בליינים מאוכזבים ממסיבות הפאנג'ויה מתכוונים להגיש תביעה ייצוגית נגד המארגנים בגין שורה של מחדלים וליקויים שלטענתם פגעו בהנאה שלהם וגרמו להם לטענתם לעוגמת נפש. כך למשל, חלק מהמבלים טוענים שקיבלו ביום חמישי את החדרים בשעה שבע וחצי בערב במקום בשעה שתיים בצהריים, מה שגרם להם לפספס כמה מסיבות בריכה. אחרים זעמו על ביטול המסיבה הגדולה במלון אגמים.

"שילמנו המון כסף לחמש מסיבות ובקושי היינו בשתיים", טוענים כמה מהם. "דרשנו החזר כספי ולא קיבלנו. אין למארגני הפסטיבל שירות לקוחות ואין עם מי לדבר, לא קיבלנו שום תשובות לטענות שלנו. הגענו בשעה שתיים בצהריים וקיבלנו את החדרים בשעה שבע וחצי בערב. פספסנו מסיבה והפסדנו את כל היום. לאנשי ההפקה לא היו תשובות לפניות שלנו על קבלת החדרים בשעה מאוחרת. בנוסף, הבטיחו שנקבל מייל מסודר בלילה על המסיבות ולא קיבלנו".

מבלים אחרים זעמו על כך שהמסיבות ביום חמישי החלו רק בשעה חמש בערב במקום בשעה שתיים וחצי בצהריים. כמה עשרות מהם פנו לכמה עורכי הדין בבקשה להגיש תביעה ייצוגית על הנזקים הכספיים שנגרמו להם עקב מחדלי ההפקה.

פאנג'ויה 2021 (צילום: עמרי סילבר)
המסיבה במועדון הסלינה בלילה שלא קשור לפאנג'ויה|צילום: עמרי סילבר

"כל הכיף נהרס במסיבות"

בתוך כך, שוטרי משטרת מרחב אילת חילקו בסוף השבוע האחרון מעל 100 דו"חות לבלייני הפאנג'ויה על כך שלא עטו מסכות בחללים סגורים ופעלו בניגוד להנחיות. "בליין שהתנהל בניגוד להנחיות ולא עטה מסכה או לא נשמע להוראות קיבל דו"ח", הסביר גורם במשטרה. "יחד עם זאת, מרבית הבליינים התנהגו בצורה מכובדת ומופתית. עד כה לא היו אירועים חריגים במסיבות והכול עבר בשלום. לפני כל מסיבה אנחנו בודקים האם האחראים פועלים על פי ההנחיות שלנו".

קצין משטרה ציין שלא איפשרו לבליינים לעבור ממסיבה אחת לשנייה. במקביל, המארגנים מינו 53 נאמני קורונה שתפקידם לסייע באכיפת חבישת המסכות בקרב החוגגים ולדאוג שלא תהיה הפרה של ההנחיות. "אחד התנאים שלנו לקיום המסיבות במלונות, היה שלא יהיה מעבר של החוגגים ממלון אחד לשני. כל מלון זו קפסולה. לא יהיו ערבובים של הבליינים. בפעם הראשונה במסיבה מונו לבקשתנו נאמני קורונה. אנחנו נאכוף את ההנחיות במסיבות גם באופן גלוי וגם באופן סמוי כדי לשמור על ביטחון הציבור", ציין הקצין. על פי נתוני המשטרה כ-11 אלף בליינים, בשבעה בתי מלון, הגיעו לחגוג את הפאנג'ויה במסיבות בריכה.

פאנג'ויה 2021 (צילום: עמרי סילבר)
פאנג'ויה 2021המסיבה במועדון הסלינה בלילה שלא קשור לפאנג'ויה|צילום: עמרי סילבר

הבליינים סיפרו על אי נוחות מנוכחות שוטרים במסיבות ומהעובדה שלא יכלו לעבור ממסיבה אחת לשנייה. יחד עם זאת, כמה עשרות בליינים דאגו להכניס את חבריהם למסיבות במלונות בהם שהו ולדאוג להם לצמידים זוהרים שמעידים שהם חלק מהמסיבה.

"זה לא הפאנג'ויה שהכרנו מלפני הקורונה, כל הכיף נהרס במסיבות. אי אפשר לפגוש חברים שנמצאים בבתי מלון אחרים ושוטרים נמצאים בכל פינה. יש תחושה כללית של אכזבה. אני מצטער שבאתי, היה עדיף לבלות במסיבת טבע", סיפר אחד הבליינים.

_OBJ
מהפקת הפאנג'ויה נמסר: "הכניסות המאוחרות נבעו מהבדיקות הקפדניות שבוצעו במטרה לאמת את התו הירוק של כל אורח ואורחת שהגיעו למלון, מי שהקדים את הגעתו לאילת ולמלון עשה בדיקה וצ'ק אין, קיבל את החדר עוד לפני שעת הכניסה הרשמית לחדרים שהייתה ב-15:00. ככל שההגעה לעיר הייתה מאוחרת יותר, באופן טבעי נוצרו יותר תורים בכניסות. לקוחות המלונות שנכנסו באיחור יפוצו על ידי המלונות, זאת על פי המדיניות של כל מלון. המסיבות שנפתחו באיחור בשל עיכוב המשטרה ביום חמישי הוארכו בכמה שעות בשישי ובשבת כדי לאפשר מקסימום הנאה לכולם. המסיבה המרכזית לא התקיימה בהוראת משרד הבריאות, זאת בכדי שהחוגגים ימשיכו לבלות בקפסולות ולא להתערבב זאת במטרה לשמור על כל ההנחיות והבריאות. באירוע פעלנו בהתאם להנחיות ובהתאם לסיכום עם משטרת ישראל והרשויות המעורבות באירוע כולל משרד הבריאות. באירוע לקחו חלק מעל 50 צוותי ממונה קורונה, בוצעו אלפי בדיקות מהירות בתחילת הפסטיבל ולאורכו, כולל הקפדה על תו ירוק מלא. חילקנו מעל 40 אלף מסכות לקהל המשתתפים ואספנו אלפי נתונים מדגמיים (סטודנטים שהתנדבו למדגם) שעליהם יבוצע מעקב לאורך השבועיים הקרובים בכדי לבחון את הנתונים בדיוק כפי שנעשה בפסטיבלים הגדולים בעולם. אנחנו מאחלים חג שמח ושנה טובה לקהל המשתתפים ומודים לו על שיתוף הפעולה".