אתונה של 2024 היא יותר מאשר אקרופוליס ומקדשים עתיקים. הבירה היוונית עוברת מהפכה תיירותית שקטה, המשלבת בין המורשת העשירה לבין רוח עכשווית ותוססת. ביקור בעיר חושף בפני המטייל הישראלי פנים חדשות של יעד מוכר, עם הפתעות קולינריות, אמנות רחוב מרהיבה ומלונות בוטיק שמציעים חוויה אורבנית ייחודית.

בלב ליבה של אתונה המתחדשת ניצבת רשת המלונות Aluma, כמו אלומת אור בעברית, אחות צעירה ושאפתנית של ענקית המלונאות הישראלית ישרוטל, שמדגישה את המוטו שלה: HOSPITALITY AS A WAY OF LIGHT. הרשת החדשה מביאה איתה רוח רעננה לנוף המלונאי האתונאי, עם דגש על עיצוב מודרני, אירוח אינטימי וחיבור לקהילה המקומית.

מלון ANISE: מבניין תעשייתי למלון יוקרה 

בלב ליבה של אתונה, בין סמטאות עתיקות וחנויות תבלינים ריחניות, נפתח לאחרונה מלון ANISE – פנינה אורבנית המשלבת מסורת יוונית עם עיצוב עכשווי. המלון, הנושא דירוג של ארבעה כוכבים, מציע לאורחיו חוויה ייחודית המשקפת את רוח העיר: מזמינה, תוססת ועשירה בהיסטוריה.

ANISE ממוקם לאורך "דרך התבלינים" (רחוב Evripidou) המפורסמת של אתונה, בסמיכות לשכונת פסירי (Psyri) הססגונית. המיקום מעניק לאורחי המלון גישה נוחה לליבה התרבותי והקולינרי של העיר, ובהליכה קצרה ניתן להגיע לחנויות עתיקות, גלריות אומנות, בתי קפה אופנתיים ומסעדות המציעות את מיטב המטבח היווני.

חזית אניס אלומה אתונה  (צילום: דניאל ארזי)
המלון ממוקם בלב אתונה. מלון אניס|צילום: דניאל ארזי

סטואה אניס אלומה אתונה  (צילום: דניאל ארזי)
הסטואה בכניסה מכניסה ישר לאווירה|צילום: דניאל ארזי

כניסה אניס אלומה אתונה  (צילום: דניאל ארזי)
בסטואה יש חנות, בר, קבלה ומסעדה|צילום: דניאל ארזי

כבר בכניסה למלון, האורחים מתקבלים בסטואה – מעין אכסדרה פתוחה שהוסבה לשדרה פנימית מעוצבת, שמשלבת אלמנט ארכיטקטוני של המסורת היוונית העתיקה לבין הצורך המודרני בחללים ירוקים ופתוחים בלב העיר. הסטואה היא בעצם העורק הראשי של המלון, עם לובי גדול, חנות, בר ומסעדה. המלון, שבעבר היה מבנה תעשייתי, שמר על האופי המקורי שלו מצד אחד, אבל מצד שני צבע החמרה שלו מעניק לו תחושה של חום ואלגנטיות, עם תחושות של אינטימיות יוקרתית.

חדרי המלון, 63 במספר כעת עם תכנון להרחבה ל-105 בעתיד, מעוצבים גם הם בהשראת המבנה התעשייתי, אבל עם כל מה שצריך. כל חדר מציע פלטת צבעים וטקסטורות רכות, היוצרות אווירה של שלווה ונינוחות. האבזור בחדרים כולל את כל הנוחות המודרנית: רשת אלחוטית מהירה, כספת, מיני בר ומכונת אספרסו.

חדר אניס אלומה אתונה  (צילום: דניאל ארזי)
החדרים מעוצבים בקפידה ומאובזרים|צילום: דניאל ארזי

מרפסת אניס אלומה אתונה  (צילום: דניאל ארזי)
לחלק מהחדרים יש מרפסות|צילום: דניאל ארזי

מפרסת ג'קוזי אניס אלומה אתונה  (צילום: דניאל ארזי)
אפשר ליהנות מהג'קוזי ולצפות בנוף העיר|צילום: דניאל ארזי

ANISE מציע מגוון רחב של סוגי חדרים, המותאמים לצרכים שונים של אורחיו. החל מחדר האטריום הקלאסי לזוג, במחיר התחלתי של 191 אירו (כ-800 שקלים) באמצע השבוע, ועד לחדרי המשפחה המרווחים, המורכבים משני חדרים מחוברים ומתאימים לעד ארבע נפשות, במחיר התחלתי של 300 אירו (כ-1,200 שקלים). בין לבין, המלון מציע אפשרויות כמו חדרי סטודיו מרווחים, חדרי דה לקס עם מרפסת המציעה נוף מרהיב של אתונה, וחדרי אקזקיוטיב מפוארים הכוללים ג'קוזי פרטי ומרפסת גדולה. לאורחים המחפשים פינוק מיוחד, סוויטת הג'וניור מציעה חוויית אירוח מפנקת, עם עיצוב מוקפד וטקסטורות חמימות. חשוב לציין כי המחירים עולים בכ-15-20 אחוזים בסופי שבוע, מה שמשקף את הביקוש הגבוה לאירוח באתונה בתקופות אלו.

רופטופ מעל גגות אתונה

מלבד החדרים, ANISE מציע לאורחיו מגוון מתקנים להשלמת חווית האירוח. מלבד לחדר הכושר המאובר והבר האלגנטי בסטואה, גולת הכותרת של המלון הוא הגג שלו. כמו כל מלון באתונה, גם כאן הרופטופ הוא אחד מהמתקנים המרשימים, עם בריכה גדולה (שתלויה בחלקה באוויר), שסביבה מיטות שיזוף רבות. כמו כן, ברופטופ יש בר ופינות ישבה מול הנופים היפים של אתונה.

רופטופ אניס אלומה אתונה  (צילום: דניאל ארזי)
הרופטופ צופה אל העיר|צילום: דניאל ארזי

בריכה מלון אניס אלומה אתונה  (צילום: דניאל ארזי)
אזור הבריכה הוא גולת הכותרת של המלון|צילום: דניאל ארזי

בריכה רופטופ אניס אלומה אתונה  (צילום: דניאל ארזי)
הבריכה השקופה תלויה בחלקה באוויר|צילום: דניאל ארזי

עבור אורחים עסקיים או אלה הזקוקים למרחב עבודה שקט, המלון מציע חדר ישיבות המתאים לעד 12 אנשים, אידיאלי לפגישות עסקיות או לעבודה ממוקדת הרחק מהמולת העיר.

האירוח במלון כולל ארוחת בוקר, המאפשרת לאורחים לטעום ממיטב המטבח היווני כבר מתחילת היום. אמיר כלפון, השף הראשי של רשת ישרוטל, הוזמן במיוחד לאתונה כדי לפקח על בניית התפריט, ובשיתוף פעולה עם שפים מקומיים הבופה של ארוחת הבוקר כולל מבחר עשיר ומגוון של מנות. אפשר ליהנות משפע של מאפים טריים, סלטים צבעוניים, מבחר גבינות וקטניות, נקניקים איכותיים, דגים מעושנים, פירות העונה וקינוחים מפתים. צוות המלצרים עומד לרשות האורחים להגשת משקאות חמים, מיצים טבעיים וביצים המוכנות לפי הזמנה. 

שף אמיר כלפון אניס אלומה אתונה  (צילום: דניאל ארזי)
השף אמיר כלפון אחראי לתפריטי מלונות אלומה|צילום: דניאל ארזי

ארוחת בוקר אניס אלומה אתונה  (צילום: דניאל ארזי)
ארוחת הבוקר מגוונת ומלאה במנות|צילום: דניאל ארזי

בופה ארוחת בוקר אניס אלומה אתונה  (צילום: דניאל ארזי)
בבופה ארוחת הבוקר תמצאו מטעמים מקומיים עם טוויסט|צילום: דניאל ארזי

הישראלים כובשים את אתונה

במרכזה הסואן של אתונה, בכיכר אומוניה המפורסמת, התווסף לאחרונה שחקן חדש לסצנת המלונאות העירונית, גם הוא מבית Aluma. מלון SKYLARK, שנפתח במרץ 2024, מציע לאורחיו חוויית אירוח עכשווית של ארבעה כוכבים במיקום אסטרטגי. המלון ממוקם במגדל בן תשע קומות מעל כיכר אומוניה המרכזית, והוא מכיל 199 חדרים, כל אחד מהם מעוצב בקפידה ומאובזר במיטב הטכנולוגיה המודרנית. האורחים נהנים ממיטות מפנקות, מקלחות מעוצבות עם מוצרי טיפוח איכותיים, כספות, מיני-בר ומכונות אספרסו. חלק מהחדרים אף מציעים מרפסות פרטיות עם נוף פנורמי מרהיב של הכיכר והעיר.

