הטמפרטורות הגבוהות בחוץ הן תזכורת טובה לכל מי שעדיין לא נערך לקראת הקיץ, שהחופש הגדול כבר מעבר לפינה - וזה הזמן להזמין חופשה, למי שמתכנן אחת כזאת. כמו בכל שנה, הביקושים בקיץ גבוהים - מה שמעלה את המחיר, וכשיוצאים לחופשה משפחתית עם כמה ילדים יש לכך משמעות. גם אם מצאתם טיסה במחיר טוב, בתאריכים שמתאימים לכם, אתם יכולים לחסוך עוד כסף על הלינה.

הרצון לישון במקום נחמד, נעים, נקי וקרוב למוקד הטיול - אבל לשלם עליו כמה שפחות - מובן, אבל לא כל כך פשוט ליישום. אם פעם הדבר ראשון שהיינו עושים זה לחפש קרוב משפחה, חבר של חבר, או מכר ותיק בניו יורק או בלונדון, שאפשר לישון אצלם על הספה - או לבחור אחד משניים-שלושה מלונות סבירים באזור - הרי שכיום אפשרויות הלינה מגוונות הרבה יותר. גם אם בוחרים בית מלון, אפשר לנסות למצוא אותו במחיר נמוך מזה שמוצאים בחיפוש הראשון.

זה דורש קצת מאמץ: חיפוש מקיף באינטרנט, השוואות מחירים, חשיבה מחוץ לקופסה ומוכנות לנסות דברים חדשים - אבל זה יכול לחסוך מאות שקלים בהוצאות על החופשה. הנה כמה רעיונות כיצד למצוא אפשרויות לינה בחו"ל במחירים נמוכים, ואפילו בחינם, ששווה לבדוק לפני שמזמינים חופשה.

עוד ב-mako חופש:

45 קומות, 70 מסעדות: הצצה למלון הגדול בעולם
100 הדברים הכי טובים בישראל
חמש מדינות ב-12 שעות ו-25 תמונות מרגשות

1. 
לישון בהוסטל

רבים רגילים לישון בתנאים מפנקים בחופשות בחו"ל. זה לא חייב להיות מלון חמישה כוכבים, אבל מיטה נוחה, חדר מרווח ומקלחת נעימה הם בהחלט קריטריונים שאין לזלזל בהם. עם זאת, לא כדאי לשלול מראש את האפשרות של לינה בהוסטל, אף שהוא פחות יוקרתי מהמלונות שאתם רגילים להזמין.

אם אתם בלאו הכי מתכננים טיול שרובו לא יהיה כרוך בשהייה בחדר, הוסטל יכול להיות אופציה טובה לחסוך כסף על לינה. מעבר למחיר הנמוך יותר בהשוואה לבתי מלון, תוכלו להכיר כך מטיילים אחרים מהעולם, ליהנות מאווירה אחרת - ואפילו לחסוך עוד בהוצאות על אוכל, אם תכינו לעצמכם ארוחות במטבח.

באתרי אינטרנט כמו hostelbookers.com או hostels.com תוכלו למצוא בקלות מגוון הוסטלים במחירים וביעדים שונים. הרשימה של ההוסטלים באתר מציגה את המחירים של חדרים משותפים (dorm) - כלומר, חדרים שבהם ילונו יחד כמה אנשים שאינם בהכרח מכירים זה את זה - או של חדרים פרטיים, שבהם לפעמים יידרש מספר מינימום של לנים, ואז המחיר גבוה יותר. אם חשובה לכם מקלחת צמודה ופרטית בחדר, עליכם לחפש זאת באופן ספציפי, כי זה לא דבר מובן מאליו.

הוסטל Budget Inn בניו יורק (צילום: NEW YORK BUDGET INN)
הוסטל Budget Inn בניו יורק|צילום: NEW YORK BUDGET INN

2. להתארח אצל מישהו שאתם לא מכירים

במקרה הזה, לא תצטרכו להוציא שקל מהכיס כדי למצוא מקום לישון בו, כי אנשים ברחבי העולם יפתחו בפניכם את הבתים שלהם ויציעו לכם מיטה נוחה לישון בה - בחינם. באתר couchsurfing.com, שנוסד ב-2004, חברים כבר יותר מ-10 מיליון אנשים ביותר מ-200 אלף ערים בעולם, שמעוניינים להתחבר ולהכיר אנשים חדשים - ובין היתר גם להציע להם את הספה בסלון לישון עליה, את המיטה בחדר הנוסף, מזרן מתנפח שיש להם, או כל אפשרות אחרת לבלות בנוחות לילה בביתם.

