התפתחות בפרשת סוכנת הנסיעות שעקצה מאות לקוחות ברחבי הארץ: חוקרי יחידת הוהנאה במשטרת המחוז הדרומי עצרו היום את א' בחשד לעוקץ. מחר תובא להארכת מעצר בבית משפט השלום בבאר שבע. מתברר ש-א' אינה סוכנת נסיעות מורשית ולמעשה שימשה כמעין מתווכת בין הנוסעים לחברות לסוכנויות נסיעות גדולות, כשהיא משלשלת לכיסיה דמי תיווך שמנים ביותר על חשבון הלקוחות.
א', בעלת חנות פרחים מדרום הארץ, הציגה את עצמה כסוכנת נסיעות. במשך כארבע שנים היא פעלה ברחבי הארץ, כשהיא עובדת עם ועדי עובדים, רשויות מקומיות וחברות. בין הלקוחות שלה היו גם קציני משטרה, סוהרים, אנשי צבא קבע ועובדים מהמגזר הציבורי שסמכו עליה בעיניים עצומות ובטחו בה. לא היה לה משרד נסיעות והיא פעלה מחנות הפרחים שלה.
עוד ב-mako חופש:
שערוריית המחירים בחופים: 40 שקל לאבטיח, 12 שקל למים
אל תפספסו: המקומות הכי טרנדיים בברלין
וואוו בריבוע: התאומות סתיו ואלכסה חורכות את העולם
"היא לא רשומה כסוכנת נסיעות בהתאחדות הנוסעים. היא לא מוכרת דרכנו. לא עברה שום קורס או מבחנים שלנו", טוענת מנכ"לית ההתאחדות סוכני הנסיעות בישראל, חני סובול, "חבל שלקוחות לא בודקים לפני שהם רוכשים כרטיסי טיסה וחבילות נופש שהסוכן נסיעות מורשה ומוכר. קל מאוד לאנשים להתפתות לעסקאות זולות ובסופו של דבר לגלות שמדובר בתרמית ולהישאר בלי כסף ובלי כרטיסים".
ביום ראשון נחשף ב-mako כי א' נעלמה עם כספי הלקוחות מבלי לנפק להם שום כרטיסי טיסה וחבילות נופש שרכשו באמצעות. ההערכה היא שמדובר במאות לקוחות שנעקצו כולל חברות וסוכנויות נסיעה גדולות. נכון לעכשיו הוגשו כ-80 תלונות במשטרה וההערכות בקרב חוקרי יחידת ההונאה של משטרת המחוז הדרומי שחוקרת את הפרשה שזרם התלונות רק ילך ויגבר.
אחד הקורבנות של א' היה שוטר ממשטרת מרחב הנגב ששילם לה 6,500 שקל במזומן עבור חבילת נופש. "היא ביקשה כסף במזומן תמורת הנחה בחבילה. הכרתי אותה, סמכתי עליה", הסביר השוטר למקורביו, "לא האמנתי שהיא תעבוד עליי ככה ותשאיר אותי בלי כסף ובלי כרטיסי טיסה".
בין הנעקצים היתה משפחה שלמה שרכשה כרטיסי טיסה לארצות הברית לבקר את בתם שמתגוררת שם. בני המשפחה שילמו ל-א' סכום של 15 אלף שקל במזומן. החשד הוא שהכסף במזומן שאותה גבתה א' מאותם לקוחות לקוחות שימש אותה לכיסוי חובות שאליהם נקלעה באחרונה.
בעקבות המקרה חודדו בכמה חברות נסיעה הנהלים בקרב העובדים - שלא לבצע שום עסקאות מול מתווכים אלא באישור מנהל החברה או המנכ"ל וזאת כדי למנוע הישנות מקרים דומים בעתיד.
מה תעשו כדי לא להיעקץ? סובול נותנת כמה טיפים לנוסעים:
1. לעולם לא לשלם במזומן את מלוא עלות כרטיסי טיסה וחבילות הנופש. מומלץ לשלם חלק קטן במזומן ואת השאר באשראי, כך שבמקרה של הונאה ניתן לבטל את העסקה מול חברות האשראי ולמזער נזקים.
2. לבקש מהסוכן תעודת המעידה על כך שהוא סוכן נסיעות מוכר ומורשה ורשום כחבר בהתאחדות סוכני הנסיעות, כך שבמקרה של עוקץ ניתן להתלונן גם בהתאחדות.
3. מחיר זול לכרטיס טיסה או הנחה גדולה לחבילה צריכה להדליק נורה אדומה גדולה מאוד שאולי מדובר בהונאה לא למהר להתפתות.
4. לאחר ביצוע העסקה בקשו מייד את כרטיסי הטיסה האלקטרוניים ואת פרטי החבילה.