אחרי שהישראלים כבשו את הודו, דרום אמריקה ויוון, מתגלה יעד חדש ובתולי שעדיין לא שומעים בו עברית בכל פינה – אתיופיה. המדינה האפריקאית ששמענו עליה כל כך הרבה בארץ מתגלה כמקום עם נוף מרהיב, אנשים שמחים – ולא מעט אתרי נופש מפנקים ברמה גבוהה. אז אם חשבתם שמדובר במדינת עולם שלישי, שיש בה רק בתי בוץ, עוני וחול – תחשבו שוב – ותתחילו לתכנן את הטיול הבא שלכם.

המסלול המומלץ

אז מתברר שלאדיס אבבה, בירת אתיופיה, יוצאות שתי טיסות יומיות מתל אביב. משך הטיסה של חברת אתיופיאן איירליינס הוא 4 שעות ו-20 דקות בלבד (ממש כמו לאירופה). הטיול הכדאי בעיר ובסביבתה אורך 4 ימים – שני לילות במלון שווה במיוחד במרכז אדיס אבבה ולילה נוסף בכפר נופש מפנק באגמים מדרום לעיר.

מבט מהאוויר (צילום: מערכת mako חופש)
אתיופיה מהאוויר. 4 וחצי שעות טיסה מישראל|צילום: מערכת mako חופש

קו הרקיע של אדיס אבבה (צילום: מערכת mako חופש)
קו הרקיע של אדיס אבבה|צילום: מערכת mako חופש

לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש

ביום הראשון אפשר לסייר בעיר הבירה שהולכת ומתפתחת. אם מתחשק לכם "לקרוע את העיר" תוכלו לצאת לפאב-מסעדה בשם Mama's Kitchen במרכז אדיס אבבה. המקום נראה כמו שילוב של מייק'ס פלייס וזאפה עם הופעות חיות של מוזיקאים מקומיים (המוזיקה מערבית ולא אתיופית) וגם האוכל לא רע. במהלך היום תוכלו לקפוץ במרחק חצי שעת נסיעה לגן הבוטני במורדות הר אנטוטו (Entoto) שמשקיף על כל העיר ומספק נוף מרהיב (בעיקר בשקיעה). בנוסף, ישנם כמה מוזיאונים – העיקרי שבהם הוא המוזיאון הלאומי של אתיופיה באדיס אבבה, שם תוכלו לראות את "לוסי" – כינוי לשלד אדם מאובן שנחשב לאחד העתיקים בעולם.

טיול בגן הבוטני באדיס אבבה (צילום: מערכת mako חופש)
טיול בגן הבוטני באדיס אבבה|צילום: מערכת mako חופש

ביום השני יש אפשרות לצאת מהעיר צפונה, יחד עם מדריך ונהג, לביקור במנזר דברה ליבנוס (Debre Libanos). הדרך למנזר רצופה בנוף אפריקאי מרהיב, משובץ בבתי בוץ אותנטיים ונחלים בצדי הדרך. הנסיעה, שלוקחת כשעתיים מאדיס אבבה, היא בעצם הכביש הראשי (והסלול) היחידי שמוביל אל צפון אתיופיה. אל תתפלאו אם יהיה מעט פקוק בגלל עדר עזים שחוצה או כי הרשויות החליטו לפתע לצבוע מעבר חצייה באמצע שום מקום.

הנוף בדרך למנזר דברה ליבנוס (צילום: מערכת mako חופש)
הנוף בדרך למנזר דברה ליבנוס|צילום: מערכת mako חופש
הצצה לתוך המנזר (צילום: מערכת mako חופש)
הצצה לתוך המנזר|צילום: מערכת mako חופש

צובעים מעבר חצייה באמצע שום מקום
צובעים מעבר חצייה באמצע שום מקום

ביומיים האחרונים לטיול אפשר לצאת שוב מהעיר, אך הפעם לגיחה של 45 קילומטרים דרומית לאדיס, באזור העיר דברה זית (Debre-Zeit). בסביבת העיר ישנם מספר אגמים קסומים שבחופיהם שוכנים כפרי נופש מפנקים במיוחד. האגמים המרכזיים סביבם נמצאים אתרי הנופש הללו הם בישופטו (Bishoftu) וקוריפטו (Kuriftu). שני האגמים זהים בגודלם ומרוחקים אחד מהשני במרחק הליכה ממש, אבל אגם בישופטו הרבה יותר צלול ונקי (ברמה שאפשר לשחות במים ללא חשש). באגמים אפשר לצאת לשיט בקייקים ואפילו בסירות גדולות יותר.

אגם בישופטו (צילום: מערכת mako חופש)
אגם בישופטו|צילום: מערכת mako חופש

קייקים באגם קוריפטו (צילום: מערכת mako חופש)
קייקים באגם קוריפטו|צילום: מערכת mako חופש

לנו יצא לבקר ב-3 כפרי נופש: Kuriftu Resort & Spa  באגם קוריפטו, ו-Liesak Resort ו-Adulala Resort & Spa באגם בישופטו. בכל אתרי הנופש תמצאו מגוון גדול של סוגי חדרים – מחדרים למשפחות (שני חדרים גדולים שחולקים דלת) ועד לסוויטות נשיאותיות ענקיות. בכולם גם יש מתקני ספא (חדרי מסאז', טיפולי ציפורניים, סאונה חמה ורטובה ובריכה). במלונות יש חדרי אוכל שמספקים ארוחות בופה עשירות בבוקר ובערב. אם מחפשים פעילות נוספת לילדים ייפתח בקרוב בין האגמים פארק מים שמתאים למבוגרים ובני נוער – וגם לקטנטנים. בנוסף, בכפרים עצמם יש פינות שעשועים לילדים עם מגוון צעצועים וחנויות מזכרות.

הספא בריזורט באגם קוריפטו (צילום: מערכת mako חופש)
הספא בריזורט באגם קוריפטו|צילום: מערכת mako חופש

הדרך הכי טובה לבחור בין הכפרים היא פשוט לדלג ביניהם ולבחור מה הכי מתאים לכם (המרחק בין כפר לכפר הוא כמה מאות מטרים בלבד, או מרחק נסיעה של דקות בודדות). אם אתם מעדיפים ללכת על בטוח ולהזמין חדרים מראש –  Liesak Resort באגם בישופטו מומלץ (רק קחו בחשבון שיש הרבה מדרגות לעלות ולרדת משום שהכפר ממוקם על צלע הגבעה היורדת אל האגם).

מה אוכלים?

הדבר הכי הכי חשוב לתיירים מערביים לדעת על אתיופיה – אין פאסט פוד. בכל אתיופיה לא תמצאו אפילו סניף אחד של מקדונלד'ס, דומינוס פיצה או KFC. לכן, אם אתם בונים על להימלט לעוף מטוגן מוכר ומנחם,  אתם יכולים לשכוח מזה. מנת הרחוב הפופולרית ביותר במדינה היא האינג'ירה – מעין לחם שטוח גדול העשוי מקמח טף שהותסס (לכן הטעם מעט חמוץ). מעל האינג'ירה נהוג למזוג תוספות שונות ומשונות – בדרך כלל תבשילי בשר ועדשים. המנה עצמה מאוד טעימה ומתובלת, אבל ממצה את עצמה אחרי כמה פעמים. אם בכל זאת אתם מחפשים אוכל מערבי כמו חביתות, ביצים קשות, קורנפלקס או פילה בקר - תוכלו למצוא אותו בחדרי האוכל ובמסעדות במלונות.

אינג'ירה (צילום: מערכת mako חופש)
אינג'ירה|צילום: מערכת mako חופש

טקס הקפה (צילום: מערכת mako חופש)
טקס הקפה|צילום: מערכת mako חופש

חשוב לדעת: הקפה באתיופיה מעולה ומשובח. זאת הזדמנות מצוינת לחובבי הקפה מבינכם לאסוף כמה חבילות הביתה. ואם אתם בונים על רכישת טחינה אתיופית אותנטית – תתפלאו לשמוע שאי אפשר לקנות כזאת בסופרים ובחנויות. אם תשאלו מקומיים ברחוב איפה ניתן למצוא טחינה, קרוב לוודאי שהם יביטו בכם בתמיהה.

עלויות

בניגוד למדינות המזרח כמו תאילנד והודו, העלויות עבור תייר מערבי באתיופיה אינן מאוד זולות. לדוגמה - לילה במלון "האייט" המפנק באדיס אבבה יעלה לכם החל מ-200 דולר לחדר. גם חדר ממוצע בכפרי הנופש באגמים בדרום עולה בין 115 דולר באמצע שבוע ועד 130 דולר ללילה בסוף שבוע (המחירים כוללים ארוחות ועוד שירותים). אם תעדיפו לשכור רכב גדול עם נהג ומדריך מקומי תיפרדו מ-200 דולר ליום. הטיסה לאדיס אבבה עם חברת אתיופיאן איירליינס תעלה לכם החל מ-425 דולר, הלוך וחזור. 

החדר בהאייט אדיס אבבה (צילום: מערכת mako חופש)
החדר בהאייט אדיס אבבה|צילום: מערכת mako חופש

מזג אוויר

בשל הגובה הרב, האקלים באתיופיה משתנה מאוד מאזור לאזור. העונה היבשה יותר מתאימה למטיילים - מאוקטובר עד מרץ. בחודשים האלה מזג האוויר באזורים הגבוהים נוח והטמפרטורות נעות בין 20-25 מעלות. יולי, אוגוסט וספטמבר נחשבים לעונה הגשומה.

זולה עם נוף לאגם (צילום: מערכת mako חופש)
זולה עם נוף לאגם|צילום: מערכת mako חופש

חיסונים

רוב הסיכויים שבטיול שלכם לא תזדקקו או תיתקלו בבעיות רפואיות – במיוחד לא באזור אדיס אבבה. לעתים הרשויות במדינה דורשות מהמטיילים הנכנסים בשעריה לקבל חיסון נגד קדחת צהובה. בכל אופן מומלץ להתייעץ עם רופא לגבי הסיכונים הרפואיים בביקור במדינה ולהתחסן במידת הצורך. 

למי זה מתאים?

החופשה מתאימה למשפחות הרפתקניות, שאולי מאסו בהודו הרחוקה ובישראליאדה ביוון, ומתחשק להן לגוון למספר ימים בודדים לא הרחק מישראל. אם אתם בראש להתפנק במדינה אקזוטית ולנשום מעט מאפריקה, אבל גם לקחת בחשבון שלא הכול קורה כמתוכנן – זה המקום בשבילכם.

*הכתב היה אורח של חברת אתיופיאן איירליינס