החוויה הקולינרית בברצלונה ידועה כאחת ההנאות הגדולות שיש לעיר להציע ולא מעט תיירים מגיעים אליה כדי לאכול את האוכל המקומי. אבל איך יודעים במה לבחור מתוך כל האופציות שיש? מה שרבים לא יודעים, זה שכדי להינות כמו שצריך, חשוב להכיר גם את המקומות הפחות מדוברים ואפילו שווה לצאת קצת מתחומי העיר.

אייל חסיד, הבעלים של רשת המסעדות הספרדיות טפאו, טוען שמי שמחשיב עצמו כאוהב אוכל, חייב לבקר בשלוש מסעדות שנמצאות בברצלונה וסביבתה. חלקן מוכרות יותר וחלקן פחות. את הסיבוב הקולינרי שלו הוא מתחיל בגולת הכותרת מבחינתו, דווקא במקום שנמצא כשעה נסיעה מהעיר הקטלונית. 

גן עדן קולינרי

בדיוק באמצע הדרך לנסיכות אנדורה, שוכן לו גן עדן - מסעדה בשם Els Casals (הבית). מקום שמומלץ לשכור אליו רכב ל-24 שעות ולהנות מארוחה טובה ולינה בבית המלון הקטן בו המסעדה נמצאת. חסיד מציין שהשף של המקום, אוריאול, הוא מהפורסמים בספרד, בן למשפחת חוואים קטלונית. למסעדה כוכב מישלן, אבל אל תתנו לעובדה הזו להפחיד אתכם, המחירים במקום נוחים ואף זולים ביחס למסעדות עטורות כוכבי מישלן אחרות. מומלץ להזמין מתפריט "ההפתעה הגדול" בתוספת של התאמת כוס יין לכל מנה (wine pairing), במחיר של 150 יורו לאדם. על היין במסעדה אחראית בת הזוג של השף, קרולינה, ואם תסמכו עליה היא כבר תדאג לקחת אתכם לטיול בין היינות המצוינים של ספרד בכלל, קטלוניה בפרט ואפילו קצת מצרפת השכנה. מדובר בארוחה שבה כל מנה עולה על קודמתה.


מי שרוצה חוויה מושלמת עוד יותר, יקח גם חדר ללילה במלון. Els Casals הוא גן עדן שלא מספק רק חוויה קולינרית או חוויה זוגית רומנטית, אלא גם מתאימה למי שמטייל עם המשפחה. המסעדה והמלון הם בית אחד גדול הכולל חדר אוכל לאורחים בלבד, עשרה חדרי שינה והוא בנוי בצורה שאפשר להשאיר את הילדים לישון בחדרים ולרדת לאכול. המלון מציע גם ארוחה בחדר האוכל הכוללת שלוש מנות – ראשונה, עיקרית וקינוח, עם שתי אופציות לבחירה לכל מנה, המבושלת על ידי השף אוריאול וכרוכה בתוספת של 10-15 יורו לאדם (אפשר להחליט מידי יום).

בנוסף, מיקום המלון מתאים מאד גם לטיול כוכב, כך שניתן לצאת ממנו לטייל בסביבה ולחזור אליו לנוח. אחד המקומות המומלצים לביקור זו החווה - Cal Rovira. מדובר במקום שמוכר את אחד ממותגי הנקניקים המוערכים בספרד ואם אתם אורחי המלון תוכלו לבקש לבקר בו. אם לא מאד עמוס, סביר שתיענו בחיוב. במהלך הסיור תוכלו לראות גם את שדה העגבניות של אוריאול, בו הוא מגדל עשרות זנים של עגבניות המיועדות אך ורק למסעדה. אופציה נוספת היא לצאת לפיקניק באיזור ואם החלטתם לעשות זאת, ניתן לבקש מהמלון שיכין עבורכם ארוחת פיקניק בסל, עם כל מה שצריך. 
כתובתEls Casals, 08517 Sagàs, Barcelona

בחזרה לברצלונה

מקום נוסף ששווה לעצור ולאכול בו זו הנקודה הפופולרית בבוקריה - Bar pinotxo, עם פלטות של ספיישלים ההמתחלפים כל יום ובירה פילזנר הכי טעימה בברצלונה. כבר 70 שנה שהבר מופעל ע"י המשפחות הגסטרונומיות בעיר ועובר מדור לדור. דבר אחד שלא משתנה במקום, זה שתמיד אפשר לפגוש שם את סב המשפחה, שנמצא בפינת הבר ומגיש אוכל ובירות לכל דורש. מומלץ להגיע מוקדם ולפתוח את בראנץ' הצהריים באומלט ארטישוק, פינצ'וס ברזאולה וטאפאס של קלמרי ושעועית שחורה. אפשר להרגיש במנות המוגשות במקום את טעם השוק המקומי וטריות המוצרים.
כתובתMercat de la Boqueria, Carrer la Rambla, 89

A post shared by @morimoritokyo on


נסיים את הסיבוב שלנו במסעדת Boca grande הידועה בדגה המקומית, מנות הטאפאס החושניות שלה ותפריט היין הרחב ביותר בברצלונה. בקומה העליונה שלה ממוקם ה-Boca chica ששווה לעלות ולבקר גם בו. מעבר לעובדה שתפריט האוכל מגיע מהמסעדה הממוקמת למטה, זהו בר קוקטיילים המרשים והמקצועי ביותר בעיר ומיטב המיקסולגים רוקחים שם שלל קוקטיילים בלתי נשכחים. המקום מספק את האנרגיה המפתה של ברצלונה והאנשים מייצרים חוויה טרנדית שאפשר למצוא רק בעיר הבירה.

כתובתPassatge de la Concepció, 12

אייל חסיד (צילום: יחסי ציבור)
אייל חסיד|צילום: יחסי ציבור

רשת טפאו, בבעלותו של איש העסקים אייל חסיד, נפתחה בשנת 2002 בתל אביב. משמעות המילה TAPEO בספרדית היא Lets go tapas. לרשת סניף נוסף גם בהרצליה.

>>לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש