1. מתחם חדש באילת

הכירו את Space by EXPO אילת, מרכז קונגרסים והיכל תרבות, ואטרקציה מרכזית חדשה באילת. אחרי ש-EXPO Eilat נפתח בספטמבר, כעת מצטרף האח הגדול - Space, המציע 2,400 מ"ר של מרחב פנימי, לצד 1,200 מ"ר רחבה חיצונית שמתאימים לכל סוגי האירועים, 800 מקומות חניה, חנייה ייעודית לאוטובוסים, חללי עבודה להפקה ומגוון שירותים In-House.

ב-27 במרץ מתחילים בגדול עם פתיחה חגיגית בהופעה של אודיה שמארחת את הראפר שרק ורואי אדם. ביום שישי, 28 במרץ, החל מ-22:30 ממשיכים למסע מוזיקלי עם הדיג’יים הכי חמים בארץ: DJ Dali, Rising Dust, Genish, Kadmon (Live), Reef & Melo.

Space by EXPO (צילום: שלומי זירה)
צילום: שלומי זירה

2. טיסות חדשות ללפקדה

סאן דור, מקבוצת אל על, ממשיכה להרחיב את פעילותה ביוון ובנוסף להשקת קו לאי מיקונוס, עליו הכריזה לפני כחודש, משיקה כעת יעד חדש ופסטורלי עם טיסות ישירות - האי לפקדה. המחיר לטיסות הלוך ושוב החל ב-259 דולרים בלבד, כולל טרולי ותיק גב.

הטיסות ללפקדה יופעלו בימים ראשון וחמישי, כך שיתאפשר לבלות סופ"ש או אמצע שבוע מלא. הכרטיסים זמינים למכירה החל מהיום (ב'), באתר אל על ואצל סוכני הנסיעות, וטיסת הבכורה תמריא ב-29 במאי. חברי מועדון הנוסע המתמיד של אל על יוכלו לצבור ולממש נקודות מועדון בטיסה, בהתאם למדיניות אל על.

האי לפקדה ביוון (צילום: Lucian BOLCA, Shutterstock)
האי היווני לפקדה|צילום: Lucian BOLCA, Shutterstock

3. מטוס חדש לישראייר

ישראייר השלימה את העסקה לרכישת מטוס נוסף לצי החברה מדגם איירבס 320. העסקה, בסך של 22 מיליון דולר, הושלמה בהתאם לדו"חות הבורסה שהופצו אתמול. המטוס החדש ייכנס לפעילות כבר בסוף החודש.

עם השלמת העסקה, צי המטוסים של ישראייר יעמוד על 5 מטוסים בבעלות עצמית בשווי כולל של כ-100 מיליון דולר. ב-12 החודשים האחרונים השלימה החברה רכישה של 3 מטוסים בעלות כוללת של כ-60 מיליון דולר. 

אורי סירקיס, מנכ"ל החברה, אמר: "ישראייר מציגה גידול עקבי בהיקף תנועת הנוסעים. בשנת 2023 הטסנו על אף הרבעון הרביעי, בו פרצה המלחמה, כמיליון נוסעים. בשנת 2024 הטסנו כמיליון וחצי נוסעים ותכנית העבודה שלנו לשנת 2025 מותאמת לכ-1.8 מיליון נוסעים בפעילות הבין-לאומית. עם טכנולוגיות כמו קוויק ליזארד, אלתאה והאתר החדש, ועם המטוסים שרכשנו, נבצע זאת".

מטוס ישראייר (צילום: מוני שפיר)
צילום: מוני שפיר

4. פסטיבל בשביל הצפון

רשת מלונות מטיילים, אשר נמצאת בחזית התיירות בצפון הארץ, החליטה להחזיר את השמחה והחיים לגליל ומציגה את "פסטיבל בשביל הצפון" - אירוע שמטרתו לחזק את העסקים המקומיים ולתמוך ביזמים בצפון הארץ.

הפסטיבל, שיתקיים ביום שישי 4.4 בשדה נחמיה (מלון מטיילים הויליג'), ישלב פעילויות ייחודיות ויציג מגוון עסקים מקומיים. בין הפעילויות: פודטראקים, אומנים, מפעילים לילדים, מבשלות ויקבים, תוצרת מקומית ומתנות בוטיק מיוחדות לפסח ועוד. מטרת האירוע היא לתת במה לכל העסקים המקומיים ולתמוך בהחייאת האזור ובפיתוחו.

מתי? 4.4, יום שישי | שעות: 11:00-18:00 | מיקום: וילג', שדה נחמיה | הכניסה בחינם

הווילג' מלון מטיילים על הירדן (צילום: ארנולד בר,  יחסי ציבור )
הווילג' מלון מטיילים על הירדן|צילום: ארנולד בר, יחסי ציבור

5. עוד טיסות לסיישל

בשל הביקוש הגובר לחופשת פסח בסיישל – חברת "ספיריט הפקות עולם" מוסיפה 2 טיסות נוספת לסיישל שיצטרפו ל-6 הטיסות הקיימות כרגע.

טלי יטיב, מנכ"לית החברה, אמרה: "אנשים כמהים לצאת לחופש ולקחת פסק זמן דווקא עכשיו. במרחק של 6 שעות טיסה מישראל מגיעים לסיישל, יעד אקזוטי המציע ביטחון, נוחות ואיכות ברמה בינלאומית. אנחנו מבינים שחופשות כאלה נתפסות כיקרות, אבל הצלחנו לבנות פתרונות שמאפשרים גם למשפחות וקבוצות ליהנות מחוויה יוקרתית ומפנקת, בלי לחרוג מהתקציב".

דקה על ירח דבש באיי סיישל (צילום: mako)
צילום: mako