ישראלים רבים שנוסעים לטייל בהודו בוחרים שלא לבקר בערים הגדולות, כמו דלהי או מומבאי, וברגע שנוחתים בשדה התעופה ממשיכים הלאה. הסטיגמות אודות הערים בהודו ידועות ומוכרות: מלוכלכות, רועשות, מסוכנות וכדומה. אלא שהערים הגדולות בהודו הפכו בשנים האחרונות ליעדים לא פחות מעניינים מהכפרים והנופים המרהיבים ברחבי הודו. מומבאי היא כנראה אחת הערים המעניינות ביותר היום בהודו – עם מוסדות תרבות, שכונות של צעירים, תרבות חיי לילה ואוכל איכותי.

>> לפייסבוק של mako חופש 

המראה הראשון של מומבאי הנגלה לעין מבעד לחלונות המטוס הוא של שכונות עוני ענקיות המאגפות את שדה התעופה החדש והיוקרתי. כך שכבר במבט הראשון על אזור שדה התעופה מתגלה מיקרוקוסמוס של העיר עצמה: יוקרה ראוותנית לצד עוני מחפיר. הסטטיסטיקות מספרות סיפור דומה: מומבאי היא מגה-מטרופולין ואחת מחמש הערים הגדולות בעולם, עם 18 מיליון תושבים רשומים ועוד כמה מיליונים שכלל לא מתועדים ברישומי העיר. זו בו זמנית העיר שממוקמת במקום השישי בעולם במספר המיליונרים הגרים בה, והעיר עם אחת משכונות הסלאמס הגדולות בעולם (המונות כשני מיליון אנשים).

אין תמונה
סלאמס במומבאי. בואו רק לא נשכח אותם

שער הודו, מומבאי (צילום: Sam Singh, Shutterstock)
שער הודו|צילום: Sam Singh, Shutterstock
 

אולם, מה שהנתונים היבשים לא יודעים לספר זה עד כמה העיר הזו מרתקת ותוססת, ובייחוד, מכילה שכבות שונות ומגוונות של צורות חיים. קשה לתפוס מי נגד מי ומה בכלל קורה שם במבט ראשון, אבל ברגע שקצת מעמיקים – מגלים עולם שלם ומרתק. נקודת הציון הראשונה על מפת התיירות של מומבאי היא שער הודו -Gateway of India - המבנה הקולוניאלי המפואר, המתנשא לגובה של 25 מטר, ומשמש סמלה של מומבאי. השער הוקם סמוך לנמל בשנות ה-20 של המאה הקודמת לכבוד ביקורו של מלך אנגליה בהודו. זוהי נקודת מפגש פופולרית לתושבי העיר ומקום מצוין להתרשם מהחיים המקומיים. ממש מול השער נמצא המלון המפואר Taj Mahal Palace. מומלץ לנצל את ההזדמנות להציץ לתוכו כי לינה תעלה לכם בין 300-1,000 דולר ללילה.

תחנת הרכבת של מומבאי (צילום:  Igor Dymov, Shutterstock)
תחנת הרכבת של מומבאי. פאר ארכיטקטוני|צילום: Igor Dymov, Shutterstock
 

הבנייה הקולוניאליסטית מורגשת בכל פינה בעיר. אחת היצירות האדריכליות המדהימות היא תחנת הרכבת המרכזית ששמה המלא הוא Chhatrapati Shivaji Terminus Railway Station, וממנה יוצאות רכבות לכל רחבי תת היבשת. גם אם אתם לא מתכננים לנסוע ברכבת, אל תחמיצו ביקור במבנה המרשים הזה, שהוא אתר מורשת בינלאומי של אונסק״ו, שבנוי בצורת ארמון – עם צריחים ומגדלים, תבליטי חיות, חלונות צבעוניים וקישוטים גותיים רבים אחרים. באזור של תחנת הרכבת תוכלו לראות בניינים נוספים מהתקופה. בצפון העיר נמצא הפארק הלאומי סנג'אי גנדי - Sanjay Gandhi - שמתפרש על כשישית משטח העיר - מעל 100 קילומטרים רבועים של צמחייה עשירה, חיות ואגמים גדולים. הפארק נחשב לאחת האטרקציות המרכזיות בעיר ומובטחת לכם חוויה סוראליסטית ויפהפייה.

