מאז ומתמיד סין היתה יעד מסקרן עבור מטיילים מכל העולם. הנופים המגוונים יחד עם ההיסטוריה המפוארת והמדיניות של הממשלה הסינית שפותחת בכל שנה מחוז חדש למבקרים מבחוץ, הופכת את המדינה הרביעית בגודלה בעולם ליעד שאפשר לבלות בו זמן רב ועדיין לחזור שוב ושוב ולגלות דברים חדשים.

חשוב להבין שהתיירות חשובה לסינים והם משקיעים לא מעט מאמצים כדי שהתיירים בה ירגישו בטוחים וכדי שיהיו כמה שפחות פרסומים שליליים בהקשר של מבקרים במדינה. ואכן, מי שחזר ממנה מספר על מדינה שיש בה תחושת ביטחון, בנות מספרות שבניגוד למדינות המוצא שלהן, הן הרגישו בנוח להסתובב בגפן בשעות הלילה בערים הגדולות וגם ביקורים בבתי חולים במדינה, הם די נדירים.

ובכל זאת, סין היא מדינה גדולה ומבחינה תרבותית היא שונה מאוד ממה שאנחנו מכירים. הרבה חלקים בה עדיין לא נחשפו אל המערב ויחד עם מה שיש לגלות, יש גם לא מעט דברים להיזהר מהם.

תאונות דרכים

האזהרה הראשונה שעולה בהקשר של סין, היא הסבירות הגבוהה במדינה לתאונת דרכים. נתחיל מקצת רקע – בשנת 2000 היו פחות מ-10 מיליון רכבים על 1.2 מיליארד נפשות במדינה. בתוך עשר שנים, המספר הכפיל את עצמו ב-7, כאשר אוכלוסיית סין עלתה ל-1.3 מיליארד נפשות בלבד. במילים אחרות – רוב הנהגים בסין הם נהגים חדשים. כשמחברים את העובדה הזו יחד עם העובדה שהסינים נוטים להפר את חוקי התעבורה באופן די תדיר, מקבלים תרבות נהיגה נוראית.

הסטטיסטיקות מדברות על 18 תאונות דרכים קטלניות בשנה על כל 100 אלף נפשות. לשם השוואה – בישראל מדובר ב-3.6 תאונות קטלניות בשנה על כל 100 אלף נפשות (הנתונים נכונים לשנת 2013).

כמו שבטח הצלחתם להבין – תאונות דרכים מתרחשות בסין בכמויות גדולות על בסיס יום יומי. הן יכולות להתרחש במרכז בייג'ינג, באירוע של דריסת הולך רגל במרחק של כמה דקות מבית חולים מתקדם. מקרה חמור יותר, כמו התנגשות בין רכב פרטי למשאית, יכול להתרחש במיקום נידח כמו הגבול עם מונגוליה ואם היה לכם מזל, הספיקו להטיס אתכם לבית חולים סביר בזמן.

לכן, מומלץ לטייל במדינה עם מכשיר טלפון עם קליטה סלולרית, לכל מקרה שלא יהיה, לשמור על ערנות בחציית כבישים ולקוות לטוב.

כייסים

כמו בכל מדינה שמושכת אליה הרבה תיירים, גם בסין התפתחה תופעה של כייסות. מי שביקר בבייג'ינג יכול לספר על צפיפות מטורפת של בני אדם. כשמסתובבים בשווקים וברחובות הראשיים, ניתן לראות זרם אנושי מטורף ולהרגיש איך יותר ויותר אנשים מתחככים זה בזה. ברור שקל לכייס ככה.

אז מה עושים? ראשית, עדיף להסתובב עם מעט כסף בכיס ולהימנע מתנועה עם מוצרים בעלי ערך. עליתם על זה שמכייסים אתכם – ההמלצה הזו תקפה רק לסין: תקימו מהומה. תזכורת: לסינים מאוד מאוד חשוב לשמור על התיירים אצלם. סיכוי טוב שימנעו מהכייס לברוח וששוטרים יחושו לעזרתכם ממש מהר. יש אפילו סיכוי שתקבלו את האייפוד שלכם חזרה.

A post shared by @gamlaugla on

מחלות

סין, בשונה מהרבה מדינות אחרות, מורכבת ממחוזות רבים ששונים מאוד זה מזה. השונות הזו באה לידי ביטוי ברמת הפיתוח בכל מחוז, באופי הנוף בכל מחוז, רמת הסניטציה, התרבות המקומית ועוד. לכן, כל ביקור בסין מצריך תחקיר ספציפי באשר לאזור שבו מתכננים לבקר, גם בהקשר של מחלות מדבקות וחיסונים.

על כן, נשאלת השאלה איזה סוג של טיול אתם מתכננים לעצמכם: אם אתם מתכננים סיבוב תיירותי פשוט בבייג'ינג, כנראה שלא תזדקקו לחיסונים מיוחדים. אם אתם מתכננים טיול הרפתקני יותר, תידרשו להיערך לצהבות מכל מיני סוגים, מחלות גבהים, קדחות וכו'. מאותה הסיבה, חשוב מאוד להקפיד על היצמדות לתכנית הטיול ולא להרחיב אותו ליעדים שיכולים לזמן מחלות שהגוף שלכם לא ערוך להתמודדות איתם.

A post shared by Tomasz Kalota (@tomekkalota) on

הפגנות נגד הממשל

הממשל בסין ידוע ביד הקשה שלו כלפי האזרחים. מדובר בממשל קומוניסטי מהזן הטהור ביותר שעושה כמה שיותר מאמצים כדי לשמר את עצמו ככזה. למשל, אחד הדברים הידועים ביותר בקרב מטיילים, זה שבסין פייסבוק חסום לשימוש. זה חלק מהרעיון של הממשל לדכא התקוממויות או ניסיונות להתקוממויות ציבוריות. הדיכוי האזרחי בסין היה עד לא מזמן סביב הגבלת הילודה (שכידוע פסקה) שכלל גם הפלות בכפייה. היום, דרך האכיפה נגת התמרדות כוללת בעיקר פינוי של אנשים מהבתים שלהם ובאופן כללי, חופש ביטוי מוגבל מאוד.

הסינים לא תמיד שותקים ואחת לכמה שנים מתעוררות התקוממויות ציבוריות שעשויות להיות גם אלימות. הפגנות מהסוג הזה יכולים לשתק את התנועה באזורים שלמים ולהביא לחסימה של שכונות בערים. הממשל, כאמור, לא רואה בעין יפה ניסיונות של המקומיים להרים את הראש.

לכן, אם הזדמנתם להפגנה במהלך ביקור בסין, הדבר הכי טוב שאתם יכולים לעשות לעצמכם, זה להתרחק מהאזור, גם אם זה נראה כמו מחזה מעניין.

A post shared by @instant_history on

עונש מוות על שימוש בסמים

עוד משהו שהסינים לא מראים סובלנות כלפיו, הוא שימוש בסמים. הם ממש, אבל ממש לא אוהבים את הרעיון. לצורך העניין, מידי שנה מוצאים להורג כ-500 איש על עבירות סמים שונות. על פי כמה מקורות, הסינים בוחרים באופן ציני ביום הבינלאומי לזכויות אדם כדי לקיים את אותן ההוצאות להורג ומודיעים על זה בראש חוצות.

עדיף לא להתעסק עם סמים במהלך הטיול בסין, או לפחות לעשות תחקיר על מידת האכיפה במחוז שבו אתם הולכים לבקר.

 >> לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש