אחרי שבסוף השבוע הודיעו במשרד הבריאות שידונו על המדינות האדומות בכל יום, אתמול יצא העידכון הראשון שהכתיר את בריטניה ודנמרק כמדינות שהטיסה אליהן אסורה ומי שחוזר מהן חייב בבידוד של שבוע לפחות (בכפוף לשתי בדיקות קורונה שליליות), החל מיום חמישי הקרוב (16.12) ועד ה-22.12 לפחות.
הסיבות שהובילו את משרד הבריאות להכריז על בריטניה כאדומה היו שלוש: מספר החולים הגבוה במדינה, מעל 50 אלף חולים חדשים ביום והמספרים רק ממשיכים לטפס. בנוסף, בחודש האחרון חזרו מבריטניה 85 חולים (0.35 אחוז מסך כל החוזרים) שזהו נתון גבוה ביחס למדינות אחרות. דבר אחרון, זן האומיקרון החל להתפשט במדינה, וזה כנראה הדבר שהכי הדאיג את מקבלי ההחלטות.
בתוך כך, העובדה שהטיסות ללונדון הפכו לאסורות הן מכה לא קלה עבור חברות הנסיעות והתיירים הישראלים שתכננו לטייל לעיר האהובה בזמן ששוקי הכריסמס נפתחו, היות והיא ידועה כאחת הערים הטובות באירופה לבקר בהן בתקופה זו. עיר הבירה הבריטית מתהדרת ב-Winter Wonderland - גרסת האקסטרים של שוק חג המולד.
כ-55 אלף ישראלים טסו לבריטניה במהלך חודש נובמבר (היעד השישי בכמות התיירים שטסו אליו מהארץ) והחודש המספרים אף היו אמורים להיות גבוהים יותר. כעת כאמור, הטיסה ליעד אסורה. נכון להיום, בלוח הטיסות עדיין מופיעות כ-5 טיסות יומיות למדינה, של חברות כמו אל על, וירג'ין אטלנטיק, בריטיש איירווייז ואיזי ג'ט.
על פי חברת אשת טורס, כרגע חברות התעופה שטסות לבריטניה עוד לא ביטלו טיסות, אז הישראלים יושבים על הגדר. ההערכה היא שנראה בשעות הקרובות לא מעט ביטולים ללונדון.
אפרים קרמר, מנכ"ל אשת טורס, מוסיף: "מדובר בגול עצמי – אם רוצים לעודד מתחסנים צריך לתת להם הקלות ביציאה לחו"ל ולא להפך. שר האוצר עושה הכל כדי שהתיירות הישראלית תנוהל ממטה בוקינג בהולנד. הם לא מחויבים לחוק הגנת הצרכן, לא משלמים כאן מיסים ובכל זאת זוכים ליתרון תחרותי מובהק על פני חברות ישראליות שמעסיקות אלפי ישראלים ומייצרות תועלת למשק הישראלי. חוסר התכנון וההבנה המוחלט שאנחנו רואים במשרד התחבורה לאורך השנים קיים גם במשרד האוצר. בזמן שהם לא עושים דבר כדי להוריד את מחירי המלונות בישראל, הם מונעים מהציבור מוצר צריכה אהוב – ומאלצים את הישראלים לוותר על החופשה שלהם או לשלם ביוקר בישראל".
בחברת גוליבר מציינים שאין ביטולים רבים נכון לעכשיו וזה נובע בעיקר מכך שהייתה ירידה בהזמנות מאז הצהרת החירום של בנט. ההזמנות שכן נשארו, על פי החברה, היו הזמנות לרגע האחרון. כך, אתמול כמעט 70 אחוז מהזמנות היו רק לשבוע הקרוב.
מה אמור לעשות מי שהזמין טיסה ללונדון בתאריך שהיא אדומה?
אם חברת התעופה תחליט לטוס גם בתאריכים הללו (מסיבות שונות), הנוסע אינו זכאי לקבל פיצוי על ביטול טיסה (למרות שהמדינה הפכה לאדומה). יחד עם זאת, ישנן חברות שמציעות דחייה או שינוי יעד בתנאים יחסית נוחים (לרוב בתוספת תשלום). אם הנוסע עשה ביטוח ביטול טיסה, הוא יכול להשתמש בו כמובן. בנוסף, אם חברת התעופה ביטלה את הטיסה בעצמה, הנוסע יהיה זכאי להחזר כספי או הזמנת הטיסה מחדש בתאריך עתידי.
שימו לב! אם הזמנתם מחברה ישראלית, אתם כפופים לחוק הגנת הצרכן בארץ וייתכן שתוכלו לבטל את הטיסה בתנאים נוחים יותר. כך למשל, אם ביטלתם את ההזמנה עד שבועיים מיום רכישתה ובתנאי שיש עוד 7 ימים לפחות עד הטיסה.