כל פודי, שף ועיתונאי אוכל מכיר את הסיטואציה הבאה: חברים, בין אם שלך, של ההורים או סתם חברים של חברים שלא פגשת ולא תפגוש מעולם - נוסעים לחו"ל.
רגע לפני העלייה למטוס, הם כותבים אליך, לאושיית האוכל המדוברת, ומבקשים המלצות במחוז חפצם. בין אם ביקרת ביעד או לא זה לא מאד משנה; הרי בטוח שמעת משהו על שיפודיות באתונה, קרואסונים בפריז, אוכל טבעוני בברלין וברי יין במדריד - והאמת היא שלרוב כנראה ששמעת.
אתר רקס הוא מנוע חיפוש קולינרי חדש שמרכז את כל ההמלצות האלו (ועוד!) במקום אחד שבו מיטב כותבי האוכל והשפים כותבים על המקומות האהובים עליהם בישראל וברחבי העולם.
בין 25 הכותבים באתר, המתעדכן בהמלצות על בסיס יומיומי, נמצאים ארז קומרובסקי, אסף גרניט, שגב משה, חיליק גורפינקל, רביבה אפל, אורי שביט, רפי אהרונוביץ', רועי ירושלמי ויפה עירון-קוץ. את התמונות מצלמים צלמי אוכל מובילים מרחבי העולם ובנוסף להמלצות, ועבור למי שנשאר בבית – מככבים גם מתכוני דגל מהמסעדות והיעדים המדוברים. הנה טעימה של 6 המלצות מחו"ל מאתר רקס:
ברצלונה – מסעדת הפועלים הטובה בעיר: קוֹבַה פוּמַאדה – La Cova Fumada – ברק אהרוני
ברצלונטה היא שכונת פועלי הנמל ההיסטורית של ברצלונה הממוקמת ממש בצמוד לו. בשנים האחרונות השכונה נהנית מתחייה מחודשת ונפתחות בה שלל מסעדות וברים נעימים ולא מתיימרים באווירה קלילה.
קובה פומאדה היא אחת המסעדות הוותיקות בברצלונטה - וככל הנראה שגם המפורסמת שבהן. היא הוקמה לפני כ-70 שנה ומתופעלת עד היום על ידי הדור השלישי של המשפחה המייסדת.
את המקום הקטן והצפוף נטול השלט אפשר לזהות בזכות התור שמשתרך מחוצה לו לאורך כל שעות הפתיחה.
מוגש כאן תפריט מצומצם של מנות פשוטות וקלאסיות: פירות ים מטוגנים, ארטישוקים שלמים ונהדרים וכמובן מנת הבומבה שנולדה כאן - קרוקטים של תפוחי אדמה וחמון שמוגשים לצד איולי של פפריקה מעושנת. אלו מוגשים לצד ורמוט הספרדי וסודה בבקבוק סודה עם סיפון. המחיר הממוצע: כ-100 שקלים לזוג לארוחה. זול ומעולה.
כתובת: Cova Fumada. Carrer del Baluard 56, Barcelona. ברק אהרוני הוא השף של מלון ובראסרי נורמן. לעוד מתכונים והמלצות מברצלונה.
ציריך – בית הקפה הטוב בשווייץ: קפה שפרונגלי (Café Sprüngli) – רביבה אפל
חנות הדגל ובית הקפה האיקוני של פטיסריית שפרונגלי הוא אמנם סוד מאד גלוי, שממוקם במרכז הרחוב הראשי של ציריך ועדיין - מי שמבקר בעיר ומחשיב את עצמו לחובב קונדיטוריה, חייב לעצמו כאן ביקור.
הקומה התחתונה של בית הקפה כוללת היכל מאיר עיניים של מיטב הפטיסריה והקונדיטוריה הצרפתית והמרכז אירופית: אינספור סוגי פרלינים ושוקולדים לצד עוגיות מושקעות, עוגות שכבות שונות וכמובן לוקסמבורגלי – המקרונים הנודעים של שפרונגלי, שבהשראתם יצר פייר הרמה את אלו-שלו בפריז.
קומת בית הקפה העליונה והמוארת היא סלון קפה מסורתי עם תפריט מקיף ואילו התחתונה ממוקם בית קפה קטן שמציע קפה זריז לצד קינוחים מההיכל הסמוך וקרואסנים מעולים, ביניהם הלאוגן-גיפלי, קרואסון הפרעצל השווייצרי והמפורסם.