האתר לא מציג את עצמו כפלטפורמה ללינה חינם (אף שהוא אכן כזה), שכן הרעיון הבסיסי הוא אפשרות להתחבר לאנשים חדשים ולשמש להם מארחים לכל דבר. החיסכון הכספי הוא בונוס נהדר, לצד האפשרות לקבל כמה טיפים מעניינים על העיר שבה אתם מבקרים, על המקומות שכדאי במיוחד לטייל בהם (ולאו דווקא מקומות תיירותיים), ועל אתרי הבילוי של המקומיים. המארחים מצדם מכירים כך אנשים מכל העולם ויוצרים קשרים חדשים.

איך עושים את זה? נרשמים לאתר דרך חשבון הפייסבוק או המייל שלכם, ואז ממלאים את פרטי הפרופיל. כדאי להעלות כמה שיותר תמונות שלכם, כדי שהמארח יוכל לקבל מושג כללי לגביכם, ולספר על התחביבים שלכם, מה אתם אוהבים ומה לא, על האופי שלכם וכל דבר שיגרום לצד השני להתחבר אליכם. כשתמלאו את פרטי הפרופיל, תתבקשו לציין אם אתם פנויים לארח כרגע. זה בסדר גמור לענות בשלילה או לכתוב שאתם לא יכולים לארח כעת, אבל כן יכולים לטייל בעיר עם התייר. אם תכתבו שאתם פנויים לארח, תתבקשו למלא פרטים לגבי אופי האירוח והבית שלכם - האם מותר לעשן בבית, האם יש חיות מחמד, האם אתם רוצים לארח רק נשים או רק גברים, ואפשר גם להעלות תמונות של מקום הלינה.

בית שמציע לינה לגולשי ספות בברזיל (צילום: Maria Silveira Neto)
בית שמציע לינה לגולשי ספות בברזיל|צילום: Maria Silveira Neto

3. 
להחליף בתים

גם אם עדיין לא התנסיתם בעצמכם בהחלפת בתים, בודאי כבר שמעתם על אנשים שעשו זאת. הרעיון פשוט: אם הבית שלכם נשאר ריק במהלך החופשה, למה שמישהו אחר לא ייהנה ממנו? באותה מידה, אם יש בית ריק ביעד שאליו אתם נוסעים, למה שלא תלונו בו בחינם?

הביצוע קצת פחות פשוט, כי נדרש סנכרון מלא ביניכם לבין המחליפים שלכם: צריך שהתאריכים של הטיול של המחליפים יהיו זהים, שהיעדים יתאימו לשניכם, שהבתים שלכם יהיו ברמה דומה יחסית, כדי שלא תהיה אי־נעימות, ושיוכלו לאכלס את כלל בני המשפחה.

לשם כך, קמו בשנים האחרונות אתרים להחלפת בתים, כמו knok ,guesttoguest 
ו-homeexchange, שבהם אנשים מציעים את ביתם ומחפשים להחליף אותו עם אחרים בעולם. בכל אתר עליכם לפתוח פרופיל, להעלות תמונות של הבית שלכם, לספר קצת על עצמכם ולהתחיל לחפש את הבית להחלפה.

בניגוד ללינה בבית מלון, במקרה של החלפת בתים, גם אחרי שמצאתם את הבית האידיאלי לא הסתיימה העבודה. עכשיו צריך לנסות לתהות על קנקנו של מי שהולך להיות אצלכם בבית. בכל זאת, מדובר באדם זר - ולכן לפני שאתם סוגרים עסקה, כדאי לדבר אתו בסקייפ, לראות את הפרופיל שלו בפייסבוק ולנסות לראות את הבית שלו במצלמת וידאו מכמה זוויות כדי להימנע מאכזבה.

4. להזמין בזול - 
בלי אפשרות לבטל

בתי מלון אוהבים לקוחות שמוכנים להתחייב - כאלה שלא יבריזו להם ברגע האחרון וישאירו את החדר שומם ואת הקופה ריקה. כדי לדרבן לקוחות כאלה, הם מוכנים במקרים רבים להציע מחירים נמוכים יותר - אבל עם מדיניות דמי ביטול לא גמישה. כלומר, אם תרצו לבטל את ההזמנה, תצטרכו לשלם למלון את מלוא הסכום שעליו התחייבתם.

