רווחי התיירות הבין-לאומית הגיעה ל-1.4 טריליון דולר (4.6 טריליון שקל) בשנת 2023, כשהתיירים הרחיקו והוציאו את כספם על חוויות כמו ספארי באפריקה, סקי בצרפת, טיולים בקנדה, גלמפינג במדבר בדובאי ושיטוט בגנים של סינגפור.
המחקר האחרון שנערך על ידי המועצה העולמית לנסיעות ותיירות (WTTC) חושפת כעת את 10 הערים המובילות שבהן תיירים בין-לאומיים בזבזו הכי הרבה. באמצעות הניתוח המקיף של WTTC, ניתן לראות את הדינמיקה הכלכלית ואת מגמות הנסיעות שהניעו את הערים הללו לראש רשימת היעדים של רווחי התיירות העולמית.
>> לא משהו בכלל: 9 הערים הכי אוברייטד בעולם
>> כבוד: תל אביב ברשימת הערים הטובות ביותר בעולם לחופשה אורבנית
10. פריז, צרפת
המשיכה של פריז כמרכז תרבותי עולמי, בשילוב עם המוניטין שלה של יוקרה, גסטרונומיה ואורח חיים אסתטי עם כסף ישן, הופכים אותה ליעד מוביל שבו מטיילים מבלים בנדיבות במהלך ביקורם. עלות המלון הממוצעת בפריז היא 350-649 דולר (1,260-2,340 שקל) ללילה עבור החדרים הסטנדרטיים, מה שהופך את עיר האורות למקום לינה יקר.
>> טסים לצרפת? היכנסו למדריך המלא
9. סינגפור
סינגפור היא אחת המדינות העשירות בעולם, עם כלכלה מפותחת ומוניטין של מרכז פיננסי עולמי. השפע של העיר בא לידי ביטוי בתשתית המודרנית ובמתקנים הזוהרים, כל אלו תורמים להוצאה גבוהה יותר של המטיילים, כך שאם אתם מתכננים להגיע לכאן, תדעו שלא מדובר ביעד זול או כשזה שאפשר לחסוך בו הרבה. מצד שני, בשל התשתיות המפותחות, השירות והמתקנים ברמות גבוהות וכל אטרקציה מושקעת ושווה את הביקור, בראשם גני המפרץ האייקוניים.
>> טסים לסינגפור? היכנסו למדריך המלא
8. ניו יורק, ארה"ב
יותר מיליונרים ומיליארדרים חיים בניו יורק מכל עיר אחרת בארה"ב. כדי להתאים לטעמים היוקרתיים האלה, ניו יורק היא ביתם של שפע של מקומות להוצאות יקרות. השדרה החמישית, מדיסון אווניו, סוהו ורובעי קניות אחרים בעיר ניו יורק ידועים בבוטיקים היוקרתיים, בחנויות הדגל ובמותגי המעצבים שלהם, מה שהופך את ניו יורק לעיר שבה מטיילים בינלאומיים מבזבזים הרבה מאוד כסף. וזה עוד לפני הלינה היקרה בבתי המלון.
>> טסים לארה"ב? היכנסו למדריך המלא
7. ברצלונה, ספרד
המלונות היקרים מהממוצע של ברצלונה מתחילים בסביבות 422 דולר (1,500 שקל) ללילה, מה שהופך אותה ליעד שקשה ליהנות ממנו בתקציב מוגבל. ברצלונה ידועה ברחובות הקניות שלה, כמו Passeig de Gràcia ו-Portal de l'Àngel, הכוללים בוטיקים יוקרתיים, חנויות מעצבים ומותגים בין-לאומיים. קניות באזורים אלה עשויות לעלות ביוקר, ולתרום להוצאות התיירות הכוללות של העיר.
>> טסים לספרד? היכנסו למדריך המלא
6. איסטנבול, טורקיה
בבזאר הגדול של איסטנבול יש משהו לכולם, התמקחות נפוצה, וכך גם מגוון פריטי המעצבים (גם זיופים לגיטימיים פה). לפיכך, מבקרים בסופו של דבר מוציאים הרבה באזורי הקניות, במיוחד בתקופה הנוכחית שבה הלירה הטורקית נשחקת מרגע לרגע. לכן המבקרים בסופו של דבר מוציאים הרבה יותר בעיר.
>> טסים לטורקיה? היכנסו למדריך המלא
5. אמסטרדם, הולנד
עם כניסתן של מסעדות איכותיות ומתיחות פנים אסתטיות לעיר, אמסטרדם הופכת נחשקת עוד יותר לתיירים. זה בתורו מוביל לתיירות יתר – מוסיף למעגל של עליית מחירים והוצאות וביקושי שיא שהופכים את ההיצע לקטן יותר ויקר בהרבה. כך אמסטרדם הפכה לאחת הערים המובילות שבהן מטיילים בין-לאומיים מבזבזים הכי הרבה.
>> טסים להולנד? היכנסו למדריך המלא
4. מקאו, סין
לפי אתר הזמנות כרטיסי הטיסה ResearchGate, תיירים זרים לטווח ארוך בדרך כלל מבזבזים יותר במקאו, במיוחד על לינה וקניות יוקרתיות. למקאו יש גם תעשיית בידור והימורים נוצצת, וכתוצאה מכך באופן טבעי ההוצאות של התיירים תופחות כשלא מעט מהן לא מתוכננות.
>> טסים לסין? היכנסו למדריך המלא
3. לונדון, בריטניה
לפי אתר התיירות של בריטניה VisitBritain, תיירים מוציאים את רוב הכספים שלהם על בגדים, עם הערכה של 2.3 מיליארד פאונד (10 מיליארד שקל) מתיירים בין-לאומים שרכשו ביגוד ופרטי אופנה בחנויות של בירת בריטניה. מבקרים רבים קנו גם מזכרות, מתנות ומוצרי בית, שהיוו כ-1.6 מיליארד פאונד (7 מיליארד שקל) מהכנסות התיירים הכוללות.
>> טסים לבריטניה? היכנסו למדריך המלא
2. דוחא, קטר
תיירים המבקרים בדוחא, עיר הבירה של קטר, נוטים להוציא את מרב הכסף שלהם על לינה, אוכל, קניות ובידור. דוחא משמשת גם כמרכז תחבורה ראשי המעודד מבקרים לאמץ עצירת ביניים של 24 שעות ביממה, מה שמחזק את כלכלת התיירות ואת הוצאות התיירות שלה.
1. דובאי, איחוד האמירויות
דובאי היא היעד המושלם לכל דבר שקשור למותרות. העיר העתידנית משכה את תשומת הלב והארנקים של 14 מיליוני תיירים מרחבי העולם בשנת 2023. ממלונות מפוארים למרכזי קניות יוקרתיים ועד למסעדות משובחות ואפשרויות בילוי אקסטרווגנטיות, בדובאי יש הכל. כמה חוויות, כמו גלמפינג יוקרתי במדבר ושכירת יאכטות, עולות למעלה מ-1000 דולר לאדם, וגם הקניות בעיר נחשבות ליקרות מאוד. כך הפכה דובאי ליעד שבו תיירים בזבזו הכי הרבה כסף בשנה החולפת', עם 176 מיליארד שקל שנשארו בעיר המדברית.