שנת 2019 תיזכר בעיקר כשנה שבה התיירים כבשו כל מקום אפשרי. מצד אחד, כולנו זכינו לטייל בזול ובקלות, ומצד שני, המקומיים סבלו מצפיפות שהובילה אותם לא פעם להפגין נגד תופעת ה-Overtourism. חוף הים בעיר בנידורם, ספרד.
מחפשים לאן לטוס? הכנסו למדריך היעדים של mako חופש
אפילו על פסגת ההר הגבוה בעולם נרשמו עומסים חריגים שהובילו ללא מעט נפגעים בנפש. האוורסט.
בחיפוש אחר יעדים חדשים, מדינות רבות במזרח אירופה הפכו למוקדי תיירות במוקשים, בזכות המחירים הזולים והעובדה שעדיין לא כבשו אותם המוני תיירים. כך, גם אזור צ'רנוביל, אוקראינה, הפך לאטרקציה פופולרית, הרבה בזכות סדרת הטלוויזיה המצליחה. תיירים בעיירה פריפיאט, אוקראינה.
למרות התחזקות הערים הקטנות, מי שכבשה את פסגת התיירות ב-2019 היתה הונג קונג עם 27 מיליון מבקרים בשנה החולפת. בכלל, מדינות המזרח היו אלה שכיכבו בראש רשימת היעדים המתויירים השנה. הונג קונג.
עוד טרנד שכיכב השנה הוא חופשות הקרוזים. יותר תיירים בחרו לנפוש על ספינות הענק, דבר שהוביל ללא מעט תלונות מצד מקומיים. ספינת קרוז בסידני, אוסטרליה.
אחד המאבקים, בהשראת גרטה טונברי, קרא להפחית את כמות הטיסות שגורמות לזיהום רב. כך למשל נולד המונח - Flygskam ('שיימינג טיסה' בשבדית) ויותר אנשים בחרו לטייל בלי לעלות על מטוס. הפגנה נגד זיהום התיירות בשבדיה.
גם השנה מזג האוויר השתגע. באוגוסט האחרון נרשמו טמפרטורות שיא בפריז, לונדון, ברלין ואמסטרדם. התיירים שהגיעו לערים הללו נאלצו למצוא פתרונות יצירתיים לחום הכבד, כללו מנוחה בפארקים, שיטוט בקניונים והתרעננות במזרקות השונות. ילדים מתרעננים במזרקה בברלין, גרמניה.
לעומת זאת, בחורף, שבאירופה בניגוד אלינו כבר נמצא בשיאו, נרשמו גשמים רבים. כך נראית ונציה, איטליה, שחוותה את ההצפות הכי גדולות בעיר מזה 50 שנה.
וכך נראית החומה הסינית שכוסתה בשלג בשבוע שעבר.
גם בעולם התעופה חלו לא מעט טלטלות השנה. אחת הגדולות שבהן היא ההשבתה של מטוסי הבואינג 737-8 MAX. בעקבות התרסקות מטוס אתיופיאן איירליינס במרץ השנה, קורקעו בכל העולם המטוסים מהדגם הבעייתי. מטוסי בואינג 737 MAX חונים במפעל בסיאטל, ארה"ב.
יחד עם זאת, שדות תעופה חדשים נבנו מסביב לעולם במטרה לקלוט את כמות התיירים. השדה המרכזי והמרשים ביותר שנבנה השנה הוא דקסינג (Daxing) בבייג'ינג (בתמונה).