יעד הטיול האורבני הטוב ביותר בעולם בשנת 2023 הוא: פריז. כך עולה מהדוח השנתי של חברת מחקרי השוק העולמית Euromonitor International, שיחד עם חברת הנתונים Lighthouse יצרו את "מדד 100 היעדים העירוניים הטובים של 2023". ערים ברחבי העולם נבחנו על ביצועיהן בתחומי תיירות, קיימות, כלכלה, בריאות ובטיחות.
פריז היא היעד הטוב ביותר לטיול עירוני בשנת 2023
כמו בשנה שעברה, בירת צרפת הבטיחה לעצמה את הכס בראש הרשימה. לדברי נדג'דה פופובה, מנהלת בכירה ב-Euromonitor International, עיר האורות הצרפתית זכתה בתואר "בשל ביצועים יוצאי דופן על פני עמודי התווך של מדיניות תיירות ואטרקטיביות, תשתית תיירות ופעילויות".
פריז נמצאת בפסגה אבל לא רחוק מאחוריה ניצבות דובאי במקום השני, מדריד במקום השלישי, טוקיו במקום הרביעי, אמסטרדם במקום החמישי וברלין תופסת את המקום השישי. למעשה, שבעה מתוך עשרת המקומות המובילים שייכים לערים מאירופה, אליהן מצטרפות דובאי באיחוד האמירויות (מקום 2), טוקיו ביפן (מקום 5) וניו יורק בארצות (מקום 8), הערים היחידות שאינן ביבשת אירופה והצליחו להתברג לראש הרשימה.
אירופה שולטת בדירוג
63 מתוך 100 היעדים הטובים ביותר בעולם לחופשות עירוניות ממוקמים ביבשת אירופה, ומתוך 20 היעדים המובילים העירוניים יש לה 12 ערים. מחברי הדו"ח מייחסים את הצלחתה של אירופה במדד ל"עיור מהיר וחדירת טכנולוגיה לאזור". נוסעים בין-לאומיים דרשו "אינטרנט מהיר, אפשרויות הזמנה גמישות ואפשרויות עבודה מרחוק" שאותן ערים הצליחו להעניק להם בצורה חלקה. ערי תיירות ברחבי העולם הגיבו ב"שיפור שירותי התיירות שלהן על ידי בניית אפשרויות דיגיטליות חזקות תוך שימוש בטכנולוגיות פורצות דרך, הגדלת קיימות והשפעה חברתית ושיפור רשתות התחבורה", על פי Euromonitor International.
גם ישראל הצליחה להכניס שתי ערים לתוך הרשימה המכובדת. באופן די צפוי, העיר הישראלית המובילה לחופשה אורבנית היא תל אביב, שניצבת במקום 41, כשלפניה נמצאת בריסל בירת בלגיה ואחריה סן פרנסיסקו בארצות הברית. ירושלים הבירה גם היא בתוך הרשימה, ויושבת בנוחות במקום 64, לפניה פורטו בפורטוגל ומקום אחד מתחתיה העיר קרקוב בפולין.
כמו כן, חדשות ברשימת 100 המובילות הן הערים בירת ארצות הברית וושינגטון די.סי. (מקום 48), מונטריאול בקנדה (מקום 68), סנטיאגו בירת צ'ילה (מקום 88) ווילנה בירת ליטא (מקום 92) - "בזכות ביצועי התיירות המשופרים שלהן".
גם אסיה מציגה ביצועים טובים: טוקיו שבמקום הרביעי הופיעה בעשירייה הראשונה, בעיקר בשל שיפורים בתשתית התיירות, לפי מחברי הדוח. בנוסף, הרפיית חוקי הקורונה והיחלשות המטבע היפני מאז 2022 היו סיבות לפריחה התיירותית בבירת יפן.