כל מה שצריך לדעת על אבו דאבי:

1. מה אסור לפספס באבו דאבי

2. אבו דאבי למתקדמים

3. איפה לישון באבו דאבי?

4. איפה לאכול באבו דאבי?

5. שופינג באבו דאבי

6. תחבורה ציבורית באבו דאבי


אבו דאבי היא האמירות הגדולה יותר באיחוד האמירויות הערביות, וקיימות עדויות ארכיאולוגיות רבות להתיישבות קדומה באזור ולפיתוח חקלאי עוד מהאלף השלישי לפנה"ס, במיוחד בעיר המרוחקת אל-עין, הקרובה לגבול עם עומאן.

>> רוצים לטוס לאיחוד האמירויות? היכנסו למדריך המלא

בשנת 1793 היגר לאזור שבט בדואי, בחיפוש אחר מים מתוקים, ואחת ממשפחות השבט הפכה במרוצת השנים לבית נהיאן, השושלת ששולטת היום באיחוד האמירויות כולו. אבו דאבי נודעה באותם ימים גם בזכות הסחר בפנינים, אך האזור זכה לפיתוח מואץ רק מאמצע המאה הקודמת, בעקבות גילוי הנפט.

לאחר שהאיחוד הפך למדינה עצמאית ב-1971, עיר הבירה נותרה קצת מאחור ונחשבה אפרורית בהשוואה לאחותה הנוצצת והמוגזמת דובאי, שזוכה ליחסי ציבור מעולים. אך בעשרים השנים האחרונות פעל הממשל כדי למשוך גם לכאן תיירים ומשקיעים, וכיום אבו דאבי היא בהחלט מתחרה ראויה, ויש שיאמרו גם אותנטית ונעימה יותר מדובאי. אבל לפני שנצלול פנימה, קבלו את מדד הבירה של מאקו – 40 דירהם (37 שקל) לחצי ליטר.

מה אסור לפספס באבו דאבי?

מסגד שייח' זאיד (Sheikh Zayed Grand Mosque) הוא המסגד המרכזי והגדול באיחוד האמירויות, וגם אחד הגדולים בעולם. הוא מכיל עד 50,000 מתפללים, ונחשב אחד המבנים המרהיבים ביותר בעולם. 82 הכיפות וארבעת הצריחים שמתנוססים מעל המבנה מעוטרים בקליגרפיה אסלאמית ובעלי זהב, והמבנה כולו מחופה 90,000 טונות של שיש לבן המשובץ באבנים יקרות למחצה. באולם התפילה הגדול תלויה נברשת ענקית ששוקלת 11 טונות ומקושטת באבני סברובסקי – טוב, הבנתם את הרעיון. הביקור כאן ללא ספק יותיר אתכם פעורי פה, רק אל תשכחו להתלבש צנוע (נשים יכולות לקנות עבאיה במרכז הקניות שדרכו נכנסים למסגד). ואם תרצו ליהנות מהנוף היפה ביותר למסגד, מעבר לכביש נמצא אתר ההנצחה וואחאת אל-קראמה (Wahat Al-Karama), הזדמנות הצילום הטובה ביותר, במיוחד לעת שקיעה.

לובר אבו דאבי (Louvre Abu Dhabi) הוא עוד אתר חובה שאסור לפספס, גם אם אתם לא משוחרי המוזיאונים. הבניין, שתכנן האדריכל עטור הפרסים ז'אן נובל, הוא שותפות שנולדה עם ממשלת צרפת, מתוך הרצון של האמירתים להוביל את הקדמה והפתיחות התרבותית באזור. יש כאן אוסף משובח של ציור, פיסול ושאר ממצאים מהעת העתיקה ועד ימינו – החל מיצירות של פיקאסו ועד צמיד זהב בן 3,000 שנה בדמות ראש של אריה – לצד תערוכות מתחלפות שהושאלו ממוזיאונים וממוסדות תרבות בצרפת. אבל גולת הכותרת היא ללא ספק האדריכלות עצמה, ובמיוחד הכיפה האדירה שמתנשאת מעל חצר המוזיאון ומזכירה את האור המסתנן במדבר מתחת לכפות תמרים. התוצאה היא חלומו של כל צלם ושל כל אינסטגרמרית.

מסגד שייח' זאיד, אבו דאבי (צילום: Elena Przhevalskaia, shutterstock)
מסגד שייח' זאיד אבו דאבי|צילום: Elena Przhevalskaia, shutterstock

מוזיאון הלובר אבו דאבי (צילום: Creative Family, shutterstock)
מוזיאון הלובר אבו דאבי|צילום: Creative Family, shutterstock

קאסר אל ואטאן (Qasr Al Watan) הוא עוד בניין מוגזם שישאיר אתכם פעורי פה, אבל ככה זה באבו דאבי. ארמונו של נשיא איחוד האמירויות הוא מחזה מרשים שמספק גם הצצה למורשת התרבותית של האמירתים. הארמון העצום בנוי מגרניט, והאולם הגדול הוא יצירת מופת של אמנות האסלאם. באולם שנקרא "בית הידע" תוכלו להציץ בכתב יד של הקוראן והתנ"ך, ובאולם שנקרא "רוח של שיתוף" תראו היכן מתקיימות פגישות פסגה בין-לאומיות. אל תחמיצו את המופע האורקולי "ארמון בתנועה" שמוקרן מדי ערב על חזית הארמון, ומספר את סיפורה של איחוד האמירויות.

וכמובן שבלי אטרקציות לכל המשפחה אי אפשר, אז תגידו יֶס לאי יאס (Yas Island). האי הזה הוא מרכז הפנאי והבידור של אבו דאבי, ובו כל פארקי השעשועים הגדולים, עולם האחים וורנר (Warner Bros World Abu Dhabi), עולם פרארי (Ferari World), פארק המים יאס (Yas Waterpark) וגם מסלול המרוצים Yas Marina Circuit, לצד קניון ענק ועוד.

קאסר אל ואטאן אבו דאבי (צילום: rzulev, shutterstock)
קאסר אל ואטאן|צילום: rzulev, shutterstock

אבו דאבי למתקדמים

אם אתם מתעניינים בהיסטוריה, מבנה האבן העתיק ביותר באבו דאבי הוא קאסר אל חוסן (Qasr Al Hosn), שנבנה ב-1761 כמגדל שמירה, והוסב למבצר ולארמון המלוכה של המשפחה השלטת. כיום זהו מוזיאון שמתעד את התפתחותה של אבו דאבי מיישוב זעיר של שולי פנינים ועד לכרך הענק של ימינו. בבניין הסמוך נמצא כפר בעלי המלאכה (House of Artisans), שבו תוכלו לצפות בבעלי מלאכה שעוסקים באריגה, בקליעת סלים ועוד, ואפשר לקנות כרטיס משולב לשני האתרים. 

באזור מרינה אל קאנה (Al Qana) נמצא האקווריום הלאומי (National Aquarium), והוא מרשים הרבה יותר מזה של דובאי, אז אל תחמיצו אותו, במיוחד אם אתם מטיילים עם ילדים. הוא מחולק לאזורים כמו אגן הים התיכון, טבעת האש והאמזונס, ויש בו תוכנית להצלה ולשיקום של מינים בסכנת הכחדה, וכמה תצוגות מרשימות שלא תמצאו באקווריומים אחרים באזור, והמבין יבין.

 קאסר אל חוסן אבו דאבי (צילום: Nina Alizada, shutterstock)
מבצר קאסר אל חוסן|צילום: Nina Alizada, shutterstock

איפה לישון באבו דאבי?

בחירת אזור הלינה באבו דאבי תלויה בראש ובראשונה בסוג הטיול שלכם. אם אתם מטיילים עם ילדים, תרצו בוודאי להיות קרובים לכל האטרקציות באי יאס ׁ(YAS), כמו מלון WB Abu Dhabi, או St Regis וההילטון הקרובים לטיילת ולאינספור אטרקציות. לעומת זאת, אם אתם מעדיפים קצת שקט ושלווה, שלא לומר חופי רחצה של חול לבן ומי טורקיז, ממש כמו במלדיביים, האי סעדיאת (Saadiyat) הוא האזור בשבילכם – עם מלונות כמו Rixos Premium, St Regis נוסף או Park Hyatt, כולם מלונות מטופחים ומפנקים ביותר.

ארמון האמירויות (Emirates Palace) הוא מלון יוקרה ואטרקציה שווה גם למי שלא לנים כאן. המלון נראה לקוח מסיפורי אלף לילה ולילה, עם חלל פנים עשיר בזהב ובנברשות בדולח, 114 כיפות שמתנוססות מעליו, 392 חדרים וסוויטות יוקרה, חוף פרטי באורך קילומטר, שלל מסעדות ובריכות שחייה, וגם ספא שכולל טיפול במסכת זהב 24 קראט.

ארמון האמירויות אבו דאבי (צילום: alex7370, shutterstock)
מלון ארמון האמירויות אבו דאבי|צילום: alex7370, shutterstock

איפה לאכול באבו דאבי?

כמו דובאי, גם אבו דאבי פרושה על שטח נרחב, שלא לומר על כמה וכמה איים, כך שאין בה מרכז עיר אחד. המסעדות ובתי הקפה פזורים בכל מקום, במלונות היוקרה ובאזור הטיילת "הקורניש" (Corniche), במרכזי הקניות ובכל מקום אחר. שתי טיילות מומלצות ועתירות מסעדות ובתי קפה הן הטיילת של מפרץ יאס (Yas Bay Waterfront), שם תוכלו לדלג בין מסעדות וברים כמו Daikan Izakaya וגם הביץ' קלאב של מלון הילטון, או חוף סול באי סעדיאת (Soul Beach Saadiyat Island), קו חוף יפהפה עם חול לבן ומי ים צלולים, וגם שלל מסעדות כמו המסעדה הלבנונית Beirut, מעוצבת, טעימה ולא יקרה.

שופינג באבו דאבי?

אבו דאבי היא גן עדן לחובבי שופינג, עם שפע של מרכזי קניות  Al Wahda Mall הגדול והפופולרי שבמרכז העיר, ובו מאות חנויות ומותגים בינלאומיים, לצד מסעדות, בתי קפה וגם אטרקציות לילדים, Galleria היוקרתי שבאי אל מאריה (Al Maryah), הכולל גם מותגי יוקרה, מסעדות נחשבות ואת קולנוע IMAX היחיד בעיר. ויש גם את Yas Mall, הקניון הגדול באבו דאבי ואחד הגדולים במדינה כולה. כאן תמצאו שלוש קומות, מעל 370 חנויות, עשרות מסעדות ובתי קפה, אטרקציות כמו KidZania, וגם כניסה ישירה לעולם פרארי.

לחובבי שווקים, מומלץ  לבקר בשוק הזהב של אבו דאבי, העשיר בחנויות זהב ויהלומים לצד חנויות טקסטיל, תבלינים ובשמים. וגם בשוק הדגים הססגוני, ובו גם דוכני פירות, ירקות ותבלינים.

קניון יאס מול אבו דאבי (צילום: M7kk, shutterstock)
קניון יאס מול אבו דאבי|צילום: M7kk, shutterstock

תחבורה ציבורית באבו דאבי

כמו שכבר ציינו קודם, אבו דאבי משתרעת על שטח גדול, כך שתצטרכו לנסוע למרחקים ארוכים כדי להתנייד מאי לאי. יש בעיר שני קווי מטרו, רשת ענפה של אוטובוסים וגם שני קווים חינמיים של שאטלים המיועדים לתיירים ועוברים בין כל האטרקציות העיקריות. אבל אין ספק שהדרך הנוחה ביותר להתנייד היא במוניות או ברכב שכור.