כתובת: Café Bar Sprüngli. Bahnhofstrasse 21, Zurich. שעות פתיחה: 07:00-18:30. רביבה אפל היא הבעלים והקונדיטורית של "רביבה וסיליה". לעוד מתכונים והמלצות של רביבה.
ברלין – המסעדה הצמחונית המדוברת בעיר – קוקיז קרים (Cookies Cream) – אורי שביט
מסעדה באווירה שושואית, עם כניסה חצי סודית בהן עולים במדרגות שאפשר בקלות לפספס. בקומת הכניסה מועדון ובר ומעליו – מסעדה צחורה ומעוצבת שמגישה מטבח-שף צמחוני וידידותי מאד לטבעונים (חשוב לציין שאתם כאלה במועד ההזמנה). האוכל מושקע ומעניין והקוקטיילים - לא מהעולם הזה. שווה ושונה.
כתובת: Cookies Cream. 55 Behrenstraße. Berlin. אורי שביט היא עיתונאית טבעונית ובעלת הבלוג "טבעוניות נהנות יותר". לעוד מתכונים והמלצות טבעוניות של שביט.
ניו יורק: הסטייק האוס הטוב במנהטן - קינס (Keens Steakhouse) - רפי אהרונוביץ'
מסורת צליית והגשת הסטייקים בניו יורק היא חוויה שכל קרניבור שמבקר בעיר חייב לעצמו להתנסות בה. מסעדות הסטייק-האוס המתמחה בתחום זה נחשבות לטובות מסוגן בעולם וחלקן פתוחות כבר מעל ל-150 שנה ברציפות.
קינס היא אחת הוותיקות והאהובות שבהן. העיצוב לא השתנה הרבה במרוצת השנים וכולל שלל חפצי אספנות מתחום העישון – קופסאות טבק למשל ופייפים לעישון. מבחינת האוכל, מתמחים בקינס בנתחי טלה וכבש. כמובן ש זה לא אומר שהפריים ריב והסירלוין לא פחות מופתיים. מומלץ להזמין מקום מראש.
כותרת: Keens Steakhouse. 72 W 36th St, New York, NY 10018, USA. רפי "מר בשר" אהרונוביץ' הוא בעלי קצביית "ידע הבשרים". לעוד המלצות ומתכונים של מר בשר.
פריז: הבריוש הטוב בעיר – דומיניק סברון (Dominique Saibron) – יפה עירון קוץ
ארוחת הבוקר הפריזאית כוללת על פי רוב מאפה וקפה או-לה – קרואסון או בריוש, האח המפונק והפחות מהולל במשפחת המאפים הצרפתיים, מאפה עשיר של ביצים וחלב שעליו מורחים כאן בעיר האורות עוד שכבה של חמאה.
בית הקפה והבולנז'רי של דומיניק סברון שבגדה השמאלית של העיר (ברובע ה-14, מטרו אלסיה), בסמוך הוא אחד המקומות הטובים בעיר לאכול בהם בריוש. המאפים מתבסס על מרכיבים אורגניים והמבחר כולל בריושים בשלל צורות וגם בתוספת שוקולד או פירות יבשים וגבישי סוכר. אפשר לשבת כאן או לקחת ולאכול בפארק מונטסורי הנאה שנמצא במרחק הליכה.
כתובת: Dominique Saibron . 77 Général Leclerc. יפה עירון-קוץ היא עיתונאית זוכת פרסים הכותבת על קולינריה פריזאית. לעוד המלצות מפריז.
לונדון: בר הקוקטיילים המעולה והמשתלם – הפינס פורגטס (Happiness Forgets) – בר שירה
שורדיץ' הוא אחד המקומות האלה שאי אפשר להשוות למשהו שמכירים מישראל: שכונת צווארון כחול של פועלים שהפכה בעשור האחרון למעוז ההיפסטרי של לונדון ב-ה' הידיעה, עתיר מקומות אלטרנטיביים ומיוחדים ובמרחק של כמה תחנות מטרו ממרכז העיר. הגישה כאן היא לרוב לא מתיימרת והמחירים בברים ובמסעדות משתלמים הרבה יותר מאלו של המקומות באזור הסוהו המתוייר.
כתובת: Happinnes Forgets. 8-9 Hoxton (בקומת המרתף). לעוד המלצות ומתכוני קוקטיילים של בר שירה.