האינטרנט הוא כלי רב עוצמה שעוזר לנו להיות מחוברים ברחבי העולם. עם זאת, מכיוון שלכל מדינה יש כללים משלה המסדירים את השימוש ברשת, הפרות עלולות להוביל לקנסות גבוהים או אפילו למאסר. בין אם אתם נוודים דיגיטליים או מטיילים, היכרות עם התקנות המקומיות חיונית כדי להימנע ממלכודות משפטיות.

היזם הלונדוני והנווד הדיגיטלי המנוסה אדם קולינס מ-Ignite SEO, צולל לתוך כללי השימוש באינטרנט והקנסות המוטלים במדינות שונות ברחבי העולם. קולינס אומר: "האינטרנט הוא אולי רשת גלובלית, אבל השימוש בו רחוק מלהיות חופשי אוניברסלי. בעוד ממשלות ברחבי העולם מתחבטות באיזון בין חופש הביטוי והסדר הציבורי, הכללים והעונשים לשימוש באינטרנט ממשיכים להתפתח. בין אם אתם גולשים מבייג'ינג, ברלין או דובאי, היכרות עם התקנות המקומיות חיונית כדי למנוע השלכות משפטיות. בדקו תמיד את הכללים העדכניים ביותר והשתמשו באינטרנט באחריות כדי להבטיח חוויה מקוונת בטוחה ומהנה בכל מקום שבו אתה נמצא".

סין 

בייג'ינג סין (צילום: maoyunping, shutterstock)
רמת צנזורה גבוהה במיוחד. בייג'ינג, סין|צילום: maoyunping, shutterstock

סין ידועה בצנזורה המחמירה שלה באינטרנט, המכונה לעתים קרובות "חומת האש הגדולה". ממשלת סין חוסמת גישה לאתרים מערביים רבים, כולל גוגל, פייסבוק, טוויטר ויוטיוב. השימוש ב-VPN (רשתות וירטואליות פרטיות) כדי לעקוף מגבלות אלו אינו חוקי.

אנשים שייתפסו משתמשים ב-VPN עלולים לעמוד בפני קנסות של עד 15,000 היואן הסיני (כ-8,100 שקלים), וספקי שירות יכולים לעמוד בפני עונשים גבוהים עוד יותר.

>> טסים לסין? היכנסו למדריך המלא

רוסיה

הכיכר האדומה מוסקווה רוסיה (צילום: Vladimir Sazonov, shutterstock)
לא כדאי להתעסק עם הרשויות פה. רוסיה|צילום: Vladimir Sazonov, shutterstock

למרות שאינה בראש רשימת יעדי החופשה בשנים האחרונות, רוסיה הידקה את שליטתה באינטרנט, במיוחד בנוגע לתוכן המבקר את הממשלה או מקדם התנגדות. בתוך כך, אתרים שמפיצים חומרים "קיצוניים", כולל כאלה המקדמים רגשות אנטי-ממשלתיים – אסורים בהחלט. שימוש ב-VPN כדי לגשת לתוכן חסום גם הוא לא חוקי.

אנשים המפרסמים תוכן אסור עלולים לעמוד בפני קנסות של עד 100 אלף רובל (כ-5,000 שקלים) והם גם מסתכנים בזמן מאסר אפשרי. לספקי VPN ניתן קנס של עד 700 אלף רובל (כ-31 אלף שקלים).

איחוד האמירויות

דובאי (צילום: Iftekkhar, shutterstock)
אסור להיכנס לאתרים המפרים את המוסר המקומי. איחוד האמירויות|צילום: Iftekkhar, shutterstock

לאיחוד האמירויות יש תקנות מחמירות על שימוש באינטרנט, במיוחד לגבי תוכן שנחשב פוגע במוסר האסלאמי, המדינה או הסדר הציבורי. גישה לאתרים מסוימים חסומה, שיתוף תוכן מגונה וביקורת על הממשלה אסורים.

קנסות על הפרות אלו יכולים לנוע בין 250 אלף דירהם (260 אלף שקלים) ולהגיע אפילו עד 1,000,000 דירהם (מעל מיליון שקלים), יחד עם אפשרות למאסר.

>> טסים לאיחוד האמירויות? היכנסו למדריך המלא

גרמניה

ברלין גרמניה (צילום: Sergii Figurnyi, shutterstock)
לא רוצים פה דברי שנאה. גרמניה|צילום: Sergii Figurnyi, shutterstock

זה אולי נשמע מפתיע, אבל לגרמניה יש את אחד החוקים המחמירים ביותר המתמקדים בדברי שטנה ותוכן בלתי חוקי באינטרנט, במיוחד בהתמקדות בפלטפורמות רשתות חברתיות. הפלטפורמות נדרשות להסיר דברי שנאה ואלימות, פייק ניוז ותוכן לא חוקי תוך 24 שעות מההודעה.

עמודים וחברות שלא יעמדו בדרישות יכולים לעמוד מול קנסות אדירים של עד 50 מיליון אירו (כ209 מיליון שקלים). אנשים המפרסמים תוכן כזה עלולים לעמוד גם בפני מאסר.

טורקיה

טורקיה  איסטנבול (צילום: Nick N A, Shutterstock)
צנזורה ברמה גבוהה. טורקיה|צילום: Nick N A, Shutterstock

בשנים האחרונות טורקיה הגבירה את רמות הצנזורה במדינה, ואתרים רבים ופלטפורמות מדיה חברתית נחסמו באופן זמני או קבוע. בתוך כך, מתן ביקורת על הממשלה או הנשיא ארדואן ברשתות החברתיות, הפצת "מידע מוטעה" וגישה לאתרים אסורים יכולים לעלות ביוקר.

אנשים המפרים חוקים אלה עלולים לעמוד בפני קנסות ומאסר, עם עונשים ספציפיים המשתנים בהתאם לעבירה.

הודו

הצד האפל של המדינה האהובה על הישראלים (צילום: Smarta, Shutterstock)
העונש יכול להגיע אפילו למאסר. הודו|צילום: Smarta, Shutterstock

להודו מערכת מורכבת של כללים שמטרתה לאזן בין חופש הביטוי לביטחון לאומי ולסדר ציבורי. הפצת חדשות מזויפות, הסתה לאלימות ושיתוף תוכן מגונה אינם חוקיים. הממשלה גם אסרה על מספר רב של אפליקציות סיניות תוך ציון דאגות אבטחה.

העונשים כוללים קנסות ומאסר, עם קנסות על הפצת מידע שגוי שנעים בין 50–100 אלף רופי (כ-2,300–4,500 שקלים).

>> טסים להודו? היכנסו למדריך המלא

בריטניה

לונדון רחוב אוקספורד (צילום: William Barton, shutterstock)
בלי בריונות ודברי שנאה. בריטניה|צילום: William Barton, shutterstock

לבריטניה יש תקנות נוקשות להגנה על משתמשים מפני נזקים מקוונים, כולל בריונות ברשת, דברי שנאה והפרות נתונים. פלטפורמות ואתרי רשתות חברתיות חייבים לציית לחוקי הגנת מידע מחמירים ולהסיר תוכן מזיק באופן מיידי.

חברות המפרות את חוקי הגנת המידע יכולות להיקנס בסכום של עד ל-17.5 מיליון פאונד (85 מיליון שקלים) או 4 אחוזים מהמחזור שלהן, הגבוה מביניהם. אנשים המפרסמים תוכן מזיק יכולים גם הם לעמוד בפני קנסות ותביעות משפטיות.