אחרי לא מעט עליות וירידות, תאילנד, היעד האהוב על התיירים הישראלים נמצא רגע לפני סגר כולל. הבשורות הללו מגיעות כשבועיים אחרי שבמדינה הודיעו על תכנית לפתיחת הגבולות לתיירים. על פי התכנית השאפתנית, המתווה היה אמור להתבצע בשלושה שלבים:
על פי התכנית של הממשל בתאילנד, בשלב הראשון - החל מה-1.4, האי פוקט נפתח לתיירים מחוסנים ומחלימים. על התיירים הללו להישאר שבעה ימים בתוך שטח המלון או אתר הנופש שהזמינו. לאחר שבוע, עם קבלת תוצאה שלילית של בדיקת הקורונה, יורשו התיירים לטייל בחופשיות בפוקט. בשלב השני - ביולי, הכוונה היתה שתיירים מחוסנים ומחלימים יוכלו להיכנס ולטייל ללא הגבלות לאחר שבוע בו ישהו בפוקט ויבצעו בדיקת קורנה. בשלב השלישי - באוקטובר, יהיו הקלות נוספות.
אבל אז הגיעו חגיגיות ראש השנה התאילנדי שגרמו לשיאי תחלואה מאז חודש ינואר. כעת, לא ברור מה יעלה בתכנית פתיחת הגבולות שכל כך הרבה אנשים ציפו לה. "המצב בתאילנד מחמיר מבחינת הקורונה. מספר המתים הוכפל תוך חודשים מ-50 ל-100 מתים. מספר החולים היומי טיפס באופן דרמטי, החלו כבר הגבלות חמורות בכל המדינה. לא הייתי ממליץ לישראלים להגיע לכאן במצב הנוכחי", ציין ישראלי המתגורר בתאילנד. "לדעתי בזמן הקרוב יהיה סגר הרמטי או כמעט הרמטי. אין מה לעשות במדינה. יש הגבלות באתרי התיירות והאטרקציות סגורות".
על פי נתוני הקורונה, נכון לעכשיו 99 בני אדם מתו מהנגיף (57 מתו במהלך כל שנה 2020), 42 מתו רק בחודשיים האחרונים. 40,585 חולים בנגיף ו-28,750 החלימו. נכון להיום רק 0.3 אחוז מתושבי המדינה התחסנו לנגיף.
כעת, בתאילנד שוקלים לסגור את חופי הרחצה והמסעדות וכן את הקניונים במידה ולא תהיה בלימה בימים הקרובים של מספר החולים בנגיף. בתאילנד חוששים כי בנוסף למוטציה הבריטית גם נגיף חדש הגיע מהודו ומרבית האנשים ככל הנראה נדבקו מתיירים שהגיעו באחרונה למדינה כחלק מהשלב הראשון.
בפוקט, בנגקוק, פתאיה, קוסומוי, קופנגן וצ'אנג מאי, יעדים שישראלים אוהבים לטייל בהם, הוחמרו מאוד ההגבלות. ברים, מועדונים נסגרו וכן מסעדות רבות. אתרי התיירות והאטרקציות גם ככה לא פעילים כי תיירים כמעט ולא מגיעים למדינה, אלא רק מספר מצומצם שעברו חיסונים, בדיקות ומוכנים להיות שבוע בבידוד ורק לאחר מכן יורשו לצאת החוצה ולטייל. בתאילנד יש אלפים בודדים של תיירים, בהם כמה עשרות ישראליים שחלקם נכנס למדינה בין סגר אחד לשני שהיו בישראל ושהו שבועיים בבידוד בבית מלון או בדירות בתאילנד.
"צמרת המדינה והממשלה לחוצים מאוד מהמצב הקיים", גילה ישראלי הבקיא בנעשה בתאילנד. "להערכתי לא בטוח שיפתחו את המדינה לתיירים בחודש יולי אלא ידחו זאת לספטמבר אבל הכול יכול להשתנות בקיצוניות. מקבלי ההחלטות היו שאננים מאוד ולא לקחו בחשבון שיהיה פה גל שלישי חמור וקיצוני משני הקודמים. הממשלה לא הצליחה או יותר נכון לא חשבה לקנות חיסונים ורק מעטים מאוד התחסנו. הם משלמים עכשיו את מחיר השאננות והיהירות. הם חשבו שניצחו את הקורונה וגילו מציאות עגומה".
לדבריו, בכירי ענף התיירות במדינה מתכוונים לעשות חישוב מחדש של מסלול פתיחת המדינה לתיירים.