אחד המדדים לפיו אנחנו מדרגים את חדר המלון שלנו, הוא על פי הדברים שאנחנו מקבלים בו "בחינם". כך למשל, ככל שיש בחדר האמבטיה יותר כלי רחצה זה נותן למקום נקודות זכות, אם המיני בר כלול זה בטח לא מזיק לתחושת הפינוק, ומעל הכל - האם יש בחדר מכונת קפה וקפסולות.
יחד עם זאת, מסתבר שדווקא מוצר הצריכה שהפך להיות כל כך בסיסי, כמו מכונת הקפה, הוא אחד הדברים שהכי צריך להיזהר מהם בחדר. בדיקה מצאה שהניקיון שעושים למכונת הקפה בחדר הוא כמעט תמיד חיצוני בלבד, בעוד שהדבר הכי מלוכלך במכונה הם הפילטרים הפנימיים, שככל הנראה לא עברו ניקיון מאז שהיא נקנתה בפעם הראשונה.
אז מה עושים? ההמלצה היא כמובן לנקות את מיכל המים של המכונה גם מבפנים וגם להעביר עוד ניקיון במקום בו נמצאות הקפסולות. ואם זו נשמעת לכם עבודה קשה מדי, תמיד אפשר להתאפק ולשתות את הקפה בחדר האוכל בארוחת הבוקר, או לבקש בלובי. הסיכוי שהמכונות הללו נקיות יותר מאלה שבחדרים, הוא גבוה.

אגב, הדאגה סביב איכות הקפה חוזרת על עצמה גם בטיסות, כשהטענה היא שהשתייה החמה שמוגשת בטיסה היא אחת המזוהמות ביותר בגלל שלא מנקים את מכלי המים החמים כמו שצריך.
דבר נוסף שיש לשים לב אליו בחדר המלון הוא דלי המתכת שבו שמים קרח. מומחים טוענים שהדליים הללו הרבה פעמים משמשים כפח אשפה אלטרנטיבי של האורחים, או במקרים קיצוניים יותר - לדלי אליו מקיאים אלה ששתו יותר מדי. היות וגם דלי הקרח הוא לא מהדברים המרכזיים שמנקים - מומלץ להימנע ממנו, או לנקות אותו קצת טוב יותר לפני השימוש.