
יש פה מלונות יוקרה כמו פטריות אחרי הגשם. רק בלי הגשם כי צחיח. בשיטוט קל ברשת תופתעו ממחירים עם יותר מידי ספרות, ועלויות שהיו מכסות לכם חופשה ארוכה הרבה יותר באי אחר.
עם זאת, אפשר להירגע כי בהחלט ניתן למצוא מקומות לינה במחירים הוגנים במיקונוס, או לפחות במחירים ששווים את הכסף, ובהתחשב בסעיף 2, גם האכסניות פה מעוצבות בטוב טעם עם בונוס של יחס אישי מהבעלים שמתרגש שבאתם.
בכל מקרה, הפעם הגדלתי לעשות והתארגנתי על אנשי קשר בשלושה מקומות מומלצים שלי לחופשה שפויה במיקונוס כך שאם תרצו להזמין תוכלו לעשות זאת במייל ישיר ולקבל כ-15 אחוז הנחה נוספים למחיר הנקוב בבוקינג באותם ימים. גללו מטה לפרטים.
5. סצנה קולינרית
אני שמחה לבשר שאחת מתופעות הלוואי החיוביות של המיתוג המוגזם היא שכל עובד מטבח, גם במסעדה אגבית, מוציא מנות כאילו הוא חותר לכוכב מישלן כי יש פה סטנדרט.
יש פה גירוס מעולה בכל מקום (בפיתה הוא יעלה לכם 3.5 יורו ואותו גירוס בצלחת יעלה 10), יש מסעדות בשר, סושי, איטלקי, מקסיקני ועוד והכל ברמת גימור מרשימה. אחרי מחקר מקיף יש לי רשימת מסעדות חובה שאני מבקשת שתסמנו לכם בגוגל מפות ותלכו לאכול בהן, שהן גם טעימות וגם לא יקרות.
בשורה התחתונה
אי נחמד. בואו בהמוניכם, רק עם תיאום ציפיות או שתסעו לכרתים לפי שתיים בכמות הלילות ובאותו המחיר. כך או כך, אל תפספסו את המגדלור.
חופים מומלצים במיקונוס
- חוף Ornos Beach
- חוף Paralia Elia
- חוף Paralia Kalo Livadi
- לצפיה בשקיעה: Little Venice
מלונות מומלצים במיקונוס
בקטגורית low-cost, צימרים נקיים ונעימים 2 דקות הליכה מחוף אורנוס: Yanna luxury suites. שילמנו 100-120$ ללילה.
בקטגוריית בוטיק, מלון קטן ומקסים בגבעה שמעל העיר העתיקה, כ-140-160$ ללילה: Ibiscus Boutique Hotel
* להזמנת חדרים בשני אלה, צרו קשר עם יאנה (אותה הבעלים) במייל: info@ibiscusboutiquehotel.com, היא מבטיחה כ15% הנחה מהמחיר הנקוב ברשת באותם ימים:
בקטגוריית ארבעה כוכבים, אני ממליצה בחום על Salty Houses בחוף קאלו ליבאדי, שלחלוטין מספק חווית יוקרה ותמורה נהדרת למחיר, שילמנו כ200$ לסטודיו 50 מ שיכול להכיל 4 איש, כולל ארוחת בוקר מעולה.
* להזמנות צרו קשר עם סיסי, בעלת המקום המקסימה, שמבטיחה כ-10% הנחה מהמחיר הנקוב ברשת באותם ימים: info@saltyhouses.gr
בקטגוריית חמישה כוכבים, 'יוקרה במחיר שפוי עאלק' יש את: Rocabella Mykonos Hotel & SPA. מדובר בכ-400-500$ ללילה, וזה הכי הוגן שמצאתי בקטגוריה הזו והאמת היא שאני לא בטוחה שזה היה שווה את זה. לצערי אין לי איש קשר להנחה כי הם לא מרגישים צורך להוזיל מחיר. להיפך.
מסעדות מומלצות במיקונוס
- מסעדה נפלאה בחווה חקלאית מקומית: RIZES Mykonos - Folkore Farmstead
- טברנה מסורתית: Lefteris GrillHouse Mykonos
- ארוחות בוקר: Bowl Restaurant/Cafe ואפשר גם את: The Liberty Breakfast Room\
- מקסיקנית מעולה: Azul Condesa
- איטלקית לא רעה: D'Angelo Restaurante
- אסייתי נהדר: Tokyo Joe
- הכי טובה עכשווית וזולה (יחסית) במיקונוס: El Burro Mykonos Cafe