>> למזג האוויר במומבאי

מוזיאון ההיסטוריה של מומבאי (צילום: CRSHELARE, Shutterstock)
מוזיאון ההיסטוריה של מומבאי|צילום: CRSHELARE, Shutterstock

החלק התיירותי של מומבאי, שם מתרכזים רוב המטיילים המערביים נמצא בקצה הדרומי של האי ונקרא קולאבה - Colaba. יש שם מוזיאונים, מסעדות איכותיות, חנויות טובות ומה לא, ולמעשה האזור נחשב למתחם התרבות של העיר. המקום הראשון שצריך לבקר בו הוא המוזיאון לאמנות מודרנית - National Gallery Of Modern Art - שכולל תערוכות אמנות מתחלפות עם דגש על אמנות הודית. ממש מולו נמצא מוזיאון ההיסטוריה המרשים - Chhatrapati Shivaji Maharaj Vastu Sangrahalaya - שנבנה על ידי הנסיך מווילס והוא מפורסם בשל שילוב סגנונות הבנייה שבו. בתוך המוזיאון מוצגים ציורים מונגוליים והודים.

 

ההיפסטרים ההודים החדשים 

 

האזור שנחשב למגניב ביותר במומבאי הוא Kala Ghoda - שנמצא צפונית למתחם המוזיאונים. זה אזור עם בתי קפה רבים, חנויות עיצוב ואופנה ומבנים מרהיבים. ממש במרכז השכונה נמצא אחד מבתי הכנסת העתיקים בעיר - Knesset Eliyahoo Synagogue - מבנה בצבע כחלחל שמעוצב בסגנון בריטי עם השפעות יהודיות. מומלץ להיכנס פנימה ולראות את עיצוב הפנים של בית הכנסת. ממש בסמוך לו נמצאת חנות עיצוב מקומית בשם Filter שמוכרת עיצובים פרי יצירתם של מעצבים מקומיים ומוכשרים במיוחד. במרחק רחוב אחד משם נפתח לאחרונה בית קפה היפסטרי בשם The Pantry שברגע שתכנסו לתוכו תרגישו ישר כאילו אתם בפריז: מאפים צרפתיים, קפה איכותי, מיצים טבעיים וקינוחים מעולים. 

Cheery by day, cozy by night. #exterior #cafe #windows #bombaywindows #dinner #FLOS #organic #seasonal #instagood

A photo posted by The Pantry Mumbai (@thepantrymumbai) on

 

שכונת Bandra נמצאת בצפון העיר ליד הים וזכתה לאחרונה להיקרא על ידי הניו-יורק-טיימס ״אחת השכונות המגניבות ביותר בעולם״. היא מכונה "המלכה של הפרוורים" ויש בה אכן אווירה תוססת ותרבותית, בתי קפה בכל פינה וסצנת אמנות משגשגת. בית הקפה המגניב והאיכותי ביותר באזור נקרא BAD Cafe וכבר הספיק לעשות גלים בזירת האוכל המקומית עם תפריט אירופי וספרדי ועם חלל יוגה בקומה השלישית. ברחוב הראשי של השכונה, Turner Road, תוכלו למצוא חנויות בוטיק קטנות אבל אנחנו ממליצים על רשת חנויות האופנה Fabindia שמציעה בגדים הודיים אותנטיים איכותיים עם טוויסט עכשווי. לא רחוק משם נמצאת חנות בגדים וספרים מקסימה בשם kulture shop. מי שמחפש לקנות מותגים בינלאומיים במחירים הודים מוזמן להגיע לאחד הקניונים הגדולים ביותר בהודו - Phoenix Mall - שם תמצאו כ-500 חנויות ובוטיקים עם כל הרשתות הגדולות שאתם מכירים. 

 

מומבאי היא עיר שמלאה בשווקים בגדלים ובסוגים שונים. מומלץ לבקר בשוק קרופורד - Crawford Market - שוק מקורה וססגוני הבנוי בסגנון בריטי עם תגליפים בסגנון גותי. בשוק, הנמצא מצפון לתחנת ויקטוריה, תוכלו למצוא הכל מהכל כולל ירקות, פירות וגם בעלי חיים המוחזקים בתנאים לא תנאים ושוק בשר לבעלי קיבה חזקה במיוחד. מבחינה קולינרית המטבח במומבאי מגוון ומשלב טעמים מן המזרח ומן המערב כאחד. אפשר למצוא בעיר מסעדות יוקרתיות, ״דאבות״ מקומיות ודוכני אוכל רחוב. מי שחפץ במסעדה מערבית איכותית יכול ללכת למסעדת indigo, ומצד שני מי שרוצה לטעום אוכל רחוב אותנטי שיקפוץ ל-Bade Miyan - דוכן אוכל רחוב, סופר פופולרי, שגדוש בתיירים ובמקומיים מכל הסוגים, וידוע בעיקר בזכות הקבבים הטריים והעסיסיים שלו.