מחקר חדש של Ubuy, פלטפורמת קניות בין-לאומית, דירג מדינות שבהן המבקרים נוטים להרגיש פחות רצויים, בהתבסס על גורמים מרכזיים כמו שליטה באנגלית, ידידותיות ובטיחות. כמה מדדים אחרים, כגון כניסות תיירים בין-לאומיות שנתיות ומספר המהגרים למדינה נכללו גם הם במחקר. גורמים אלו חושבו כדי לקבוע את דירוג המדינות.
דובר בחברת Ubuy אומר: "בנסיעה, שפה, בטיחות וידידות מקומית ממלאים תפקידים מכריעים בעיצוב החוויה. מחקר זה מדגיש כיצד מדינות מסוימות, למרות התרבויות התוססות והאתרים התיירותיים הפופולריים שלהן, עדיין יכולות להרגיש מנוכרות ומאתגרות עבור המבקרים". הוא מוסיף: "חיוני להבין שמחסומי שפה, במיוחד במדינות עם שליטה נמוכה בשפה האנגלית, יכולים להשפיע רבות על תחושת המטייל, בין אם בקבוצה או לבד. יחד עם רמות בטיחות שונות ורמות ידידותיות שונות, אפילו היעדים הפופולריים ביותר עשויים להרגיש פחות מסבירי פנים מהצפוי".
>> גן עדן מסוכן: הפושעים במדינה הזו לא מבדילים בין מקומיים לתיירים
>> סכנת נפשות: 7 המדינות שהכי מסוכן לנהוג בהן
>> "לקחנו סיכון": הישראלים שהצליחו לחזור לארץ דרך מדינה ערבית
10 המדינות המובילות שבהן מטיילים מרגישים פחות רצויים
בראש הרשימה התמקמה תאילנד, אחת המדינות המתוירות בעולם, שבה יש סבירות גבוהה למבקרים להרגיש כמו אאוטסיידרים, עם ציון של 98.9 מתוך 100. מדד מיומנות האנגלית נמוך מאוד, וזה אומר שתקשורת עם מקומיים יכולה להיות אתגר רציני. למרות שתאילנד מדורגת במקום גבוה מבחינת ידידותיות, מחסום השפה ומדד הבטיחות (ציון 62.2) עלולים להשאיר את התיירים בתחושת של ניתוק למרות החיוכים החמים.
איחוד האמירויות דורגה במקום השני עם ציון של 96.9. ציון השליטה הנמוך של התושבים באנגלית ודירוג הידידות במקום ה-18 הופכים אותה לפחות מסבירת פנים למטיילים שאינם מכירים את התרבות או השפה המקומית. המדינה גם מקבלת פחות תיירים בין-לאומיים מאחרות ברשימה, עם 8.1 מיליון כניסות בשנה.
מקסיקו נמצאת במקום השלישי עם ציון של 89.9. למרות היותה אחד היעדים הידידותיים ביותר, מדד השליטה הנמוך של מקסיקו באנגלית ומדד הבטיחות הנמוך לשמצה עשויים לגרום לכם לחשוב פעמיים לפני הביקור במדינה. בנוסף, למקסיקו יש את המספר השני בגודלו של מהגרים, עם 11,185,737 אנשים שמחפשים הזדמנויות לחיים במקומות אחרים.
אינדונזיה מדורגת במקום הרביעי עם ציון של 83.9. למדינה יש כמה אתגרי תקשורת עם מדד שליטה נמוך למדי באנגלית. תוסיפו לזה מדד בטיחות נמוך יחסית לתיירים וקיבלתם יעד שייתכן ותרגישו בו פחות בנוח.
סין תופסת את המקום החמישי עם ציון של 77.4. למרות תעשיית התיירות המשגשגת שלה, מדד האנגלית הנמוך של סין והדירוג הנמוך בתחום הידידותיות עלולים להקשות על החוויה. מדד הבטיחות הגבוה עשוי להיות יתרון מסוים, אך מחסום השפה נותר מכשול.
וייטנאם הגיעה למקום השישי עם ציון של 74.7, עם איזון בין תחושה מסבירת פנים למאתגרת. מדד מיומנות האנגלית בווייטנאם מצביע על כך שהתקשורת היא קצת יותר קלה מאשר במדינות אחרות ברשימה, אבל היא רחוקה מלהיות חסרת מאמץ. למרות דירוג ידידותיות גבוה, מדד הבטיחות ומספר תיירים נמוך יחסית (רק 3.8 מיליון בשנה) עלולים להקשות על החוויה החיובית המדינה.
יפן מדורגת במקום השביעי עם ציון של 72.7. למרות מדד הבטיחות הגבוה, ציון השליטה באנגלית נמוך ודירוג הידידיות של המקומיים הופך את החופשה ביפן למאתגרת מעט עבור מטיילים שאינם דוברי יפנית. יפן מושכת כ-4.1 מיליון תיירים בשנה, אבל מבקרים עשויים להרגיש פחות בנוח בגלל הבדלי שפה ותרבות.
ברזיל יושבת במקום השמיני, עם ציון של 69.8. למרות שהיא מדורגת במקום השני במדד בחביבות, מדד השליטה באנגלית הנמוך שלה ומדד הבטיחות הנמוך ביותר מבין המדינות המובילות עשויים להרתיע מבקרים מסוימים. ברזיל מקבלת 6.4 מיליון תיירים מדי שנה, אך חששות בטיחות ומחסומי שפה עלולים להוות אתגר.
הודו מדורגת במקום התשיעי ברשימה עם ציון של 67.6. אומנם הציון של המקומיים במיומנות האנגלית עשוי להקל על התקשורת, אבל מבקרים עדיין יכולים להרגיש לא מסונכרנים. למרות שהודו מושכת 17.9 מיליון תיירים מדי שנה, דירוג הידידות של הודו ומדד הבטיחות מצביעים על כך שהיא לא כל כך מסבירת פנים כמצופה. מעניין לציין כי בהודו יש גם את המספר הגבוה ביותר של מהגרים, 17,869,492, מה שיכול לשקף את הרצון של רבים לחפש הזדמנויות במקומות אחרים.
טורקיה סוגרת את העשירייה הראשונה עם ציון של 58.9. אומנם המדינה מושכת 16 מיליון תיירים מדי שנה, אבל עם מדד שליטה באנגלית נמוך ודירוג ידידותיות טעון שיפור, המבקרים עלולים שלא להרגיש בנוח בחופשה כאן. גם מדד הבטיחות הנמוך לא בדיוק עוזר להרגשה הביתית.