mako
פרסומת

"פרסמו תמונות של המשפחה שלי, יצאו למסע נקמה"

לאחר מאבק משפטי שנמשך למעלה משנה, אופיר בירנבוים, פעיל ההסברה הישראלי שגר בסידני, אילץ בית קפה מקומי לפרסם התנצלות פומבית בעקבות תקרית שתועדה במצלמה והסלימה במהירות לעימות חריג. במהלך האירוע הופצו נגד הישראלי האשמות שקריות וקשות ברשתות החברתיות

אסף וקנין
פורסם:
אופיר בירנבוים
הקישור הועתק

לאחר למעלה מ-400 ימי מאבק, אופיר בירנבוים, שמתגורר באוסטרליה ונלחם למען הסברה ישראלית, קיבל התנצלות פומבית מבית קפה מקומי שעמו הגיע להליכים משפטיים, בפרשה שזכתה לסיקור תקשורתי נרחב במדינה.

אופיר, תושב סידני למעלה מ-10 שנים, היה בקשר עם כתבים מקומיים וסייע להם לחשוף פרשיות אנטישמיות. לפני כשנה, הוא הגיע יחד עם כתבת לבית הקפה Cairo Takeaway כשהוא עם מצלמה נסתרת ועליו סממנים יהודים. "נכנסתי לשם רק עם כובע לבן ועליו מגן דוד כחול וגם שרשרת. כמובן שלא משכתי תשומת לב אלא רק נכנסתי להזמין תה קר, ותוך כדי שמתי לב שהעובדת במקום מסתכלת עליי מוזר", שחזר אופיר. "כשקיבלתי את התה והייתי בדרכי החוצה שאלתי את אותה בחורה האם הכל בסדר ופשוט יצאת משם, לא קרה כלום. ניגשתי לכתבת שהמתינה בחוץ ואמרתי לה שהעובדת הסתכלה עליי מוזר, אבל לא קרה משהו חריג".

אופיר בירנבוים

בשלב זה, העובדת יצאה מחוץ לבית הקפה והבחינה באופיר משוחח עם הכתבת, ומשם הכל התפוצץ. "העובדת התחילה לצעוק ולהאשים שאנחנו מתסיסים וממציאים דברים. הכתבת שאלה אותה אם יש לה בעיה איתי, ואז היא התחילה בתגובה לצעוק וזה היה ממש על גבול האלימות הפיזית, היא ממש ניסתה לתקוף אותה ואני צעקתי עליה שלא תיגע בה. לאחר מכן התקדמנו מהמקום ושמנו לב שאותה בחורה יחד עם עובדים נוספים עקבו אחרינו, עד שהבעלים של המקום הגיע ולקח אותם תוך כדי שהוא צועק לי 'פרי פלסטין'".

פרסומת

כמה שעות לאחר התקרית, השף של המקום פרסם את תמונתו של אופיר לצד האשמות וטענות שקריות. "הוא ישב עם אחד מהאקטיביסטים הפעילים כאן וכתב שאני אמרתי לו 'יש לך בעיה שאני יהודי' וטוען שאני הכרחתי אותו להגיד 'שלום' ושאמרתי להם שהמסעדה תתפוצץ. לא היה ולא נברא, פשוט המציאו עלילת שווא אף על פי שהכל מצולם ומתועד על ידי במצלמה".

לאט לאט ההאשמות השקריות נגד הישראלי התנפחו לדעות קיצוניות. "באחד מהמקומות כתבו שאולי אני זה שאחראי לגל האנטישמיות באוסטרליה. מישהו כתב שאני שרפתי בתי כנסת ורצחתי אנשים כדי להתסיס את האווירה. בנוסף, לקחו את הצד של בית הקפה וכתבו שהמלצרית חשבה שאני מחבל ופחדה לחייה, אבל כמובן ששום דבר מזה לא נכון בעליל. אם היא פחדה וחשבה כך, למה היא רדפה אחרינו במשך רבע שעה וניסתה לתקוף בצורה פיזית?".

הלילה, לאחר מאבק משפטי ארוך, בית הקפה אולץ להודות שאופיר התנהג בצורה מנומסת ופרסם הודעת התנצלות על השקרים שכוונו נגד הישראלי. "אני מבסוט עד השמיים ושמח שזה הסתיים כך", משתף אופיר. "אני רואה את זה כהישג משמעותי לא רק לי, אלא עבור כל הקהילה היהודית אחרי כל העוול שנגרם. הפכו אותי לנער פוסטר והאשימו אותי באופן אישי בתקריות אנטישמיות וטענו שהכל מבוים, אבל הם קיבלו פה יהודי, ציוני וישראלי גאה שלא מתקפל ולא נכנע וחשוב לעמוד מול אותם שונאינו ולהראות להם שהם יכולים להגיד עלינו מה שהם רוצים ולתעב אותנו, אבל אנחנו לא נשתוק ונשיב מאבק".

פרסומת

"אני גאה במי שאני ולא מתכוון ללכת לשום מקום, עם כמה שזה מפריע ויפריע לאנשים אחרים", מוסיף אופיר. "מקווה שהפרשה הזו תהיה שיעור חשוב להרבה אנשים שיבינו שהם יכולים לשנוא אותנו כמה שהם רוצים וגם ללא סיבה בדיוק כמו שקורה, אבל אנחנו לא פראיירים ולא ניתן לאף אחד מהם לשקר ונלך איתם עד הסוף ללא פשרות".