למשל, מלון Holiday Inn Oxford Circus בלונדון מבקש 170 ליש"ט בממוצע ללילה בשבוע שמתחיל ב-16 באוגוסט, אבל תתבקשו לשלם במועד ההזמנה - ואם תתחרטו, לא תוכלו לקבל את כספכם בחזרה. אם אתם לא בטוחים שאתם רוצים להזמין, תוכלו לשריין את ההזמנה תמורת 211.5 ליש"ט ללילה, ואז תוכלו לבטל אפילו ביום שבו אמורה להתחיל החופשה. כך, אם אתם די בטוחים שלא יהיו שינויים, והפער במחיר בין שתי האופציות הוא משמעותי (במיוחד אם אתם נוסעים עם משפחה), כדאי לשקול לקחת סיכון ולבחור את המחיר הנמוך יותר - ולהחזיק אצבעות שלא תצטרכו לבטל ברגע האחרון.

לחסוך בלינה טבלה
השוואת מחירים

5. להזמין חדר בלי לדעת את שם המלון

הרעיון להזמין חדר בלי לדעת את שם המלון עלול להישמע קצת תמוה, אבל מי שמוכן להתמודד עם הפתעות קטנות בחופשה בחו"ל, ומביא בחשבון שהן יכולות להיות טובות יותר או פחות, יוכל גם לקבל הנחה במחיר החדר שיזמין.

האתרים Lastminute.com 
ו-Hotwire.com מציעים חדרים בבתי מלון במחירים הנמוכים בעשרות אחוזים ממחיר המחירון של המלון. מחיר כזה תוכלו לקבל בתנאי אחד - והוא שתגלו את שם המלון רק לאחר שתאשרו את ההזמנה ותתנו כרטיס אשראי לחיוב.

לפני שאתם שוללים את האפשרות, דעו שלא מדובר בהזמנה בתנאי חוסר ודאות מוחלטת, מכיוון שאתם כן מקבלים כמה פיסות מידע חשובות לגבי המלון - כמו האזור שבו הוא נמצא, דירוג הכוכבים שלו והדירוג שלו באתר tripadvisor או באתר שדרכו אתם מזמינים, המסתמך על חוכמת ההמונים ועל חוות הדעת של הגולשים והמבקרים במלון בעבר. כמו כן, תוכלו לראות אם יש במלון בריכה או אינטרנט אלחוטי בחינם, חדר כושר, טרקלין עסקים ושירותים נוספים - וגם כמה כסף תחסכו אם תיקחו את הסיכון.

למה זה כדאי למלון? כי כך מצליחים בתי מלון למכור את החדרים שלהם כדי להגיע לתפוסות גבוהות יותר, ואף שהם מורידים מחירים, התדמית שלהם לא נפגעת, כי אף אחד לא יכול לראות באיזה מלון מדובר.

כך למשל, באתר Hotwire נכנסנו לקטגוריה Mystery Spot Hotel Deals, ומצאנו מלון באזור ביג בן בלונדון, שמציע חדר ב-109 במקום 180 דולר ללילה (הנחה של 39%). לפי המידע שמצאנו, 90% מגולשי האתר ששהו במלון המליצו עליו, נתנו דירוג של 4 מתוך 5 למיקום שלו, 4.5 על ניקיון המלון ו-4.5 על השירות. כמו כן, ניתן היה לראות שהמלון גם הוזמן כבר שמונה פעמים באותו יום - נתון שגם עשוי לעודד הזמנה.

הוסטל Budget Inn בניו יורק (צילום: Mercure Hotel)
מלון Mercure בלונדון|צילום: Mercure Hotel

6. להיעזר בסוכן ישראלי - או באתרים בינלאומיים

העולם הדיגיטלי נפתח בפנינו, והכורח להזמין חדר בבית מלון רק דרך סוכן הנסיעות חלף מזמן. איך תמצאו את המחיר הנמוך ביותר למלון שבו אתם מעוניינים ללון? יש שלוש דרכים לעשות זאת. הראשונה, היא אתר האינטרנט של בית המלון שבו אתם מעוניינים להתאכסן. אפשר להיכנס לאתר המלון ולראות מה המחירים המוצעים בו. לפעמים יש מבצעים נקודתיים, ששווה לחטוף ואפילו לשנות בשבילם את תאריך ההגעה.