מסעדת המלון, המתהדרת בחלונות ענק הפונים לכיכר אומוניה, מציעה חוויה קולינרית לצד תצפית עירונית מרשימה. לרשות אורחי עסקים עומדים שני אולמות כנסים מאובזרים, וחדר כושר מודרני מאפשר לאורחים לשמור על שגרת האימונים שלהם. בעתיד הקרוב צפוי להיפתח גם ספא חדשני, שיוסיף נדבך נוסף לחוויית האירוח. אך גם פה, ללא ספק, הכוכב האמיתי של SKYLARK הוא הרופטור. כאן, בריכת שחייה מרהיבה מוקפת בנוף פנורמי כשמצד אחד ניתן לצפות באקרופוליס המפורסם, ומהצד השני נשקפת גבעת הזאבים. בר הגג מציע מבחר קוקטיילים ומזטים, המשלימים את חווית השהייה העירונית.

כיכר אומוניה סקיילארק אלומה אתונה  (צילום: דניאל ארזי)
מלון סקלייארק יושב מעל כיכר אומוניה המרכזית|צילום: דניאל ארזי
רופטופ סקיילארק אלומה אתונה  (צילום: דניאל ארזי)
גם בסקלייארק גולת הכותרת הוא הרופטופ|צילום: דניאל ארזי

מחירי הלינה במלון SKYLARK מתחילים ב-191 אירו (800 שקלים) ללילה בחדר זוגי באמצע השבוע, מה שמציב אותו כאפשרות תחרותית בשוק המלונאות האתונאי. עם שילוב של מיקום מרכזי, נוחות מודרנית ונופים עוצרי נשימה, SKYLARK מבטיח להפוך לאחת האופציות המובילות לאירוח באתונה העכשווית.

חדר סקלייארק אלומה אתונה  (צילום: דניאל ארזי)
החדרים מעוצבים בסגנון מודרני|צילום: דניאל ארזי

ההתפשטות של רשת Aluma באתונה ממשיכה עם מלון חדש שצפוי להיפתח בסוף השנה – Adia. המלון נמצא בשלבי הגמר האחרונים של הבנייה, וכשייפתח הוא יהיה מתחם אירוח יוקרתי ברמת 5 כוכבים, שממוקם באזור ההיסטורי המרכזי של אתונה, ומציע נגישות מעולה למוקדי העניין העירוניים, כולל מרכזי קניות ובילוי. המלון יכלול 218 יחידות אירוח, גג פנורמי המשקיף על הסביבה עם בריכה, מתחם ספא ובריאות, אולם לכנסים, חדר ישיבות, חיבור אינטרנט אלחוטי ומכונת קפה בכל חדר. שתי מסעדות יפעלו במתחם – האחת בקומת הכניסה והשנייה על הגג, וזו תגיש ארוחות קלות ומשקאות לצד הבריכה.

אומנות בכל פינה – והרבה אוכל

מעבר לחוויית האירוח, אתונה מציעה למבקרים בה הצצה לתרבות העירונית העכשווית דרך אומנות הרחוב המשגשגת שלה. סיור גרפיטי בשכונות כמו מטקסורג'יו (Metaxourgeio), פסירי (Psyri) ואקסרכיה (Exarchia), חושף את הקולות והמסרים של הדור הצעיר היווני. לסיור גרפיטי באתונה אפשר לקבוע עם אינגה, ישראלית המתגוררת מספר שנים בעיר ומכירה כל פינה באתונה. ניתן לקבוע את הסיור שאורך ארבע שעות דרך האתר של חברת "הסודות של אתונה".

