עד לפני כמה שבועות רומניה הפכה למדינה מוכת קורונה, עם נתונים מהגרועים במדינות העולם. רק כ-10 אחוזים מתושבי המדינה היו מחוסנים, בתי החולים היו עמוסים בחולי קורונה, עד כדי כך שהשלטונות ברומניה פנו למדינות כמו הונגריה ופולין בבקשה שיקבלו חולים שלה. "עד לפני כחודשיים אנשים פה מתו כמו זבובים. השלטונות לא ידעו מה לעשות. רומניה דממה למוות", סיפר אילן אקרון, בעל חברת טיולים לתיירים ישראלים, המתגורר ברומניה. "הם אפילו העלימו נתונים ומספרים כדי שהמדינה לא תקרוס כלכלית ותיירים לא יברחו".
אלא שאז הבינו ברומניה שמשהו צריך להשתנות, שהנתונים לא יכולים להישאר כפי שהם כי הדבר יפגע קשות בתיירות הנכנסת למדינה. השלטונות החליטו לדרבן אזרחים להתחסן והוציאו הנחיות ברורות: מי שלא מתחסן לא יוכל לצאת לעבודה ולא לעשות קניות או להסתובב במקומות ציבוריים. בעקבות ההנחיות החדשות, מספר המתחסנים במדינה קפץ לכ-40 אחוזים. התיירים חזרו למדינה, הכלכלה שקרסה התחילה להתאושש, ואלפי ישראלים החלו להציף את רחובות בוקרשט ובראשוב.
כך, אחרי סגירת השמיים לדובאי ומדינות באירופה, רומניה הפכה ליעד לוהט עבור ישראלים שמחפשים לחגוג את חג המולד. "הישראלים ממלאים את המטוסים. זה המקום הכי טוב לחגוג בו את חג המולד עבור התייר הישראלי במיוחד שדובאי ויעדים אחרים הפכו לאדומים והטיסות אליהם נאסרו", סיפר אילן. "רומניה היא מקום בטוח יחסית וזול שטוב לבלות בו את חג המולד במחירים שפויים ועוד לעשות שופינג הרבה יותר טוב מאשר בארץ, כאשר השלטונות יותר ויותר מקפידים על עטיית מסיכות במקומות ציבוריים", אמר.
מספר החולים בקורונה ירד באופן דרמטי מאוד ברומניה, כאשר מספר החולים היומי במדינה עומד על כ-722 חולים ביום, לעומת כ-18 אלף ביום לפני כחודשיים. מספר המתים מהנגיף במדינה עומד על 58,145 בני אדם, בעוד שמספר המחלימים עומד על 1.8 מיליון. ממוצע המתים מהנגיף ביום הינו סביב 50 איש, לעומת מאות בחודשים שעברו.
"מספר המתחסנים במדינה רק עולה מידי יום ובמקביל ההערכה היא שעשרות אלפי ישראלים יחגגו את חג המולד בבוקרשט. הביקוש גדול מאוד לכרטיסי טיסה וחבילות נופש", ציין אקרון.