דרך נוספת להזמנת חדר במלון היא באמצעות סוכן נסיעות ישראלי. בשנים האחרונות הבינו הסוכנים שבעידן שבו נפוצים אתרים בינלאומיים להזמנת מלונות, כבר אין טעם להציע רק מגוון מצומצם של בתי מלון. לכן הם פתחו רשימה ארוכה של מלונות בפני הלקוחות הישראלים, והמבחר גדול.

אפשרות שלישית להזמנת חדר במלון היא דרך אתרי הזמנות בינלאומיים, כמו בוקינג או אקספדיה. יש המון אתרים כאלה, ולכן כדאי להשוות ביניהם באמצעות אגריגטורים - מנועי חיפוש להשוואת מחירי בתי מלון בין אתרים בינלאומיים להזמנת חדרים - כמו trivago.com אוhotelscombined.co.il. שימו לב שלפעמים המחירים רלוונטיים ללינה בלבד, לפעמים הם כוללים ארוחת בוקר, לפעמים הם כוללים מסים ולפעמים לא - ולכן, גם אחרי השימוש באגרגטור, תידרשו לבדיקה סופית מקיפה יותר.

היתרון בהזמנה דרך סוכן נסיעות ישראלי יכול להיות גם במחיר, כפי שעולה מהבדיקה שערכנו, שבה הוא הציע את המחירים הנמוכים ביותר מבין שלוש האפשרויות - אך גם בנוחות התקשורת מולו, במקרה שצצה בעיה. כמו כן, בהזמנה מסוכן ישראלי תהיו מוגנים על ידי חוק הגנת הצרכן במקרה שתרצו לבטל את ההזמנה - מה שלא קורה בהזמנה מאתר בינלאומי, שבה תהיו כבולים למדיניות דמי הביטול שקבע האתר.

7. להזמין חדר
 מיד שנייה

זה יכול לקרות לכל אחד: הזמנתם חדר במלון, ובסוף אתם לא יכולים לצאת לחופשה - אבל אין לכם אפשרות לבטל את ההזמנה בלי לספוג דמי ביטול מלאים. לכאן נכנס אתר האינטרנט roomertravel.com, שמציע פלטפורמה למכירת חדרים כאלה במחירים נמוכים מאלה שתוכלו להשיג ברכישה רגילה.

אין שום הבדל בין הזמנת חדר ב-roomertravel.com לבין הזמנה באתר של כל סוכן נסיעות אחר - הכסף שלכם נסלק בעת הרכישה באתר עצמו, וכל ההתנהלות שלכם היא מולו, ולא מול האדם שביקש להיפטר מהחדר שהזמין. האתר הוא זה שמבצע את כל השינויים הנדרשים מול בית המלון, ואתם מקבלים אישור הזמנה במייל, כמו עם כל אתר הזמנות אחר.

המחירים באתר לא תמיד נמוכים משמעותית מאלה שתוכלו למצוא אצל סוכן נסיעות ישראלי או באתר בינלאומי. לפעמים ההנחה מסתכמת ב-10 דולרים ללילה בלבד, אך אין לזלזל בכך, במיוחד אם מדובר בהזמנה למשפחה לכמה לילות. יש מקרים שבהם תגלו הטבה של עשרות דולרים כבר בהזמנה של חדר ללילה אחד, שהופכת את השימוש באתר למשתלמת יותר מאשר באתרים אחרים.

ההמלצה שלנו היא להתחיל את החיפוש אחרי בית המלון המתאים לכם דווקא באתרים הייעודיים, אבל לפני שאתם מאשרים סופית את ההזמנה, לבדוק מה המחיר שתוכלו לקבל על חדר באותו בית מלון באתר יד שנייה. בלי קשר למלון שכבר בחרתם, כדאי להיכנס לאתר ולראות מהם בתי המלון שבהם מוצעות ההנחות הגדולות ביותר ליעד שאליו אתם נוסעים. אולי תמצאו שם מלון שיכול להתאים לכם במחיר נמוך מזה שמצאתם עד עכשיו, וכך תוכלו לחסוך עוד קצת בעלות החופשה.

הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker

כתבות נוספות:

בכירים בענף התיירות מציעים למדינה להטיל "מס תייר" של 3.5%
הדירה החדשה של גדעון סער וגאולה אבן