בכל העולם מתחילים להתכונן לתחילת המונדיאל, שיצא לדרך בעוד כ-10 ימים (20.11), ובעיקר סקרנים לראות האם הטורניר העולמי יעבור ללא תקלות במדינה השמרנית.

קטאר צפויה למשוך אליה בחודש של המשחקים כמיליון מבקרים ובאופן חד פעמי, גם תיירים מישראל שרכשו כרטיסים וימלאו פרטים באפלקיציה מראש, יוכלו להיכנס למדינה הקטנה. ועד שזה יקרה, נדב סלום, בלוגר טיולים ישראלי, נשלח לאחרונה מטעם חברת ביטוח הנסיעות לחו"ל פספורטכארד, והוא היה לאחד הישראלים הראשונים שנחתו במדינה.

קטאר מבפנים (צילום: נדב סלום)
בכל מקום יש תמונות של שחקנים מהעולם|צילום: נדב סלום

>> אלה המקומות שאסור לפספס בקטאר

>> אלה הדברים שיכולים לסבת אתכם בקטאר

>> מוזמנים להציץ: גלריית תמונות מקטאר

נדב הגיע לקטר על מנת לסקור ולרכז את כל המידע החשוב שצריך לדעת לפני שאלפי הישראלים ינחתו כאן גם. אלה הדברים שחשובים לדעת:

אישור הכניסה לקטאר

תנאי הכניסה לקטאר הוא בדיקת קורונה לכולם – מחוסנים ולא מחוסנים כאחד. אפשר לבצע בדיקת PCR עד 48 לפני הטיסה, או אנטיגן עד 24 שעות לפני הטיסה. 

בנוסף, כחלק מההכנות שצריך לבצע לפני הטיסה יש להוריד את אפליקציית  Hayya בלעדיה לא תוכלו להיכנס למדינה. לאפליקציה תצטרכו להעלות את הזמנת המלון וכרטיסי המשחק. באמצעותה תוכלו גם לנסוע במטרו בחינם ותוכלו למצוא שם את כל המידע שקשור למונדיאל: אצטדיונים, קווי המטרו ואירועים מסביב.

קטאר מבפנים (צילום: נדב סלום)
כל מי שרוצה להיכנס צריך לעשות בדיקת קורונה|צילום: נדב סלום

בתוך קטאר

האזור הכי טוב לישון בו הוא West Bay, שנמצא חצי שעה מנמל התעופה, עם שלל אטרקציות, מקומות מעולים לשופניג, מסעדות והכל נמצא על טיילת קרוניש המהממת.

המשחקים יתקיימו ב-8 אצטדיונים (7 מתוכם נבנו מאפס במיוחד למונדיאל), לרובם יש גישה באמצעות המטרו, ולאלה שאין – יוצאים אוטובוסים של פיפ״א מהתחנה הכי קרובה אליהם.

לקראת המונדיאל נפתחה במיוחד העיר לוסייל, ועתידים להיפתח שם ממש בקרוב שני מלונות יוקרה שמחוברים לבניין אחד. אחד מהם שייך לרשת Fairmont והשני ל-Raffles. המלונות ישמשו לאירוח בכירי פיפ״א בזמן המונדיאל.

קטאר מבפנים (צילום: נדב סלום)
מלונות יוקרה נפתחו|צילום: נדב סלום

ההתניידות בדוחה

דרכי ההתניידות בקטאר הם: מוניות, באפליקציות Careem ו Uber, במטרו בחינם, או לקחת מדריך שייקח אתכם למקומות המיוחדים ויסביר על הכל. אני ממליץ על המטרו היות והוא מאד יעיל, נקי ונוח. כל העיר מחוברת באמצעות שלושה קווים דרך אפליקציית Hayya ויש נסיעה חינם כאמור בכל הקווים. המטרו עוצר בכל התחנות ומקומות העניין המרכזיים, כולל כמובן האצטדיונים. במקומות בהם אין גישה למטרו מחוץ לדוחה יופעלו שאטלים והסעות לכולם. חשוב שתדעו שהמטרו הוא אחד המקומות היחידים שעדיין צריך להסתובב עם מסכה.

קטאר מבפנים (צילום: נדב סלום)
אפשר להגיע בקלות גם מחוץ לדוחה|צילום: נדב סלום

כסף

ההתנהלות הכלכלית היא באמצעות המטבע המקומי ריאל קטארי, הזהה כמעט לשקל הישראלי, ככה שזה מאוד קל לחישוב. ניתן להוציא כסף דרך כספומטים ברחבי המדינה או פשוט לשלם באשראי שמקובל ברוב המקומות, על פי העמלות המקובלות מול חברות האשראי כמובן.

קוד לבוש

מבחינת לבוש, נשים וגברים כאחד, צריכים לכבד את התרבות המקומית ולהתלבש בהתאם – מה שאומר שיש להקפיד על כיסוי הכתפיים והברכיים. לנוכח ההגעה של מיליונים מרחבי העולם, ברוב המקומות לא בטוח שיאכפו את זה אבל יכולים לסרב לכניסה במקומות כמו קניונים מוזיאונים ומסעדות. יחד עם זאת, כאשר מגיעים לחוף הציבורי נשים לא יכולות להסתובב עם ביקיני אז חשוב להקפיד להתעטף בהתאם על מנת לא להימנע ממצבים מיותרים.

קטאר מבפנים (צילום: נדב סלום)
שימו לב לא ללבוש בגדים חושפניים|צילום: נדב סלום

אלכוהול

כשאנחנו מגיעים למונדיאל אנחנו באים לחגוג וליהנות כמובן, אך עם זאת חשוב לדעת שמכירת אלכוהול תהיה בקטאר רק במלונות חמישה כוכבים ובמתחמים מוגדרים של פיפ"א כמו "פיפ"א פאן פסטיבל". ברחוב אסורה מכירת אלכוהול.

כמו כן, אל תנסו להביא אלכוהול מהארץ. בנחיתה סורקים את כל התיקים והמזוודות ומחרימים את כל מה שמכיל בתוכו אלכוהול, אז כדאי להיות זהירים.