סיור גרפיטי באתונה  (צילום: דניאל ארזי)
סיור הגרפיטי עובר בשכונות העיר|צילום: דניאל ארזי

גרפיטי אתונה  (צילום: דניאל ארזי)
הגרפיטי מספר את הסיפור של אתונה|צילום: דניאל ארזי

קירות העיר מכוסים ביצירות מרהיבות, החל מציורי קיר ענקיים ועד לסטנסילים קטנים ומדבקות, ואפילו תמצאו הקשרים ישראלים ברבים מהקירות בעיר. האומנים המקומיים משתמשים במרחב העירוני כקנבס ענק, מביעים דרכו ביקורת חברתית, מחאה פוליטית ולעיתים גם הומור שנון. דמויות מהמיתולוגיה היוונית מקבלות פרשנות עכשווית, בעוד שדיוקנאות של אנשים מקומיים מספרים את סיפורה של אתונה המודרניתאחת היצירות הבולטות שניתן לראות היא ציור קיר ענק של האומן INO, המתאר דמות אנושית מופשטת המנסה לשבור את הכבלים שאוסרים אותה. יצירה זו, הממוקמת על קיר בניין בשכונת מטקסורג'יו, מסמלת את המאבק של היוונים להשתחרר מכבלי המשבר הכלכלי ולבנות עתיד חדש.

אבל את אתונה אי אפשר באמת להרגיש עד הסוף אם לא עוצרים לאכול את המטעמים שלה. סיור נוסף שכדאי להשתתף בו הוא סיור טעימות שלוקח את המבקרים בין מסעדות מסורתיות, בתי עסק חדשים ומשלב את המטבח המקומי עם סיפורי העיר. הסיור עובר בשוק המרכזי של אתונה, Varvakios Agora, שם ניתן לטעום מגוון עצום של גבינות יווניות, זיתים ושמן זית משובח. משם ממשיכים אל הרחובות הצדדיים, שם מסתתרות מסעדות קטנות המציעות מנות מסורתיות כמו מוסקה, סופלקי וספנקופיטה (מאפה תרד וגבינה). כמובן ששום סיור קולינרי לא שלם בלי לטעום את האוזו המקומי או המטקסה היוונית, שילוב של יינות מוסקט מתוקים מהאיים האגאים עם תזקיקי יין מיושנים משובחים וחיבור ארומטי של עשבי תיבול ים תיכוניים.

רחוב אתונה  (צילום: דניאל ארזי)
גם סיור האוכל עוצר בבתי עסק מקומיים|צילום: דניאל ארזי

סיור קולינרי אתונה  (צילום: דניאל ארזי)
אי אפשר לבקר באתונה בלי לטעום את האוכל המקומי|צילום: דניאל ארזי

סיור רחוב אתונה  (צילום: דניאל ארזי)
כדאי לעצור ופשוט ליהנות ממה שיש לעיר להציע|צילום: דניאל ארזי

_OBJ

חלק בלתי נפרד מרוח העיר הן הטברנות של אתונה. במרחק הליכה קצר ממלון ANISE, יושב יהלום קולינרי –  מסעדת KLIMATARIA, מוסד ותיק הפועל משנת 1927. האווירה במקום תוססת וחמימה, והמסעדה מציעה תפריט עשיר של מאכלים יווניים מסורתיים. בערב, המקום מתעורר לחיים עם מוזיקה יוונית חיה עם תפריט מגוון: המנות הראשונות והסלטים טריים ומשובחים. בין המנות העיקריות תמצאו מוסקה, מאכלי ים, שיפודי סופלקי ומנות דגים מעולות. גם הסועדים הצמחוניים ימצאו מבחר אפשרויות טעימות. יין הבית זורם בחופשיות, ולאחר כמה כוסות אוזו, אל תתפלאו אם תמצאו את עצמכם מצטרפים לריקודים. המקום פופולרי בקרב תיירים ישראלים, אך העובדה שגם מקומיים רבים פוקדים אותו מעידה על איכותו.  לקבוצות של חמישה סועדים ומעלה, מוצע תפריט קבוע במחיר של 35 אירו (150 שקלים) לאדם. ההופעות החיות מתחילות ב-21:30, ומומלץ מאוד להזמין מקום מראש.

* הכתב היה אורח של הרשת באתונה